Steven Seagal

Steven Frederic Seagal

5,9
15 501 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Steven Seagal

Kiedyś przeżywałem jego filmy takie jak "Above The Law", czy "Hard To Kill", ale to Steven Seagal kręci już od paru ładnych lat zasługuje tylko na potępienie (no moze z wyjątkiem "Exit Wounds"). Filmy typu "The Foreigner" czy "Half Past Dead" sa tego najlepszym przykładem-warto tu chyba nadmienic ,że w obu tych tytułach w scenach walk zastępował Seagala dubler, który jest na dodatek polakiem ! Cóż on teraz przedstawia swoją osobą ? Nie ma w jego filmach już nawet śladu tego aikido, które go tak rozsławiło (przykład:"Out For A Kill" gdzie Steven używa między innymi KungFu). Lata tylko w coraz szerszych skórzanych płaszczach, którymi próbuje zamaskować swój niemały "brzuszek". Weź się w garść Steven i pokaż nam jeszcze na co cię stać !

użytkownik usunięty
krachu

Wiesz to co usłyszałeś (Lub chciałeś usłyszeć - same plotki). Nikt go nie zastępował w żadnej scenie - tym bardziej w scenie walki. Pewno nie wiesz że po takiej scenie (kręconej zresztą w Warszawie - "The Foreigner") nasi kaskaderzy zarządali podwyżki pensji o 100% po tym jak jeden z nich musiał "odjechać" do szpitala (scena na ruchomych schodach po przyjeździe na lotnisku). Dubler (polak) uczestniczył tylko w "przedscenach" do ustawiania światła i kamer. Wszystkie sceny walk reżyserował, ustawiał i WYKONYWAŁ OSOBIŚCIE Seagal. To są wiadomości z "zerowej" ręki - byłem przy tym. Pozdrowienia.

użytkownik usunięty

Wybacz,nie chcialem cie urazić....ja sam jestem wielkim fanem Seagala,ale w "Half Past Dead'nie zaprzeczysz,ze byl dubler,widac to dobrze, na stopklatce jak sie oglada