Za co można lubic tego aktora ?
*zero mimik, jakiejkolwiek gry - wszystkie filmy z nim są takie same, gdyby nie napisy poczatkowe to bym niewiedziała że to inny film;
*bohater typu zabili go i uciek, wszyscy do niego sztrzelają on nawet nie drasnięty - moze tylko w niektórych jest inaczej;
*gra prawie że tylko w filmach własnej produkcji - moge sie domyslac że do innych nikt go nie chce z powodu jego "umiejętności"
Czy ktoś zna jakies jego zalety aktorskie? Bo ja niestety nie :/ I tylko nie piszcie że brak mimiki twarzy to zaleta :D
Co widze film z tym aktorm jestem coraz bardziej zirytowana (gdyby zamiast niego grał w nich kto inny byłyby całkiem dobre) i ostatnio moja irytacja osiagneła apogeum - z tegoż też powodu robie ten mały, szczery wpis (żeby sobie ulżyć) :]
1.za to że jest najlepszym biały aikidoką
2.za to że robi kapitalne filmy sensacyjne zwłaszcza te z początków kariery
3.mozna go lubić za to że wie do jakiego gatunku filmów się nadaje
4.poza tym kino sensacyjne nie jest gatunkiem aspirującym do miana ambitnych są to filmy typowo rozrywkowe nastawione głównie na rozwałkę więc nie czepiaj się oto jego filmów że jest w nich kiepskie aktorstwo bo w prawie każdych tego typu filmach takie jest
5.brak mimiki w tym gatunku może zaletą nie jest ale wadą też nie
Frycek może S. S. jest najlepszym białym aikidoką ale w grze nie chodzi tylko o kopanie, chodzi o pokazywanie jakiś emocji. To, że aktor jest przypisany tylko do jednego gatunku filmu to nic pozytywnego; dobry aktor potrafi zagrać i w komedi i w sensacji. Co to tego że robi dobre filmy to moge jeszcze przytaknąć ale byłyby jeszcze lepsze gdyby za miast niego grał ktoś inny - wybacz ale takie jest moje zdanie. Nie zgodze sie natomiast z opinia, że filmy sensacyjne są rodzajem kina typowo rozrywkowego, ponieważ uważam, że są filmy sensacyjne z bardzo dobrą fabułą i grą aktorską i do tego maja jakies przesłanie, choćby "Królowie ulicy".
Ps. dziekuje, że zwróciłes uwage tej, jakże sfrustrowanej istocie, yogu ... wyręczyłeś mnie :)
,,Frycek może S. S. jest najlepszym białym aikidoką ale w grze nie chodzi tylko o kopanie, chodzi o pokazywanie jakiś emocji. To, że aktor jest przypisany tylko do jednego gatunku filmu to nic pozytywnego; dobry aktor potrafi zagrać i w komedi i w sensacji. Co to tego że robi dobre filmy to moge jeszcze przytaknąć ale byłyby jeszcze lepsze gdyby za miast niego grał ktoś inny - wybacz ale takie jest moje zdanie. Nie zgodze sie natomiast z opinia, że filmy sensacyjne są rodzajem kina typowo rozrywkowego, ponieważ uważam, że są filmy sensacyjne z bardzo dobrą fabułą i grą aktorską i do tego maja jakies przesłanie, choćby "Królowie ulicy". ''
Oczywiście że są ambitne filmy sensacyjne ale ogólny rodowód gatunku jest rozrywkowy pooglądaj choćby stare filmy akcji z lat 50,60,70,80czy 90 a zwłaszcza te 70,80i90(w tedy był największy rozwój gatunku) tam mało który film ma jakieś przesłanie a większość bazuje na fabułach typu gliniarz, karateka, czy inny wojskowy musi (często w pojedynkę) zmierzyć się z terrorystami, komuchami, mordercami, dilerami czy innymi oprychami. I nie zgodzę sie jeszcze z tym co napisałaś wcześniej a mianowicie chodzi mi o ten tekst ,,gra prawie że tylko w filmach własnej produkcji - mogę sie domyślać że do innych nikt go nie chce z powodu jego "umiejętności ''’’ to że dokłada do tych filmów niemało kasy to nie znaczy że nikt go w filmach nie chce. Przeciwnie to jego producenci kina sensacyjnego pierwsi zachęcili do gry w filmie ,,Nico ponad prawem" (on sam zaś powtarza w wywiadach że nigdy w wcześniej nie marzył o aktorstwie). Po prostu trenował w swojej szkole walki jednego producenta filmów który go zaprosił. A ponieważ ,,Nico'' stał się jednym z największych przebojów gatunku i ludzie postanowili brać Seagala do kolejnych tego typu produkcji, bo ludziom się spodobało jak Steven dewastuje chłopakami różne pomieszczenia. Steven własną wytwórnie założył dopiero w 98 roku . Poczytała byś jego życiorys czy pooglądała wywiady z nim to byś to wiedziała
,, Ps. dziekuje, że zwróciłes uwage tej, jakże sfrustrowanej istocie, yogu ... wyręczyłeś mnie :)''
Nie ma sprawy to obowiązek każdego porządnego mężczyzny/chłopaka stawać w obronie kobiet/dziewczyn
Drogi yogu ile masz lat? Bo moim zdaniem(sądząc z jakości twojej wypowiedzi) nie dużo, skoro w ten (żałosny) sposób zwracasz się do drugiego człowieka mającego inne poglądy niż ty,( pomijając fakt że przed chwilą w ten sposób zwróciłeś do dziewczyny ew. kobiety). Forum służy drogie dziecko do dyskusji a nie do wyładowania frustracji. Zachowując się w taki sposób robisz jedynie siarę sobie i po części innym fanom filmów sensacyjnych. Zastanów się nad swoim zachowaniem (jeśli w ogóle potrafisz) i w tedy zabieraj udział w dyskusjach.
A co do tego ma płeć ? W koncu jest równouprawnienie, wszystkie chciałybyście żeby was za przeproszeniem w dup..ę całowano i jeszcze do tego przywileje... Tutaj zwracam się do Ciebie bezosobowo nie patrząc czy jesteś mężczyzną czy kobietą ;o Czasy rycerzów to IX-XIII wiek niestety ; ) nie miało to na celu ubliżania kobietom ale litości ; )
lilu_cholera za co można lubić tego aktora???
Ano za to że niektórzy najpiękniejsze lata dzieciństwa spędzili oglądając filmy z jego udziałem na wysłużonych magnetowidach. Za to że razem z Van-Dammme'em, Schwarzeneggerem czy Stallone'em w latach 90 byli ikonami tzw. "męskiego" kina sensacyjnego, które oglądało się za małolata z ojcem czy kolegami i do którego do dzisiaj ma się sentyment. Za to że jego stare filmy są proste, bezpośrednie, służą wyłącznie rozrywce, nie są naładowane komputerowymi efektami i dużo ludzi sięga po nie do dzisiaj chcąc zrelaksować się przy dobrym kinie sensacyjnym, uważając je za lepsze niż najnowsze filmy tego gatunku (w tym ja). Takie obrazy jak "Nico" czy "Liberator" to esencja kina sensacyjnego, które dzisiaj rozmienia się na drobne.
Ale (bez obrazy) nie sądzę by kobieta była w stanie to do końca zrozumieć...
Pozdrawiam
oj kobieta jest w stanie zrozumiec.. mam 18 lat i odkad pamietam ogladam filmy z jego udzialem :) Moze nie jest najwybitniejszym aktorem na swiecie, ale zasluzyl na to, by go szanowac:) a ja go szanuje i do tego podziwiam:)
Kwic są gusty i guśiciki :P ale napisz chociaż co Ci nieodpowiadało w "Królowie ulicy"?
Atique bez szowiznizmu ;) koleżanka sandruska_3 potwierdziła, że sympatia/ antypatia do seagal to nie kwestia damsko/męska ;)
Green mile dobrze, że chociaż Ty masz podobną opinie jak ja ... juz myślalam, że tylko ja tak negatywnie widze tego aktora :P
Ja niestety nie jestem co do Seagal'a przekonana, moim zdaniem do "wybitnych" on się nie zalicza. Jak dla mnie jest taki...monotonny...
Chcesz różnorodności to pooglądaj filmy Chucka Norrisa, który choć także znany jest głównie z kina sensacyjnego to jego role są na prawdę różnorodne filmy a do tego czasem potrafi coś fajnie zagrać
A jeszcze ma do ciebie Batmanie małą prośbę. Mógł byś pójść psuć klimat dyskusji komuś innemu a nie nam
A jaka jest prawda ot tobie? Że kolejnym sfrustrowanym dzieckiem które przeszkadza innym w dyskusjach ?