Steven Seagal

Steven Frederic Seagal

5,9
15 364 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Steven Seagal

Jakiś nowy film kręci w Bukareszcie
Steven Seagal Italia /facebook/

giovanni50

Tak wiem, właśnie miałem o tym pisać, to dobrze, że Steven jest aktywny i nagrywa nowe filmy :)

giovanni50

Zauważyliście ten wzmożony atak na forum Seagala? Jakby wszyscy się skrzyknęli - jeden obraźliwy temat po drugim.

karoman4

Tak i właśnie zdziwiło mnie to, ostatnio na forum Stevena było spokojnie, a dziś nagle 4 nowe tematy, w tym 3 o negatywnej treści w stosunku do Stevena, ciekawe skąd ten nagły atak...

anonim7

Inwazja na Seagala. To spisek.

karoman4

Gimbaza się nudzi
Ferie śnieg nuda

giovanni50

Całkiem możliwe.

karoman4

Teraz u Lisa gadają o atakach na Jurka Owsiaka i WOŚP

giovanni50

Nie łudź się. O Seagalu nie powiedzą.

giovanni50

No myślę że głównie Gimbaza ogląda te nowe filmy Stevena ,jeden przykład mamy już ....

bradock

Gimbaza? Ja by zdecydowanie postawił na starszych. Większość nastolatków podnieca się głównie przygodówkami typu hobbit, władca pierścieni, harry potter a inne kino dla nich nie istnieje.

prof_mateusz27

Owszem , w wiekszości nastolatków właśnie ogląda filmy typu właśnie ,,Hobbit ,, ale też jest spora młodych kinomanów co lubi oglądać takie filmy ,no przecież Damiano ,no ile ma lat albo Aza ? Młodzi też odkrywają i oglądają filmy z Arnim ,Sylwkiem ,Van Damme itp ale jest ich tylko znikoma ilość .Wogóle Van Damme i Seagal to byli gwiazdy przełomu lat 80/90 ,wtedy młodzierz i starsi szaleli za nimi ,czyli dzisiejsi 30-40 latkowie a tacy ludzie dziś to mają przeważnie pozakładane rodziny ,praca ,obowiązki itp Myślisz że mają czas na regularne seanse z Seagalowskim Kinem ?

bradock

A czy ja napisałem, że oni szaleją za taki kinem i tylko jak wyjdzie nowy to ściągają i oglądają ? Nie. Chodzi mi po prostu że jak taki film leci na Polsacie o 20;00 to sobie mogą obejrzeć. Co do "Damianho" to się kiedyś wypowiedziałem już na jego temat.

prof_mateusz27

Prawda jest taka że Kulfon jest przedstawicielem polskiej Gimbazy i jego idolem jest Steven Seagal .Inni gimnazjaliści mogą pójść w jego stronę .Oto mi chodziło tylko .

bradock

Tak tak znam tą "prawdę"...

prof_mateusz27

Kiedyś Granat mówił że znalazł jakieś badania pokazujące że ,,Niezniszczalni 1,2 ,, cieszyły się najwiekszą popularnością wsród młodszych widzów ,zaś ci co wychowali się na Erze Kaset VHS już tak optymistycznie nie patrzyli na te 2 cześci .To może mieć sens

karoman4

Frajerki nic nie osiągneli w swym marnym życiu to przelewają swoje żale na forum. Lepiej takich olać i do nich nie pisać wtedy umrą :) A najlepiej takie zachowanie zgłaszać do moderatora.

giovanni50

To fajnie, że kręci. Czyżby to był sequel Mercenary of justice ?

mativandamme

Reżyser to Koeni Waxman ( to dopiero jest genderowe imię hehe)
Podejrzewam że to sequel
Zmiana tytułu filmu A good man też wchodzi w rachubę

giovanni50

Znowu ten Waxman... Czy inny reżyser nie może wyreżyserować filmu ze Seagalem ?

użytkownik usunięty
giovanni50

Świetnie Rumunia.

Hahahaha, granat jesteś niemożliwy ze swoimi komentarzami haha ;d powinieneś też dodać: Rumunia i Koeni Waxman hehe :D

użytkownik usunięty
anonim7

No fakt jeszcze Waxman, dzięki. :D

Jeszcze spójrzcie na tytuł. Czy to nie będzie czasem jakaś kontynuacja Najemnika. Oby nie to...

frycek49

To może być film z kategori :,, Coś tu nie wyszło ,, Jeśli tak to zawsze pozostaje nam kultowa stacja Tele 5 i jej kultowi aktorzy /aktorki : http://www.youtube.com/watch?v=MY7n4vuxBVo

bradock

I TVN7 też wie jak zadbać o widzów : http://www.youtube.com/watch?v=JDeNkk0tLjk&list=UUlItzmXgcuguaLNvOTdQ2kQ&feature =c4-overview

bradock

Ponad prawem ma na DVD więc już widziałem parę razy. Fajny film.

użytkownik usunięty
frycek49

Dla mnie wszystko jedno czy kontynuacja czy nie, skoro i tak wiem czego się spodziewać.

Zastanawia mnie jedno ? Podobno Seagal i Van Damme są uważani za jednych z najlepszych aktorów -specjalistów od kina akcji ,zaliczanych do tzw Złotej Czwórki albo Złotej Piątki( jak wliczymy Bruno) ,to dlaczego nie starają się wrócić na Duży Ekran jak to zrobił Sylwek (Mój Idol ) ,i Arni ? Powini się sami do tego przyczynić ,wziość jakieś ciekawe role albo nawet 2 ,3 planowe czy nawet poboczne byle by to była kinówka .Ich poziom filmów wtedy znacznie by się podniósł ,był by bardziej prestiżowy ,prominetny .Pewnie zaraz mi napiszesz że obecnie filmy Sylwka i Arniego nie zbijają kokosów ale mimo wszystko grają w udanych filmach i mają kolejne planowane kinowe projekty .Przecież Van Damme i Seagal to żywe legendy kina ,lepsi są od nich tylko Sylwek (Mój Idol ) i Arnold .Ta kwestia ciągle daje mi dużo myślenia .....

użytkownik usunięty
bradock

Lepiej niech sobie grają w tych taniochach, a zwłaszcza Seagal. Po co ci 61-latek z nadwagą (bez obrazy dla fanów) w kinowym filmie akcji? Seagal się skończył w 2001 roku i dajcie mu spokój. :)

Ok ,a dzisiaj Granat leci na TV4 o 20 .00 ,Najemnicy -jeden z najlepszych akcyjniaków lat 90 !!! Z Gwiazdorską Obsadą : Dolph Lundgrem ,Charlotte Lewis ,Trevor Goddard ,Kevin Tighe itp Każdy fan kina akcji nie może przejść obojetnie wobec tego filmu !!!! : http://www.youtube.com/watch?v=H7ZIJQH8dAI

użytkownik usunięty
bradock

Kiedyś może zobaczę. Teraz mi się do Lundgrena nie spieszy.

To dobre kino ale Lundgren jest EXTRA !!!

użytkownik usunięty
bradock

I'm Sorry.
Wolę inne kino od Lundgrena filmów. :)
Obejrzałem ten nowy kiepski film Seagala i teraz czas na dłuższa przerwę z akcyjniakami.

A ja lubię Lundgrena,Stefka ,Van Damma,Stallona i wielu innych

giovanni50

Ja tak samo lubię wszystkich naczelnych twardzieli kina akcji lat 80-90 ,kino jest po to żeby dawać dużo rozrywki i frajdy podczas oglądania a nie bawienie się w ambitnego ważniaka który ogląda wszystkie gatunki filmowe po to żeby się podniecać jaką to się ma dużą wiedzę na temat kina i aktorów .Kino zawsze powino dążyć do lekiej rozrywki itp .

bradock

Dobrze gadasz, jestem tego samego zdania.

bradock

Masz racje

Obejrzałeś ten nowy film Stevena ? A jaki tytuł ?

A tak wogóle to doszło do mnie dziś takie przekonanie że ja jestem jednym z nielicznych co lubią klasyczne filmy a za nowościami to tak średnio przepadam ,wiekszość moich znajomych co spotkam się na codzień pracy to jak ogląda filmy to przeważnie nowości kinowe .Podobnie z moimi dwoma kuzynami ,którzy lubią kino akcji ale bardziej nowości typu ,,Die Hard 5 ,, ,,Szybcy i Wścielki 6 ,, ,,Niezniszczalni 1,2 itp Tutaj też widzę że niektórzy ostro wyczekują nowości związanych z Stevenem a potem namietnie je oglądają .Ja raz poraz lubię obejrzeć coś nowego ,świeżego typu ,,Ninja 2 ,, czy ,,Świat w płomieniach ,, ale ogólnie mój żywioł to lata 70-80-90 .Wtedy te kino miało niepowtarzalny klimat oraz ciekawe scenariusze i sceny akcji .Dlatego ciągle teksnię za stylistyką i klimatem tamtych lat i odkrywam nowe filmy z tamtych czasów jak ten np : http://www.youtube.com/watch?v=oJGo2rvfSuA

bradock

Bradock dzięki wielkie. Od dawna szukałam tej piosenki http://www.youtube.com/watch?v=grwfO10JUWE , ale nie wiedziałam kto to śpiewa. Jak się okazało, to z tego filmu, którego zwiastun pokazałeś. Jeszcze raz dzięki. :-)

karoman4

Prosze bardzo .Ja zawsze staram się pomagać innym .

Obejrzałem ,,Plan Ućieczki ,, i naprawdę bardzo fajne kino akcji ! Niezwykle emocjonujące ,trzymające w napieciu ,klimatyczne z świetną grą Sylwka i Arniego .Arni i Sylwek pokazują tym filmem że rządzili w kinie akcji i nadal rządzą !!! Podobnie jak ty jestem optymistycznie nastawiony do kolejnych nowoczesnych akcyjniaków !

bradock

Jak myślisz? Czy TV4 ocenzuruje tą scenę, kiedy stary mężczyzna z tego plemienia odetnie sobie dłoń?

karoman4

Nie wiem ? Ale dobrzę że mi się Kasiu o tym przypomniałaś ,bedę uważał .Zresztą kiedyś raz oglądałem ,,Najemników ,, w telewizji i nie ocenzuorowali tej sceny ,tak mi się wydaje .Jak bedzię od 16 lat to raczej nie .Gorzej jak bedzię od 12 lat ...

karoman4

Kasia proponuję Ci film Pod Mocnym Aniołem :)

karoman4

Oglądałem to wczoraj i nie było cenzury .

karoman4

Kobieta która rzuciła Chucka na ziemie xD : http://www.youtube.com/watch?v=n_Jtxs7cfeE

bradock

Bradock, owszem w swoich czasach byli najlepsi w kinie akcji, ale zawsze za Sylwkiem i Arnoldem. To ikony totalne: Rambo, Rocky, Terminator są jak "Superman" w świecie komiksów - natychmiastowo kojarzeni z danym gatunkiem. Dlatego oni jeszcze mogą sobie pozwolić na filmy kinowe. Chociaż to już zdecydowanie nie to co kiedyś.

Zauważ, że kiedy Van Damme i Seagal kręcili kinówy z dużym budżetem to osoby typu : Billy Blanks, Speakman czy Lamas robili budżetówki na rynek vhs. Teraz po latach Seagal i Van Damme spadli kategorię niżej, wlaśnie na rynek video a Ci którzy dawniej robili budżetówki w latach 90-tych zniknęli z rynku filmowego na dobre. Taka kolej rzeczy, takie kino po prostu już się wypaliło. Czasami powstanie coś w tym stylu np druga część Ninja z Adkinsem, ale te czasy już nie powrócą ;)

Lizmak

Zgadzam się. Schwarzenegger miał ogromne szczęście, że zagrał w Terminatorze a Stallone miał ogromne szczęście, że zagrał w Rambo (Co prawda Sylvester ma jeszcze równie wielkiego "Rocky'ego", ale ten film nie ma za wiele wspólnego z gatunkiem akcji).

prof_mateusz27

O Terminatorze i Rockym słyszeli nieliczni??!!!
OMG ale zonk