...facet, którego obecność na ekranie usprawiedliwiało mistrzowskie opanowanie sztuk walki ze
wskazaniem na Aikido, powinien dać sobie spokój z kręceniem dalszych filmów, momntami
żenująco słabych, w chwili gdy praktycznie w każdej sekwencji wymagającej jakiej takiej sprawności
fizycznej musi zstępować go dubler...Piszę to jako fan MISTRZA Aikido Seagala, oraz oddany fan
jego wczesnych filmów - wg mnie ostatni świetny film z tzw. gornej półki kina akcji to Mroczna
dzielnica - potem to równia pochyła i pogrążanie się w niskobudżetowej tandecie...cóż czasem
trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść...Piszę to ze smutkiem po obejrzeniu kolejnego seagalovego
"arcydzieła" pt. Force of execution...
A oglądałeś w ,,Odwecie za śmierć ,, ? To jeden z nielicznych dobrych ,porawnych akcyjniaków Stevena .
Mam to nieszczęście że z sentymentu oglądam wszystkie produkcje z tym panem...Tylko że kiedyś miałem niewątpliwą przyjemność zaliczać seanse w kinie - Liberator 2. Na zabójczej ziemii, Glimmer man, Mroczna dzielnica - wszystkie od Nico po Mroczną dzielnicę mam w oryginalnych DVD na półce - późniejsze produkcje już wyłącznie piracę na ekranie laptopa bo nie są warte moich pieniędzy...
Ok .Zobaczyć w kinie ,,Liberatora 2 ,, to jest coś !!! Ja byłem na ,,Ryzykantach ,, z Van Damme w 1997 roku nad Morzem w Kołobrzegu . Na Stevena nie zdorzyłem się wybrać .
Przepraszam - mam jeszcze oryginał Urban justice - po obejrzeniu zassanej wersji, jednak zdecydowałem sie na zakup, bo nie był najgorszy...
A widziałeś to ? :Wycięte wersje z ,,Out for justice ,, : http://www.youtube.com/watch?v=HUrBR5Mt8CU
Nie widziałem, ale nie powiem żeby bez tego kawalka film jakoś szczególnie stracił na miodności...Bardziej irytowały mnie wczesne wydania DVD porżnięte przez cenzurę - nieocenzurowanego Nico i Naznaczonego śmiercią dorwałem w niepociętej wersji dopiero na blu ray...
No i dlatego nie kupuje filmów na DVD ,bo są niektóre strasznie ocenzurowane ,wole z sieci albo na VHS obejrzeć ,-choć ostatnio mój magnetowid urodzony w 1999 roku odmówił posłuszeństwa .
No powiny być ,szczególnie ta gdzie Richie przyszedł do domu żony Gino i żony Bobiego .Trudno cokolwiek powiedzieć czy były inne wycięte . Ja kiedyś miałem ,,Wygrać że śmiercią ,, na VHS wydaną w 1998 roku w ramach kolekcji : Action Collection i tam na tym filmie była wycięta scena jak Mason Storm przychodzi do damo Senatora i bije się z tym facetami przy stole bilardowym .Tej sceny nie było a ona legalnie znajduje się w oficjalnym obiegu filmu .Tylko było jak Mason przyszedł i od razu poszedł aresztować Senatora .
Ciekawa sprawa, w "Wygrać ze śmiercią" była prawdopodobnie wycięta scena pogrzebu porucznika O'Malleya, i scena z porwanym i więzionym Sonnym Stormem, można to wywnioskować ze zdjęć na stronie filmu:
http://www.filmweb.pl/film/Wygrać+ze+śmiercią-1990-11813#picture-1
http://www.filmweb.pl/film/Wygrać+ze+śmiercią-1990-11813#picture-22
Zazwyczaj sceny wycinają gdy uznają, że nie są one bardzo istotne i film obejdzie się bez nich, jak wiadomo czas filmu jest ograniczony i monterzy muszą tak poukładać sceny, żeby film trwał nie za długo i nie za krótko dlatego wycinają niektóre sceny. Fajnie by było gdyby można było obejrzeć niektóre wycięte sceny z kultowych filmów, mogłyby być ciekawe.
Bradock kiedy się w końcu za Protektora weźmiesz? Film jest tak samo świetny jak W odwecie za śmierć!!
No teraz nie mogę bo ogladam inne gatunki filmowe ,potrzebuje trochę świeżości ,dziś ,,Nietykalni ,, jutro z kolei obejrzę ,,Orzeł wylądował ,, Ale jak za tęsknie za kinem akcji to odrazu wrócę do ,,Protektora ,,