Tylko złote maliny, nic innego. Nie dziwie się. Van Damme przynajmniej miał 3 nominację do Złotego Popcornu!
Ale Van Damme dostał Złotą Malinę za Krwawy Sport a Steven dostał pozytywne recenzje od krytyków za Niko ,wiec wiesz ...Po za tym Liberator dostał nominacje do Oskara za efekty dzwiekowe . Każdy z nich miał w latach 80/90 wzloty i upadki .
Van Damme miał tylko nominację do tej nagrody... Dostał ją za Ryzykantów w 1997r. Najwięcej złotych malin dostał chyba Sylwester Stallone, miał ich chyba aż 14, ale tego nie jestem pewny.
Czy dostał ją czy nie ,czy przyznano mu tylko tą nominacje to dla mnie nie ma żadnego znaczenia ,bo ci co przyznają te maliny to są durnie ,bo jak można dać złotą maline za takie filmy jak Cobra czy Tango i Cash ? .Zresztą Krwawy Sport obok Kickboxera i Uniwersalnego Zołnierza zalicza się do najlepszych filmów Belga .
Wogóle o czym my mówimy ? Tacy Aktorzy jak Van Damme ,Seagal czy Lundgren to są ikony kina rozrywkowego a nie ambitnego .Oni mają krecić fajne ,przyjemnie akcyjniaki jak Wykonać Wyrok ,Podwójne Uderzenie ,Niko czy Wygrać ze śmiercią .
W sumie to masz rację. Złote Maliny nie mają tutaj żadnego znaczenia. Na dowód, że one się nie liczą to Sylvek dostał ją za Rockyego 4, a wszyscy wiemy, że to świetny film. Dzisiaj obejrzę sobie z Seagalem "W morzu ognia", ciekawe, czy mi się spodoba. Pozdrawiam!
Tak na prawdę to z ikon kina akcji to tylko Sly i Willis potrafią naprawdę grać w kinie ambitnym a zwłaszcza Willis
Jeszcze Gibson ,Eastwood ,Arni dobrze wypadał za to w komediach ! A Jason Statham ? On też próbował sił w kryminałach ,thillerach ?
nie liczyłem zbytnio Gibson ,Eastwood
Nam się podobało komedie Arnieg, ale oficjalnie niby to była klapa
Statham próbował, próbował i nie było bardzo źle .
W sumie Van Damme też ostatnio jest chwalony za "JCVD" oglądałem sporo opinii aktorów itp i bardzo chwalili ten film i Van Damme. Albo też w "Skazany na piekło" publiczności się spodobała.
i za nie długo doczekamy się komedii "Witacie w dżungli" z nim
Chyba największe umiejętności aktorskie z gwiazd kina akcji posiada Willis. Nie uważasz ?
Wills jeśli nie liczymy Gibsona , bo w sumie trudno zaliczyć /nie zaliczyć go do gwiazd kina akcji .Bo 4 cześci Zabójczej Broni i Ptaszek na Uwiezi to świetne filmy akcji ,ale tak to nie grał przeważnie w kinie akcji .
Co do wystepu Arniego w komediach to ponoć były bardzo dobrze przyjete ,szczególnie Bliżniacy i Junior .To właśnie wystepy Sylwka w komediach uznali za klapy ,nie wypał .