Steven Seagal

Steven Frederic Seagal

5,9
15 574 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Steven Seagal

Widziałem z nim może jakieś 10 filmów i szczerze powiem, że ani jednemu nie dałem oceny
wyższej niż 6.

sss_111

Chyba sobie żarty robisz .W latach 1988 -1996 jeden z najlepszych aktorów kina akcji obok Schwarzeneggera ,Stallona i Van Damma ..Jego 5 pierwszych filmów typu Niko ,Wygrać że śmiercią ,Wybraniec śmierci ,Szukając Sprawiedliwości i Liberator to prawdziwa kwintesencja staromodnego kina akcji .Natomiast po 1996 roku nastopił bardzo zauważalny spadek zarówno jego formy walki ,jak i poziomu jakości jego filmów (.Nie tylko z winny Stevena ale także dlatego że skonczyły się złote czasy kina akcji ).Aczkolwiek Mroczna Dzielnica i Wpół do śmierci nie były takie złe ..Po 2002 roku jego filmy są słabę ,mimo wszystko zdażają się jakieś dobre produkcje np Sprawiedliwość Ulicy ..Podsumuwując :Wczesny Seagal = Znakomite kino akcji . http://www.youtube.com/watch?v=ki4hl7NRjWs&feature=related

bradock

zgadzam sie.

bradock

Ja też a autor tematu bredzi

giovanni50

Wogóle jak można mniej dać niż 7 takim klasykom jak Niko czy Szukajać Sprawiedliwości .? Przecież to było genialne kino akcji pełne widowiskowych scen walk ,przemocy oraż steku przekleńst .

bradock

Wybraniec śmierci Liberator jeszcze dodam

giovanni50

no i jeszcze Liberator 2 ,Nieuchwytny też były świetne .

bradock

Liberator 2 to była pierwsza finansowa wtopa z Seagalem ale mi sie podobało

giovanni50

Nie ,pierwsza finsowa wtopa to było ,,Na zabójczej ziemi ,, Liberator 2 pod wzgledem finansowym był bardzo udany (Choć nie tak jak piersza cześć ) ,w sumie ostatni dobry film Stevena pod wzgledem Box -Office .Natomiast Nieuchwytny i W morzu ognia mimo że dobre to już były spadki dochodów w kinach .

bradock

Na zabójczej ziemi mi się podobało

giovanni50

Mi też ,ale jakość ten film się super nie sprzedał w kinach .Liczyli producenci na taki sukces jak pierwszy Liberator .

bradock

Może dlatego że za bardzo na koniec moralizował

giovanni50

Raczej nie .Kończyła się już moda na twardych facetów w kinie akcji ,Ryzykańci i za Ciosem z Van Damme też nie zarobiły tyle ile powinny .A Egzekutor z 1996 roku z Arnim też już miał mniejsze zyski niż na jakie liczyli producenci .Zabójcy z Sylwkiem w 1995 roku też poniosły klęskę finansową .Wtedy wchodziła moda na zwyczajnych facetów w kinie akcji np Nicolas Cage w Twierdzy i Con Air -Lot skażańców ,czy Trawolta w Tajnej Broni i Beż Twarzy ,lub Matt Damon w Tozsamość Bournea

sss_111

2003-2006
Okres kiedy filmy stefcia są nędzne ( jeden wyjątek - Prowokacja). Od roku 2007 zaczyna kręcić filmy które są niezłe a niektóre nawet dobre.

sss_111

Popieram

sss_111

Zależy też, jakie filmy oglądałeś. Ja też obejrzałem z nim tylko 12 tytułów i mam średnią 6,4 ;p

AdamBayern01

oglądałem m.in. Nico. Wygrać ze śmiercią. Wybraniec śmierci. Bestia. Siła rażenia. Sprawiedliwość ulicy. Szukając sprawiedliwości. Zabojczy cel. Filmy z nim sa jakies puste bez charakteru. To moje zdanie.

sss_111

Każdy ma sowje zdanie, ja nie jest z tych, co powodują zadymy ;d
Pozdrawiam :D

sss_111

Nie mów że ci się Wygrać że Śmiercią nie podobało ? Przecież ten film znakomite kino akcji .http://www.youtube.com/watch?v=GN3YYTNAHKU

bradock

http://www.youtube.com/watch?v=GN3YYTNAHKU

bradock

Właśnie ostatnio zmieniłem ocenę tego filmu na 8 bo obejrzałem drugi raz i bardziej mi się podobało niż za pierwszym.

użytkownik usunięty
sss_111

a kto jest wg. ciebie najlepszy aktorem kina akcji?

Bruce Willis i Sylvester Stallone

użytkownik usunięty
sss_111

zgadzam się, ale jeszcze do tej dwójki koniecznie należny dodać Arnolda Schwarzeneggera

sss_111

Nie odpisuje trollom, oglądającym m jak miłości ...

regis8888

To po co odpisales trolu. Lepiej znajdź sobie pracę!!!

sss_111

Najgorszy aktor kina akcji a masz go na drugim miejscu na swojej liście ulubionych aktorów. :|

Valenciaa

hah on sam nie wie co mowi.

damianho15

Ponieważ od czasu wpisania tej wypowiedzi obejrzałem z nim już ponad 30 filmów i po prostu zmieniłem nastawienie do niego, a wpisu niestety nie da się już usunąć.

sss_111

aha to trzeba nie oceniac pochopnie kogos z kim sie malo filmow widziało

damianho15

Jak pochopnie. Dla mnie logiczne że jak ktoś nie lubi danego aktora to rzadko ogląda z tym kimś filmy. Chyba że jest się masochistą :)

frycek49

Niektóre filmy to takie gnioty, że aż oczy bolą, sam pokonuje 20 na raz, on w ogóle kiedyś zginął? jego filmy niektóre mają ocenę 4,5 to świadczy o filmie, który mona oglądnąć na mega nudy.

Pawlovsky

na ocene sie nie patrzy,slabsze filmy zdarzaja sie kazdemu,sam pokonuje hm skoro jest mistrzem sztuk walki to pokonuje,zginał tez,ma bdb filmy duzo takich ma.

damianho15

Tak , pokonuje też kule, paru typów strzela, a on nic, dziwne, że wszyscy nie umieją jego trafić, nawet najlepszy mistrz sztuk walk nie dałby rady w niektórych scenach co on.

Pawlovsky

hm jakos on nie ma komicznych scen akcji gdzie stoi bez obrony przed kula,pomyliles go z kims albo co.

damianho15

Każdy taki aktor jak on ma sytuację naciągane, w sensie ze strzelaniem do głównego aktora:)

Pawlovsky

niby tak ale akurat seagal nie ma takich duzo sytuacji no i az tak naciaganych.

damianho15

Z drugiej strony to kino rozrywkowe , więc czasami potrzeba sytuacji, ja zamierzam oglądnąć z nim jakieś fajne filmy, bo na polsacie, słabe filmy z nim lecą.

Pawlovsky

polecam najbardziej te z lat 1988-2002 potem zdarzały mu sie słabe,zreszta na moim blogu znajdziesz jego najlepsze filmy,to jedna z najwiekszych zywych legend kina akcji!

damianho15

Wole Jean-Claude Van Damme i jego najlepszy film, czyli kickboxer:) ale dzieki zerkne.

Pawlovsky

no van damme tez ma kilka dobrych.

użytkownik usunięty
Pawlovsky

Każdy wie, że filmy Seagala to bajki. Może i jest mistrzem sztuk walk, ale tak jak mówisz pokonywanie 20 przeciwników na raz zwłaszcza przy jego obecnym wyglądzie, czy omijanie kul nie jest wiarygodne. Damian to fanatyk Stevena, dla niego nic nie jest komiczne.

frycek49

to spostrzerzenia kieruj do zalozyciela postu,ja to wiem.