Steven Seagal

Steven Frederic Seagal

5,9
15 574 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Steven Seagal

czy już nie ma innych amerykańskich aktorów, tylko co włączam tv to co najmniej raz w tygodniu widzę tą mordę na ekranie...Uwzięli się czy co. Obejrzałabym sobie jakiś ambitny film w telewizji, to takie filmy są późnymi wieczorami albo po nocach wręcz puszczane. O 20.00 zawsze jest jakiś Seagal albo inny van dam :-/ sorki, ale ja np nie przepadam za filmami akcji, gdzie ciągle widzę to samo, tak jak nie lubię komedii romantycznych, gdzie też ciągle jest to samo. Za co ja płacę...

jula86

Nie przesadzaj. Seagal czy Van Damme nie są źli w tym co robią. Zgoda nie grają w ambitnych filmach, ale na ogół w porządnym kinie rozrywkowym. Przynajmniej grywali kiedyś. Od 20.00 do 24.00 telewizja nie puszcza ambitnych filmów tylko rozrywkowe, bo im się inaczej nie opłaca. Trzeba się z tym pogodzić. Rozumiem jeśli masz pretensję do telewizji publicznej. TVP powinna się skupić na filmach ambitnych a kino typowo rozrywkowe puszczać w jakiś specjalnych pasmach. Mnie się tylko wydaje, że wyraźnie przesadzasz z tak jakby stawianiem kina rozrywkowego obok komedii romantycznych, przynajmniej większości. Taki Seagal ze swoją słynną "kamienną twarzą" czy Van Damme ze swoim słynnym szpagatem przynajmniej grywali w filmach a większość komedii romantycznych w ogóle mocno odbiega od pojęcia filmu kinowego.

jula86

Może i przesadzam ;) Po prostu czasem mam wrażenie, że ktoś nadając te filmy w tv robi z ludzi idiotów ;) jestem kobietą i nie kręci mnie tego typu męskie kino, mordobicie, z góry można przewidzieć zakończenie itp robione jakby specjalnie dla facetów, tak samo jak telenowele brazylijskie czy tanie romansidła przeznaczone dla kobiet. Co to za ciągłe odmóżdżanie. Jest tyle świetnych filmów, a oni w kółko dają to samo. Jeśli kolejny tydzień widzę takie zestawienia w programie to mnie to wkurza.

jula86

Filmy Ambitne też lecą w telewizji ,tylko musisz dobrze popatrzeć ,poszukać w programie i nie tylko w na Polacie ale także na innych stacjach typu TVP 1 ,TVP 2 ,TVN czy inne stacje telewizyjne i o różnych porach . ..A jeśli chodzi o Stevena to Facet jest legendą krwistego kina akcji ,wiec nigdy nie dość go telewizji ....

jula86

Tak tylko nie każdy lubi filmy ambitne i dla tego stacjom się nie opłaca takich puszczać. Po za tym kino ambitne (które swoją drogą lubię oglądnąć od czasu do czasu) wymaga jednak od widza wypoczętego umysłu żeby je tak oglądać na co dzień to by on chyba każdego znudziło. Zaś kino akcji to jest tak na prawdę kino dla każdego po które zawsze można sobie sięgnąć nie zależnie od humoru zmęczenia itp. dla tego stacje wolą puszczać je częściej niż kino ambitne.

jula86

Zgadzam się!!