1 Brudny Harry (Seria,, Brudny Harry,, )
2 John McClane (Seria,, Szklana Pułapka ,, )
3 Martin Riggs (Seria,, Zabójcza Broń,, )
4 Frank Bullitt (Film,, Bullitt,, )
5 Marion Cobretti (Film,, Cobra,, )
6 John Shaft ( Film,, Shaft,, )
7 Frans Mauser (Film,, Psy 1&2,, )
8 Gino Felino (Film,, Szukając Sprawiedliwości,, )
9 Mark Kamiński (Film,, Rekiny Podziemia,, )
10 Axel Foley ( Film,, Gliniarz z Beverly Hils,, )
Teraz wy podawajćię swoję ulubione/najlepsze typy na najlepszych gliniarzy
1.Nico Toscani (Nico:ponad prawem)
2.John McClane (seria "Szklana pułapka")
3.Mason Storm (Wygrać ze śmiercią)
4.Gino Felino Szukając sprawiedliwości)
5.Franz Maurer (Psy, Psy 2)
6.John Hatcher (Wybraniec śmierci)
7.Jack Cole (Nieuchwytny)
8.Orin Boyd (Mroczna dzielnica)
9.Marion Cobretti (Cobra)
10.Martin Riggs (seria "Zabójcza broń")
Niech będzie taka lista ;)
Fajna lista ,dobrze że mi przypomniałeś o Jacku Cole z Nieuchwytnego .To była fajna i ciekawa postać .
Świetny temat Bradock.
A oto moja lista ulubionych policjantów (to chyba jedyni policjanci, których lubię w swoim życiu):
1. John McClane - ''Szklana pułapka''
2. Axel Foley - ''Gliniarz z Beverly Hills''
3. Inspektor Lee - ''Godziny Szczytu''
4. Harry Callahan - ''Brudny Harry''
5. Martin Riggs - ''Zabójcza Broń''
6. Marion Cobretti - ''Cobra''
7. Nico Toscani - ''Nico Ponad Prawem''
8. Inspektor Kevin Chan - ''Policyjna Opowieść''
9. Frank Drebin - ''Naga Broń
10. James Carter - ''Godziny Szczytu''.
Kolejność nie ma znaczenia, jak zwykle.
Dzięki Kasiu .Fajnie że się temat podoba ,musiałem jakiś fajny temat wymyślić żeby było ciekawie a że lubię bardzo mocno kino policyjne to wpadłem na ranking najlepszych gliniarzy .
Bardzo dobrze zrobiłeś. Przyda się na tym forum mała odmiana, bo okaże się, że forum Seagala to tylko kłótnie i awantury. A przecież nikomu nie jest to potrzebne. A temat policyjny jest w sam raz, bo Steven też jest policjantem.
1. Harry Callahan - Brudny Harry
2. John McClane - Szklana Pułapka
3. Alonzo Harris - Dzień Próby
4. Franz Maurer - Psy
5. Inspektor Lee - Godziny Szczytu
6. Axel Foley - Gliniarz z Beverly Hills
7. Martin Riggs - Zabójcza Broń
8. Mike Lowrey - Bad Boys
9. Mason Storm - Wygrać ze śmiercią
10.James Carter - Godziny Szczytu
Właśnie nad tym miejscem myślałem, ale jako że bardzo lubię duet Chan - Tucker, musiał tutaj również wylądować.
Ciekawy ranking ,dobre i mocne nazwiska. Choć akurat numeru 3 nie kojarzę , w sumie to nie znam .A Policjant o numerze 9 jest ,,Trudny do zabicia ,,
1. Alain Moreau - ''Maksimum ryzyka''
2. Louis Burke - ''Wykonać wyrok''
3. Gino Felino - ''Szukając sprawiedliwości''
4. John Hatcher - ''Naznaczony śmiercią'' / ''Wybraniec śmierci''
5. Marion Cobretti - ''Cobra''
6. Axel Foley - ''Gliniarz z Beverly Hills''
7. John McClane - ''Szklana pułapka''
8. Frank Drebin - ''Naga Broń''
9. Kevin Chan - ''Policyjna opowieść''
10. Martin Riggs - ''Zabójcza Broń''
Dobry ,Solidny Ranking .Numer 2 najbardziej mi się podoba , w sumie też zastanawiałem czy go nie umieścić w swoim rankingu ale wybrałem Arniego jako Marka Kamińskiego który kosi mafię w Chicago w ,,Rekinach Podziemiach ,, Teraz nawet przypomniało mi się mogłem dać Travoltę/Cage też do gliniarzy ,to dopiero był nietuzinkowy glina .Ale z drugiej strony Travolta/Cage w Bez Twarzy grał agenta FBI a to już bardziej podlega jako służby specjalne ameryki ,czyli pasuje bardziej do rankingu agentów,tajniaków .Ale jeszcze w rezerwie był John Spartan .....
Dzięki Bradock. Miałem mały problem z obsadzeniem miejsca 10, nie wiedziałem kogo wybrać, Harry'ego Callahana czy Martina Riggs'a, ale wybrałem jednak Riggs'a, a Callahan jest na miejscu 11.
1.Gino Felino Szukając sprawiedliwości
2.John Hatcher Wybraniec śmierci
3. Martin Riggs Zabójcza Broń
4.John McClane pierwsze 3 Szklane Pułapki
5.Jack Cole Nieuchwytny
6.nico toskani nico
7.Mason Storm Wygrać ze śmiercią
8.orin boyd mroczna dzielnica
9. Frank Drebin Naga Broń'
10.Marion Cobretti Cobra
kolejnosc nie ma znaczenia.
Granat, ja Cię bardzo proszę, chociaż tego tematu nie zepsujcie kłótniami. To jest temat Bradocka i macie uszanować to .
Spokojnie jeszcze się nie przyczepił. Ale rozbawiło mnie on i Brudny Harry. Cud że tylko 6 Seagalów - policjantów wymienił, choć w każdym Steven gra tę samą postać - tylko zmieniają się imiona bohaterów.
Ja wczoraj dopiero obejrzałem po raz pierwszy raz w życiu ,,9 i pół tygonia ,, z Rourke i Basinger ! Film słynny i z 1987 roku ! Tyle lat o nim szłyszałem ale nie miałem jakość okazji go obejrzeć .Ale nawet dobrze ,bo wcale film mnie nie porwał !.
Zgadza się Kasiu .Nie każdy od razu wszystkie filmy ogląda i zna ,ja sam serię ,,Brudny Harry ,, obejrzałem póżno ,bo dopiero pod koniec lat 90 ,choć akurat ,,Pulę śmierci ,, widziałem w 1990 roku na VHS ,bo ojciec to miał ale wtedy jeszcze nie zdawałem sobię sprawę z jakim gliniarzem miałem do czyniania .Nie warto się kucić .
Doskonale to rozumiem, bo ja też mam wiele klasyków, których jeszcze nie widziałam, a wypadałoby się z nimi zapoznać.
Aha to polecam. Powiedzmy, że postać Johna McClane'a odziedziczyła coś po Harrym. Jak weźmiesz się za Harryego, to sam się przekonasz, o czym mówię.
1.Gino Fellino-Szukając sprawuedliwości
2.Nico Toscani-Nico.Ponad prawem
3.Franciszek Maurer-Psy,Psy 2
4..John McClane-Szklana Pułapka
5.Olgierd Halski-Ekstradycja
6.Sławomir Borewicz -O7 zgłoś się
7.Louis Bourke-Wykonać wyrok
8.Martin Riggs-Zabójcza broń
9.John Hatcher-Wybraniec śmierci
10.Mason Storm-wygrać ze śmiercią
11.Orin Boyd-Mroczna dzielnica
12.Jake Styles-Gliniarz i prokurator
13.Komisarz Catani-Ośmiornica
14.Marion Cobretti-Cobra
15.Cordell Walker- Strażnik Teksasu
Bardzo dobra lista ! Fajnie że dodałeś Olgiera Halskiego ,Jake Stylsa i Cordella Walkera .To też są moi ulubieni gliniarze .
Wiadomo ,natomiast Styles był mistrzem jako oficer śledczy ,dedektyw .Nie brał za dużo udziału w akcji ,choć potrafił też dobrze strzelać i bić się ale tylko dobrze ....
Nadal leci ! Czołówka to jedna z najlepiej otwierających serial jaki widziałem ,jeśli nie najlepszy ! http://www.youtube.com/watch?v=VO4JYRA42wk