Steven Seagal

Steven Frederic Seagal

5,9
15 497 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Steven Seagal

...facet, którego obecność na ekranie usprawiedliwiało mistrzowskie opanowanie sztuk walki ze
wskazaniem na Aikido, powinien dać sobie spokój z kręceniem dalszych filmów, momntami
żenująco słabych, w chwili gdy praktycznie w każdej sekwencji wymagającej jakiej takiej sprawności
fizycznej musi zstępować go dubler...Piszę to jako fan MISTRZA Aikido Seagala, oraz oddany fan
jego wczesnych filmów - wg mnie ostatni świetny film z tzw. gornej półki kina akcji to Mroczna
dzielnica - potem to równia pochyła i pogrążanie się w niskobudżetowej tandecie...cóż czasem
trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść...Piszę to ze smutkiem po obejrzeniu kolejnego seagalovego
"arcydzieła" pt. Force of execution...

RogerVerbalKint

A oglądałeś w ,,Odwecie za śmierć ,, ? To jeden z nielicznych dobrych ,porawnych akcyjniaków Stevena .

bradock

Mam to nieszczęście że z sentymentu oglądam wszystkie produkcje z tym panem...Tylko że kiedyś miałem niewątpliwą przyjemność zaliczać seanse w kinie - Liberator 2. Na zabójczej ziemii, Glimmer man, Mroczna dzielnica - wszystkie od Nico po Mroczną dzielnicę mam w oryginalnych DVD na półce - późniejsze produkcje już wyłącznie piracę na ekranie laptopa bo nie są warte moich pieniędzy...

RogerVerbalKint

Ok .Zobaczyć w kinie ,,Liberatora 2 ,, to jest coś !!! Ja byłem na ,,Ryzykantach ,, z Van Damme w 1997 roku nad Morzem w Kołobrzegu . Na Stevena nie zdorzyłem się wybrać .

bradock

Przepraszam - mam jeszcze oryginał Urban justice - po obejrzeniu zassanej wersji, jednak zdecydowałem sie na zakup, bo nie był najgorszy...

RogerVerbalKint

A widziałeś to ? :Wycięte wersje z ,,Out for justice ,, : http://www.youtube.com/watch?v=HUrBR5Mt8CU

bradock

Nie widziałem, ale nie powiem żeby bez tego kawalka film jakoś szczególnie stracił na miodności...Bardziej irytowały mnie wczesne wydania DVD porżnięte przez cenzurę - nieocenzurowanego Nico i Naznaczonego śmiercią dorwałem w niepociętej wersji dopiero na blu ray...

RogerVerbalKint

No i dlatego nie kupuje filmów na DVD ,bo są niektóre strasznie ocenzurowane ,wole z sieci albo na VHS obejrzeć ,-choć ostatnio mój magnetowid urodzony w 1999 roku odmówił posłuszeństwa .

RogerVerbalKint

Kolejna : http://www.youtube.com/watch?v=hkUuSe_v_zY

bradock

Te sceny mogłyby się znaleźć w filmie, ciekawe czy były inne wycięte.

anonim7

No powiny być ,szczególnie ta gdzie Richie przyszedł do domu żony Gino i żony Bobiego .Trudno cokolwiek powiedzieć czy były inne wycięte . Ja kiedyś miałem ,,Wygrać że śmiercią ,, na VHS wydaną w 1998 roku w ramach kolekcji : Action Collection i tam na tym filmie była wycięta scena jak Mason Storm przychodzi do damo Senatora i bije się z tym facetami przy stole bilardowym .Tej sceny nie było a ona legalnie znajduje się w oficjalnym obiegu filmu .Tylko było jak Mason przyszedł i od razu poszedł aresztować Senatora .

bradock

Ciekawa sprawa, w "Wygrać ze śmiercią" była prawdopodobnie wycięta scena pogrzebu porucznika O'Malleya, i scena z porwanym i więzionym Sonnym Stormem, można to wywnioskować ze zdjęć na stronie filmu:

http://www.filmweb.pl/film/Wygrać+ze+śmiercią-1990-11813#picture-1
http://www.filmweb.pl/film/Wygrać+ze+śmiercią-1990-11813#picture-22

użytkownik usunięty
anonim7

Ciekawe dlaczego wycięli te sceny?

Zazwyczaj sceny wycinają gdy uznają, że nie są one bardzo istotne i film obejdzie się bez nich, jak wiadomo czas filmu jest ograniczony i monterzy muszą tak poukładać sceny, żeby film trwał nie za długo i nie za krótko dlatego wycinają niektóre sceny. Fajnie by było gdyby można było obejrzeć niektóre wycięte sceny z kultowych filmów, mogłyby być ciekawe.

użytkownik usunięty
bradock

Bradock kiedy się w końcu za Protektora weźmiesz? Film jest tak samo świetny jak W odwecie za śmierć!!

No teraz nie mogę bo ogladam inne gatunki filmowe ,potrzebuje trochę świeżości ,dziś ,,Nietykalni ,, jutro z kolei obejrzę ,,Orzeł wylądował ,, Ale jak za tęsknie za kinem akcji to odrazu wrócę do ,,Protektora ,,

Wg mnie "Protektor" jest nawet lepszy :)

użytkownik usunięty
anonim7

Początek przypomina wygrać ze śmiercią :)

Tak to prawda, chyba nawet jest zerżnięty z tego filmu, tak samo jak w "Rusłanie" Stevenowi zabili żonę i prawie córkę, i co mówił policjantom, że tylko oni i on o tym wiedzą i żeby nikomu nie mówili, że córka żyje, tak jak w "Hard to kill" to powiedział O Malley :)