"Steven Seagal na emeryturze zajął się chałturzeniem we własnym reality-show. Gwiazdor kina akcji kręci właśnie drugi sezon programu Steven Seagal: Lawman, w którym aktor pełni funkcję szeryfa w stanie Luizjana. Wraz z funkcjonariuszami Seagal rozpracowuje przestępców, a następnie w popisowym stylu przy obecności kamer dokonuje aresztowania. Podczas ostatniej akcji aktora i jego ludzi poniosła filmowa konwencja. W trakcie zajęcia nielegalnej areny, na której odbywały się walki psów oraz kogutów zabito kilkumiesięcznego szczeniaka.
Seagal wraz z ekipą filmową wdarł się na farmę Jesusa Sancheza Lloverasa, który prowadził nielegalne walki zwierząt. Policja znalazła ponad 100 żywych kogutów, a także kilkanaście martwych ptaków, które walczyły tego dnia. Na terenie znajdowały się także klatki z głodzonymi i bitymi psami, które zostały natychmiast uśpione. Nie wszystkie zwierzęta jednak potraktowano zgodnie z prawem i w sposób humanitarny. W trakcie aresztowania Jesus miał przy sobie małego szczeniaka, który został "przypadkowo" zastrzelony przed kamerami!
Seagal został oskarżony o niepotrzebną śmierć młodego psa, który pod opieką psychologa mógł zostać zresocjalizowany i adoptowany. Do sądu wpłynęły dwie skargi - jedna złożona przez organizację zajmującą się opieką nad zwierzętami, a druga przez Jesusa Sancheza Lloverasa domagającego się 25 tysięcy dolarów odszkodowania."
Macie swojego fantastycznego ulubionego aktora. Jak dla mnie to przebił już wszelkie granice bycia dupkiem ...
Jestkilka religii na swiecie w których Bóg faktycznie podzielil tak zwierzeta.. Rozumiem, że pan Azjata? Jesli chrzescijanin to glupota jest pisac cos niezgodnego z Biblia. Do takiego czegos moze sie znizyc albo idiota albo katolik.
Nie po prostu jak sie zabija zwierze to żeby je zjeść nawet psa bo niema różnicy (oprócz tego że świnia mądrzejsza) między psem a świnią dlatego psa tak jak świnie można zabić. Ktoś może woleć świnie od psów i nie będzie sobie mógł uzmysłowić jak można je jeść. Wiec on ma zakazać zjadania świń tylko dlatego że mu tak nie pasuje? Na tej samej zasadzie działa zjadanie psów. Jak komuś pasuje to niech je ale niech nie marnuje później miesa
Co do tego Boga to i tak go niema czy tego chcecie czy też nie chcecie a moda na ateizm to stereotyp tych śmiesznych babć spod krzyża....
Ale nawet jak Bóg jest to chyba nie byłby na tyle głupi by coś zrobić i nie zabić by ludzie o tym wiedzieli i nie popełniali błędów...
Dlatego zjadanie psów nawet według katolików nie powinno być złe bo zwierzeta nie maja duszy itp. Ze świnią też sie można zaprzyjaźnić tak samo jak z koniem czy krową po prostu człowiek uznał (z nie wiem jakiego powodu) że ich trzeba jeść...
Zjadanie psów według kościoła nie jest grzechem wiec nie wiem czemu sie sprzeczasz skoro to zwierzęta które nie mają dusz i nie myślą według ciebie...
Jest:) czy tego chcesz czyz nie;)
PS. Tylko wybrane gatunki świń są "teoretycznie " mądrzejsze od niektórych ras psów.Dedukuj się:))
Wybrane "Rasy". Fakt.... Świnie wietnamskie, Świniodziki, Świnie BFF są najmądrzejsze jak i kilka innych gatunków.
Jest twoim zdaniem. Moim go niema. Nie możesz mówić że jest możesz mówić tylko że myślisz że jest bo w ten sposób narzucasz mi swoją wiare i obrażasz moje uczucia religijne.Boga niema. Wymyslili go narkomani i alkoholicy... a jak jest to nei chrześcijański. Nie ma ani jednego dowodu. Np JPII ukrywał w kościele pedofili którzy powinni umierać na aranie na oczach tłumu rozszarpywani przez wściekłe psy... jakby ode mnie zależało każdy homosexualista, fanatycy religijni, pedofile, gwałciciele, menele były by tępione gorzej niż psy na Ukrainie
My bylić my mordowani za poglądry religijne w średniowieczu. To było złe. Homo trzeba leczyć a jak sie nieda trzeba uśpić
Kulfon, Kulfon, co z ciebie wyrośnie?!
Martwię się już od tygodnia.
Zębów nie myjesz, kolegów wciąż bijesz,
dziurę masz w najnowszych spodniach!
Nikt jeszcze nie wie, co ze mnie wyrośnie:
gruszki na wierzbie, czy śliwki na sośnie.
Sam jeszcze nie wiem, czy będę strażakiem,
cieślą, piekarzem czy "niebieskim ptakiem".
Rakcja typowego katola na czyjeśzdanie. Sam se wmawia swoje zdanie i przymusza do niego innych w dodatku przy ludziach o innych poglądach mówi że ich poglądy są błędne chodź niema dowodów by oprzeć swoje.. jesteś idiotą. Taka jest prawda.. nie dość że dodajesz do Biblii swoje rozdziały, krytukujesz to iż popieram zjadanie psów do czego mam prawo, narzucasz mi swoje poglądy religijne to tera cytujesz jakiś głupi wierszyk.. jesteś idiota i tyle. Czy tego chcesz czy nie Boga niema. Pogódź sie z tym i żyj normalnie
Panie Jezu, Ty chodząc po ziemi doświadczałeś wielu przeciwności, ale chyba największą była niewiara i sceptycyzm ze strony tych, z którymi się spotykałeś. Ewangelie mówią nam, iż pierwszym warunkiem, by wejść do Królestwa Ojca Niebieskiego, jest uwierzyć w Ciebie, uwierzyć, iż Ty prawdziwie Jesteś Mesjaszem posłanym przez Ojca dla zbawienia upadłego świata. Biblia mówi też, że wielu ludzi odrzuciło Cię, wyśmiało, a niektórzy posunęli się tak daleko, iż Cię zabili.
Jezu, dzisiaj także tak wielu jest tych, którzy twierdzą, że nigdy nie istniałeś lub, jeżeli, to byłeś jedynie postacią historyczną; jedynie dobrym człowiekiem. Są też Panie tacy, którzy nigdy o Tobie nie słyszeli. Idą przez życie najlepiej, jak umieją, szukając jego sensu lub też ignorują sumienie. Jestem pewien, Panie, iż Ty ciągle mówisz do ich serc i umysłów o prawdzie Ewangelii. Chcesz dotykać duchową ślepotę i gluchotę, tak by Twoje zaproszenie do radości zostało przyjęte. Ty przecież powiedziałeś: "Ja przyszedłem po to, aby mieli życie i mieli je w obfitości" (J 10,10).
Panie Jezu tak, jak Ty zostałeś przez Ojca posłany, by głosić Ewangelię życia, poślij mnie i wielu innych na swoje żniwo, poślij do niewierzących, by poznali prawdę. Przygotuj już wcześniej ich serca, tak by byli gotowi do przyjęcia ziarna Słowa Twego. Proszę, byś poprzez Ducha Świętego dawał wzrost tym ziarnom aż wydadzą owoc obfity. Amen.
Albert nie był do końca ateistą. Albert Einstein: "Bóg nie gra w kości." Chcę wiedzieć, jak Bóg stworzył ten świat. Nie interesuje mnie to czy inne zjawisko. Chcę znać Jego myśli, reszta to szczegóły."Pan Bóg jest wyrafinowany, ale nie jest perfidny." i mogłbym mnożyć dalej. Albertowi, jako naukowcowi, nie wypadało w tamtych czasach afiszować się z poglądami religijnymi. Hawking stał sie zagożałym ateista po swojej chorobie- taki akt buntu i bezsilności. Mogłbym mnożyć listę naukowców, potwierdzających istnienie Boga. Zreszta ateistów jest ok 6 % populacji, czyli 94% wierzy. Także 94% przeciw 6%:))
Przygotuj sie merytorycznie do polemiki z kimś lepszym od siebie.
Ujrzyj świat i dostrzez Boga. Tylko ograniczony umysłowo dureń mówi, że go nie ma. Może ty nim właśnie ejsteś. Nawet Dawkins się przyznał, że nie mozna do końca wykluczyc "wielkiego projektanta życia".
Einstein byl panteistą ale panteizm to wykluczenie Boga osobowego tylko uznanie wszechswiata jako cos w rodzaju Boga, rozumnego i ksztaltujacego sie bytu.Chrzescijanie wierza, że w Boga osobowego wiec to zwykli idioci.
Stephen Hawking.. ech.. przeciez naukowiec ateista to norma. Stephen Hawking jest kaleka ale nie wiem co to ma do rzeczy.. jesli Bog nawet istnieje to ma ludzi gdzies a do tego Hawking by doszedl.
1. Gdybym sie kierowal zdaniem wiekszosci to bylbym demokrata.. demokraci to z reguły sa debile.. wiekszosc na ogól sie myli... przypominam, że Obame wybralo ponad 76% ludzi chociaz to komletny idiota.
2. Oficjalnie to 19% do tego dochodzą buddysci (rowniez wykluczaja istnienie Bóstw) oraz osoby z paru innych religii filozoficznych co daje gdzies 23%
3. W krajach arabskich jest jakis procent ateistow ale sa nieakceptowani.. Realnie to i tak mniejszosc ale istnieja.. gdyby zsumowac wszystkich mieszkancow panstw arabskich to pewnie z przynajmniej 10% z tego to byli ateisci
4. W samej Polsce atiestów jest znacznie wiecej.. stastyki kosciola mozna sobie wsadzic w tylek... tam sa wszyscy wpisni jako katolicy a 90% ateistow nigdy nie wypisalo sie z kosciola
5. Przyjzyjmy sie temu ze wzgledu na rozwój... w Japonii ponad 70% ludzi to ateisci, w Singapurze ponad 69%, w Chinach powyzej 50%...W krajach zacofanych, zadupiach przewazaja teisci.
Jestes idiota
Mówie to bo nie masz argumentów, piszesz glupoty, nic nie uzasadniles tylko napisales glupstwo..
"Ja wiem lepiej i tyle"
Jestes komletnym debilem.. jak mozna tak napisac.. ja pie*dole
Ładnie się nam przedstawiłeś" Idiota Debil" Tak masz wpisane w dowodzie??
Masz rozdwojenie jaźni??
Ja wiem lepiej od ciebie:)
Ciekawe czemu ludzie pisza ni na priva, mówiąc abym nie karmił trolla (ciebie) i śmiejąc się z ciebie??
Otwórz oczy i przejrzyj. Ja to moge ci udowodnić jak chcesz! Jak sie nie boisz poznac prawdę!
Żałosny jestes ty z twoim uporem i w zaprzeczaniu prawdy!
Trollem ja nie jestem, no ludzie juz zupelnie zapomnieli co to jest.
Ludzie mogą pisac, pewnie ci cale tlumy pisza, pewnie debili twojego pokroju..
Tylko totalny debil.. skrajny idiota.. moze powiedziec "Ja wiem lepiej i tyle". Takiego czegos nie powiedzialby nawet taki idiota jak Piotr Szumlewicz (a to najglupsza osoba w Polskiej polityce..)... ja toba przez to gardze gorzej niz hitlerem, ja BRZYDZE sie toba. Ty jestes ewidentnym idiotą za ten tekst. To jest tekst na nizszym poziomie niz jakiegos 11letniego idioty popierajacego PiS... Jak mozna w w ogóle nie podac, nie podwazyc ZADNEGO argumentu tylko powiedziec "Ja wiem lepiej i tyle"
Ty jestes skrajnym idiota i musisz sie z tym pogodzic bo tylko idiota powiedzialby "Ja wiem lepiej niz brzydze" - ty sie skompromitowales, osmieszyles i zrobiels z siebie komletnego idiote.
Ja znam prawde, Bóg nie istnieje. SKoro nei ma dowodów to znaczy, ze go nie ma.. jego istnienie jest kwestia wiary.
W Boga wierza zwykle debile.. jakby nie powiedziec, to teisci sa glupsi od ateistow.
To ty jestes załosny debilu bo nie obaliles ani nie podwazyles.. nie próbowales ("ja wiem lepiej i tyle") podwazyc moich argumentów.. to bylo naprawde zalosne.
jestes zbyt wielkim debilem aby je podwazyc.. no nie oszukujmy sie, nawet najwiekszy idiota przynajmniej probuje uzyc jakis argumentów.
Ty robisz z siebie idiote.. katolicy to z regułysa idioci ale trafialy sie inteligentne jednostki a ty.. no trzeba powiedziec szczerze - jestes idiotą.
HAHAHAHAHAHAHAHAHAH! jaki ty jesteś maluczki i zagubiony!
TWÓJ BOHATER AL BUNDY JEST TAK SAMO MĄDRY JAK TY!
Jesteś ślepcem i musisz się pogodzić z tym. Jest jeszcze szansa dla ciebie!
Uwierz i bądź pokorny!
Masz dowody na NIE istnienie Boga?? NIE MASZ??? Więc mówienie że NIE istnieje robo z ciebie głupka! Tak,tak!
http://realtruth.org/articles/070601-006-teog.html
http://www.thecheers.org/Entertainment/article_3098_10-Indisputable-Facts-God-Ex ists.html
http://www.everystudent.com/features/isthere.html
http://abcnews.go.com/Technology/computer-scientists-prove-god-exists/story?id=2 0678984
Czytaj i płacz baranku. Nawet współczesna nauka udowadnia , że wiele rzeczy zostało zaprojektowanych przez Kogoś i nie mogłoby powstać w wyniku wybuchu (w którzy wierza nieuki)
Informacje potwierdzili juz dawno naukowcy. Swinai to jedna z inteligentniejszych zwierzat.
nie ma madrych psów, nie mozna mówic o madrym zwierzeciu które nie przerasta 2letniego dziecka.
Sugerujesz, że zabił psa? 10/10... Na pohybel wszystkim niedorozwojom, którzy nie potrafią schylić się i posprzątać po swoim psie, ale wtrącają swój nos w sprawy psów. Na pohybel hipokrytom!
lol nie wiadomo jak było w rzeczywistości ale zgadzam się z osobami, które wcześniej pisały, że gdyby pies był agresywny i zaatakował to by użyły siły a być może nawet zabiły psa.
No sorry, nie wiem jak wy ale ja bym był zdolny nawet zabić psa czy jakieś inne zwierze gdyby mnie zaatakowało i zagrażało mojemu życiu, jeżeli niektórzy z was woleli by umrzeć śmiercią męczennika byle by tylko zwierzę przeżyło to pozdro dla was.
Ja nigdy nie umre a już na pewno nie za zwierze które nie jest zagrożone i które nic nie zrobiło dobrego z włąsnej woli
Tylko tak piszą. Ale gdyby mieli wybierać to zawsze wybiorą swoich bliskich (rodzinę, przyjaciół itp.), czyli człowieka. Najlepsze są osoby, które nie jedzą mięsa tylko z tego z powodu, że źle się z nimi obchodzą w rzeźniach/ubojniach. Równie dobrze mogą przestać żyć, gdyż na świecie ginie mnóstwo ludzi. Takie postępowanie prowadzi do absurdów.
Za to czym innym jest świadomy wybór niejedzenia mięsa ze względu na np. dietę czy problemy zdrowotne, ewentualnie ze względu na wyznanie. Jednak wegetarianie to głównie osoby z poglądem o którym napisałem wcześniej, a przynajmniej ja się spotkałem z takowymi. Wg mnie wiele tracą, gdyż np. ryby są zdrowe (niektóre nawet bardziej niż myślą), a oni ich nie jedzą. W końcu je także zabijają w okrutny sposób. No, chyba, że ktoś z nich je ryby bo wg niego są "tylko rybami" (bo ryba przecież nie myśli), a krówki już nie, bo fajna i ładnie muczy, podobnie jak świnki. To wtedy nie nazwę tej osoby wegetarianinem tylko egoistycznym idiotą. Bo jak bronić zwierząt nie jedząc ich, to do końca, a nie tylko jak mi się podoba.
Dokładnie. Przypomniało mi się jak na jednym wyzywali kolesia od morderców bo zabił niedźwiedzia by bronić dzieci. Normalnie ci ludzie tam to albo byli trollami i pisali tak by się wydurniać albo debilami jeżeli serio na miejscu gościa poświęcili by życie dziecka dla głupiego zwierzaka. A co do wegetarianizmu to według mnie to jest głupota i tyle. Człowiek jest istotą wszystkożerną i musi jeść mięso żeby normalnie funkcjonować. Taka prawda.
Czasami mam wrażenie, że niektórzy ludzie stają się wegetarianami żeby się wyróżnić w społeczeństwie. To taka forma snobizmu lub hipsterstwa.
Ja natomiast myślę że to jest dla tego że w społeczeństwie coraz bardziej wykolejają się takie podstawowe wartości. Ludzie gdy widzą konające dziecko potrafią przejść obok a gdy widzą konające zwierzę od razu lecą na ratunek. Tak samo jest z wieloma innymi sprawami. Są np. za zamordowaniem nie narodzonego dziecka które nikomu nic złego nie zrobiło ale zwyrodnialec który morduje ludzi to powinien mieć do końca życia jak w 5 gwiazdkowym hotelu na koszt państwa. Mamy chore społeczeństwo.
Jestem hejterem :D nie znoszę, nie cierpię steven'a... tak było zawsze, jest i będzie. Tylko jeden film z nim mi się podobał. Czemu? bo steven tam zginął :>