Steven Seagal

Steven Frederic Seagal

5,9
15 574 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Steven Seagal

Dwóch najlepszych kopaczy kina akcji lat 90 oraz nowego millenium. Otwieram temat w którym wszyscy fani zjednoczą się i docenią pracę dwóch największych legend sztuk walki. Mój ulubiony film z Stevenem to Nico, a z JCVD Krwawy Sport. Łączmy się Seagalowcy i VanDamowcy! To, że obaj panowie za sobą nie przepadają nie znaczy, że musimy wybierać tylko jednego. Ja lubie obydwu! Jestem ciekawy który lepiej gotuje i ma większy talent do majsterkowania :)

Oby udało Ci się pojednać zwaśnione ''narody''.

użytkownik usunięty
karoman4

Dzięki za miłe słowa, mam nadzieję na ciekawą rozmowę o dwóch panach w łagodnej atmosferze, bez flamewarów :) Pozdrawiam

użytkownik usunięty

Obydwaj mają u mnie po 10/10.

użytkownik usunięty

Gratuluje Najemnik zdrowego podejścia do sprawy, zmień tylko avatar na wcześniejszy :)

użytkownik usunięty

Tamten mi się już znudził :)

Obawiam się, że kłótnia na tym forum jest nieunikniona. Przejrzyj sobie kilka tematów z forum Seagala. Niemal w każdym dochodzi do spięć. Jeden użytkownik założył temat odnośnie marki skórzanego płaszcza Stevena (w swoich filmach często miał taki na sobie).To wyobraź sobie, że uczestnicy dyskusji nie udzielili odpowiedzi na pytanie zadane przez założyciela tamtego tematu, to jeszcze zaczęli kłócić się o nadwagę, obecną formę Seagala, o jego udział w Ex3, o jego umiejętnościach aktorskich, a raczej ich braku itd.
Zresztą sam sobie przejrzyj tą dyskusję istne cyrki http://www.filmweb.pl/person/Steven+Seagal-98/discussion/Sk%C3%B3rzany+p%C5%82as zcz+Seagala-2206571
Nie przeczę, ja też się tam udzielałam, ale starałam się trzymać nerwy na wodzy.

użytkownik usunięty
karoman4

bez sensu tematy, ludziom się chyba naprawdę nudzi..

Jak bez sensu, który bez sensu temat jest?

użytkownik usunięty
karoman4

No ten o tym płaszczu np, tylko niepotrzebne kłótnie i spiny są..

Kłócić się przez płaszcz?!
Ale ten user zapytał się, jakiej marki jest płaszcz Stefana. Może chciał sobie kupić taki, więc gdzie miał założyć taki wątek, jak nie na forum osoby, która coś takiego nosi na sobie? Myślał pewnie, że wierni fani Seagala wiedzą, gdzie ubiera się ich idol. Nie widzę w tym temacie nic złego. Poza tym już wolę takie tematy o płaszczach, niż dwadzieścia tematów ''Stefan rulez!''

użytkownik usunięty
karoman4

Tak albo sto tematów o filmach Seagala w TV zamiast założyć jeden ogólny.

Wreśćie fajny ,normalny ,kultularny temat ! .Ja ich obydwu lubię i szanuje za wspaniałe filmy i emocje jakie nam dali podczas oglądania seansów .Mój ulubiony film z Stevenem to ,,Szukając Sprawiedliwości ,, a z Van Damme ,,Podwójne Uderzenie ,,

nom obaj to wielkie legendy,szkoda ze nigdy nie zagrali razem w 1 filmie albo chociaz w ex,.Mój ulubiony film z Stevenem to wygrac ze smiercia,, a z Van Damme uciec ale dokad? pss.gotuje chyba lepiej seagal bo w liberatorze grał kucharza hehe i fajnie to wyszło.

użytkownik usunięty
damianho15

hehe jaki dowcipniś. mój ulubiony film Stefka to też wygrać ze śmiercią a z Van Damme'm to Krwawy Sport.

Van Damme i Seagal dwaj wielcy dominatorzy w kinie akcji lat 90 A co myslisz o innych np o Lundgrenie czy Norrisie ?

użytkownik usunięty
bradock

Lundgren to bardzo ciekawa postać, lubię jego filmy, chociaż wiele hitów z nim, niestety nie było mi dane obejrzeć, może kiedyś to nadrobię, w sumie tak samo z Chuckiem, kojarzę jego stare filmy i serial Strażnik Teksasu, ale bardziej znam go z żartów aniżeli z kina :D

Nie mozesz sie zwac fanem Seagala dopoki obcujesz z jego najwiekszym wrogiem.

koperfas128

Ty tesz nie możesz zwać się fanem Stevena ,ponieważ jego postać oraz kultowość wykorzystujesz do trollowania

bradock

To jeszcze nic. On nie może być fanem zabijaki Seagala, bo obcuje z Bieberem, a to jest gorsze, niż tragedia.

karoman4

Zgadza się .

bradock

Сигал је модеран бог борилачких вештина за масе - то је њихов Бог и Господ, и они се узда у своју слику, одише праву снагу - воз у овом дивном спорту! Живео Стевен Сеагал, који је постао годформа. Живео двадесет и две!

920

То, что вы не говорите?

karoman4

你明白,你知道嗎?西格爾 - 人誰成為神和一個模型,為群眾 - 讓他們的實力和意願行事。而古羅馬有火星 - 我們西格爾的!什麼是情感的真理。他們說,他們不相信上帝 - 他們相信在西格爾!

920

تفضلوا بقبول فائق الاحترام.

użytkownik usunięty
karoman4

Tak jak podejrzewałem jesteś z Al Kaidy i chcesz wysadzić portal.

Nic podobnego. To raczej pan powyżej reprezentuje Bliski i Daleki Wschód.
Ja tylko dostosowałam się do sytuacji i pozdrowiłam pana po arabsku.

użytkownik usunięty
karoman4

Już wiem jak wygląda wasze pozdrowienie. :)

Nie wierzysz mi. To skopiuj sobie to do tłumacz google i przetłumacz na polski.

użytkownik usunięty
karoman4

Wierzę wy lubicie pozdrawiać. :)

Wy, czyli kto?

użytkownik usunięty
karoman4

Wy bombowi Arabowie. :)

Jestem Polką z krwi i kości.

karoman4

גרעעטינגס וועט זייַן געהאלטן דורך די סופּערוויסאָרי באָרד אין די לעבן צוקונפֿט - דאַנקען איר פֿאַר אייער אכטונג.

920

Стивен Сигал есть счастливый от это поклонника.

Swiete slowa przyjacielu. Dla mnie JCVD, to 10/10, a Seagal 8/10. Mimo iz wole JCVD, to Seagala rowniez lubie. Moj ulubiony z nim film - jak na razie - to Sprawiedliwosc Ulicy; a z JCVD :Skazany na piekło, Krwawy sport, Kickboxer oraz Lwie serce ;) Pozdrawiam ;)

użytkownik usunięty
Shurtugal_Eragon

sprawiedliwość ulicy to twój ulubiony film ze stefkiem?

Obydwaj w latach 80(tu bardziej Van Damme, bo Seagal ma tylko jeden film) i 90 byli świetni. Van Damme dał się rozpoznać poprzez szpagaty i kopnięcia z półobrotu, a Seagal machaniem łapkami i łamania kończyn rywali. Z tego co tu pisałem i na forum JCVD łatwo się domyślić, że wolę Jean-Clauda. Jest dla mnie osobą bardziej inspirującą, głównie pod względem urody, mięśni i ogólnie wyglądu zewnętrznego, oraz zagraniami w jego pierwszych filmach względem techniki i wykonania były świetne, nie do opisania.. Seagal swój styl niezapomnainy też miał, bo nie różniąca się niczym ciemna kurtka to jednak moim zdaniem było dla niego charakterystyczne - szczerze, to jak widzę tę odzież w różnych sklepach z ubraniami, to od razu przypomina mi się Seagal.
Jeżeli chodzi o ulubione filmy to w przypadku Seagala bardzo polubiłem 2: Nieuchwytny i Mroczna Dzielnica. Reszta jakoś nie przypadła mi do gustu, przez co wyżej niż 7 głównie nie stawiałem(wyjątek to Liberatory, Nico).
Natomiast jeżeli chodzi o Van Damma to bardzo trudno wybrać mi jego ulubione filmy, gdyż Jean-Claude miał naprawdę bardzo dużo bardzo udanych filmów. Jeżeli miałbym wybierać to bardzo zaimponowały mi takie tytuły jak: Kickboxer, Krwawy Sport, Nieuchwytny Cel, Uciec, ale dokąd, Podwójne Uderzenie, Nagła Śmierć, Bez Odwrotu.
Podsumuwując Ci Panowie swoje największe lata mają już za sobą(Seagal idealnie to przedstawił w swoich następnych produkcjach, lata 2001+), lecz Jean-Claude Van Damme zaskakiwał świetnymi thrillerami, dramatami jak: Skazany Na Piekło, Mściciel, Aż Do Śmierci, 6 kul, Krzyżowy Ogień. Seagal tych wyróżniających się filmów ma naprawdę nie wiele, lecz nie o tym miałem mówić, lecz o latach dawnych, gdy Ci dwaj Panowie dominowali w kinie akcji. Moje ogólnie podsumowanie: Van Damme zarówno jak i Seagal mieli swój udział w kinie akcji lat 90, i nadal będą z pewnością pamiętani przez swoich wiernych fanów.

użytkownik usunięty
AdamBayern01

Dzięki za ciekawy tekst o obydwu panach :) Bardzo miło mi się czytało. Pozdrawiam.

Dzięki też za polubienia pod filmami i również pozdrawiam! :)
A Ty jakbyś miał wybierać pomiędzy Seagalem a Van Dammem?

użytkownik usunięty
AdamBayern01

Seagal>Van Damme jak dla mnie

To pytanie raczej było skierowane do pogromcy.

użytkownik usunięty
AdamBayern01

ale u niego będzie tak jak u mnie bo znam go na tyle ;)

użytkownik usunięty
AdamBayern01

Wolę Seagala, ale więcej fajnych filmów ma Van Damme ;)

I tu się zgodzę co do filmów :) Piona xd

użytkownik usunięty
AdamBayern01

Wiem, że jestem fanem Jeana ale lekko przesadziłeś z tym określeniem " Jean-Claude Van Damme zaskakiwał świetnymi thrillerami, dramatami". Większość przecież to filmy akcji może i z połączeniem thrillera czy dramatu ale główny gatunek zostaje. W żadnym wypadku nie są to zwykłe thrillery czy dramaty. Poziom może i wyższy od filmów Steva lecz dalej jest to klasa B.

Seagal 10/10 człowiek i aktor- sto lat mu życzę!