Steven Seagal

Steven Frederic Seagal

5,9
15 513 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Steven Seagal

Jaką lubią wersję walki Stevena i jaką według was jest najfajniejsza ,najefektowniejsza :
Kiedy łamie ,skręca przeciwnikowi ręce ,nogi ,kości , czy jak stosuje na nim rzuty ,dzwignię ,rzuca
przeciwnikami o ścianę itp czy jak po poprostu bije się z przeciwnikiem zadając ciosy proste
,sierpowe ,używając czasami różnych rzeczy pomocniczych (Kula bilardowa ,wałek kuchenny )
Ja lubię tą drugą wersje czyli jak świga Steven rywali na ziemie .A jak u was jest : ?

bradock

Ja wprost ubóstwiam gdy Steven wykonuje na swoich przeciwnikach dźwignie, albo wykręcanie rąk, lub ich łamanie <3 potem bez szacunku rzuca nimi jak szmatą o ścianę i bije ich przypadkowym przedmiotem, najlepiej ostrym, i wszystko ze stoickim spokojem na twarzy, plus jakiś kozacki tekścik do przeciwnika w stylu: "Boli?" no kuzwa mistrzostwo w najwyższym wydaniu :))

A tu zabawna scena z "Cudzoziemca", Steven prezentuje w niej dźwignię oraz zabawny tekst "Przypominasz mi mojego kuzyna z Bogalusa."

http://www.youtube.com/watch?v=GIJtzUgk6SM

anonim7

Dzięki ,za wyjaśnienie .Steven =Mistrz w rzuczaniu przeciwnikami .

bradock

Dokładnie, i mistrz łamania koniczyn :)

bradock

Ja lubię jak Stefcio trochę pomęczy swoich przeciwników. W ''Zabójczym celu'' fajnie pozbawił gościa wszystkich zębów - blat stołu włożył mu do ust i walnął w głowę aż zęby się pokruszyły.

karoman4

A pod koniec połamał temu psycholowi wszystkie kości młotkiem, coś pięknego :)

anonim7

Jak to jest, że okrucieństwo może być piękne? To powinno być wręcz przeciwnie - odpychające. Człowiek ma jednak w sobie coś z kata, oprawców, morderców - lubimy przemoc. Oczywiście nie wtedy, gdy stosują ją na nas ;-p. Nawet zabicie muchy nas rajcuje. Jak to jest?

karoman4

Coś w tym jest, mnie się podoba gdy Steven znęca się nad zbrodniarzami w swoich filmach w drastyczny sposób, wymierza im karę, na którą zasługują, Steven jest sprawiedliwym katem :)

anonim7

Ale ja miałam na myśli nas samych. Dlaczego przemoc tak kręci ludzi?

karoman4

Nie wiem, mnie nie kręci raczej, a dlaczego innych? Nie wiem od czego to zależy.

karoman4

Ale już w scenie na ulicy murzynek miał idealni białe ząbki :)
Ja uwielbiam patrzeć jak Stefek napyerdala czym popadnie

giovanni50

Błyskawicznie zrobił protezę. ;-D

karoman4

Fajnie natłukł tego Billego Joela Hilla

bradock

wiadomo,mistrz jest jeden.

użytkownik usunięty
damianho15

Mistrzów jest wielu.

ale ten najlepszy.

użytkownik usunięty
damianho15

Robert Korzeniowski lepszy. 3- krotny mistrz Świata i 2-krotny mistrz Europy.

zal cie heh

użytkownik usunięty
damianho15

Prawda boli. Seagal nie ma żadnego mistrzostwa na koncie czyli żadnen z niego mistrz. xD
Van Damme chociaż był mistrzem Europy.

i tak by mu skopał du.pe wiec lepiej sie wkoncu najlepiej zamknij.

użytkownik usunięty
damianho15

Nie skopałby bo nie ma powodu by to robić.

damianho15

A ty człowieku weź się trochę z tym Seagalem ogarnij.Nic chyba nie widzisz poza nim i podajesz ciągle te same argumenty.Jest najlepszy.I tak by mu skopał dupę.Pierdu,pierdu.Weź spójrz na to trochę obiektywniej.

aza_0_9_z_

Ponoć w 1991 roku Don ,,The Dragon ,, Wilson wyzwał publicznie na pojedynek Seagala i Van Damma ,na zasadach kickboxingu ,nawet kasa była do podziału ale obydwaj odmówili ,Van Damme nawet twierdził że Don chciał się jego kosztem wypromować bo wtedy był jeszcze nieznany a belg robił już furore w Hollywood .Ale obydwaj wiemy jaki był naprawdę powód nie staniecią Van Damma do tej walki .He ,co ciekawe takie dzieciaki jak Damiano myślą tak : Seagal bija Van Damma a Van Damme ściera z powierzchni ziemi The Dona ,,Dragona ,, Wilsona .

bradock

A tutaj filmik pokazujący umiejetności ,,Dragona ,, : http://www.youtube.com/watch?v=urW9bYZfqTA

bradock

Jak Don był w szczycie formy i Van Damme był w szczycie formy to obaj nie mieli by ze sobą łatwo.Don ogólnie z Van Dammem nie miałby łatwo.Ale tak poza tym to szanse byłyby wyrównane,a walka ciekawa.

P.S
Trzeba pamiętać,wypowiem się teraz obiektywnie-Van Damme w swoich najlepszych latach był mistrzem,bardzo silnym fizycznie,ale Don to samo.

aza_0_9_z_

Dokładnie .Dlatego Van Dammowi ta walka się nie opłacała bo istniało duża szansa porażki ,no i mógł by się nabawić jakiś kontuzji ,uszkodzeń twarzy a wtedy był wschodzącą gwiazdą kina .

bradock

No,mogłyby być uszkodzenia twarzy,ale nie wierzę,że dał by się Donowi tak szybko oklepać.

aza_0_9_z_

Szybko może nie ale też trzeba pamietać że życie a film to co innego .Lundgren też stozył z kimś walke bokserską i przegrał na punkty .To chyba było nawet w Rosji .

bradock

No wiadomo.W walce może przesądzić jeden niefortunny cios.

aza_0_9_z_

A,że życie i film to co innego to dobrze wiem,ale Van Damme jest w sumie zawodowym zawodnikiem.Dawno temu kopał tyłki na prawdziwych zawodach.Nogi mu chodziły jak u Dona.A podobno w prawdziwym życiu jest prawdziwym twardzielem,nie tylko na filmach.Ale rozumiem go,był na topie jeśli chodzi o karierę filmową.Miał prawo odmówić.

bradock

W sumie to nawet im ta walka do niczego potrzebna nie była. Więc nie dziwię się odrzucili.

prof_mateusz27

No nie no ,mogli by wygrywając z Donem udowodnić że również w życiu jak w filmie są mocni ale za duże ryzyko z kimś takim jak Don .Zresztą wtedy i tak już byli u szczytu kariery i potegi w kinie ,wiec po co mieli by się na takie coś godzić .

bradock

Właśnie. Tak jak w filmie to praktycznie nikt nie jest mocny. A o to czy w realu są mocni to się nie bój.

prof_mateusz27

Van Dammowi nie opłacał się ten pojedynek ze wzgledu na to że by musiał się do niego przez kilka miesiecy porządnie przygotować ,stracił by za to czas na granie w filmach,a napewno w filmach by wiencej zarobił .Co innego jak by był czynnym zawodnikiem .Tu chodziło o sam fakt że małoznany aktor budzetówek oraz wielokrotny mistrz w Kickboxingu rzucił im wyzwanie .Finał tego zdarzenia można sobię w dowoli interpetować jak komu pasuje ......

bradock

Chyba normalne jest to, ze każdy z nich musiał się by porządnie przygotować ? Jak nie chcieli walczyć to nie walczyli i nie widzę w tym problemu.

prof_mateusz27

No wiem ale Van Damme miał plany i filmy do produkcji .Ale mniejsza o to .

aza_0_9_z_

taka prawda to jest obiektywne!

użytkownik usunięty
damianho15

Zglaszam.

hah co zgłaszasz? siebie? ok

użytkownik usunięty
damianho15

Haha nie.

idz ogladac henrego w usa ah

użytkownik usunięty
damianho15