Nie sadzę by on był w stanie teraz w czymkolwiek dobrym zagrać. Chyba że w Niezniszczalnych, ale na razie to mało prawdopodobne.
Boje się że jak tak dalej Seagal i Van Damme bedą grać w filmach dystrybuowanych od razu na rynek DVD to za kilka lat młode dzieciaki nie pamietającę Ery VHS bedą myśleli ze oni są typowymi B,C klasowymi aktorami na rynku VHS/DVD tak jak kiedyś byli Cynitha Rothrock ,Lorenzo Lamas czy Don ,,The Dragon ,,Wilson .A prawdziwą legendą kina akcji jest Jason Statham .A tak raczej bedzię ,bo póki bedę mieli sie Steven i Jean bedą grali w filmach .
Starzeją się, na super wielki powrót do kina A nie ma za dużych szans. Statham legendą? Chyba chodziło ci że największą obecnie gwiazdą kina akcji?
No właśnie chodziło mi ze dzisiaj Statham jest obecnie najwiekszą gwiazdą tego gatunku .Legendą nie ale może kiedyś ,kto wie ...
Seagal i Van Damme mieli kinowe produkcje ale one zawsze będę bardziej utożsamiane z Klasą B niż A.
Ale mimo wszystko to były świetne ,sprawnie zrealizowane akcyjniaki ,poziom dzisiejszej Uprowadzonej 1,2 ,filmy z głównego kinowego nurtu ,gwiażdy świata filmu, jedni z czołowych postaci Hollywood .Nie ma za zadnego znaczenia A czy B , a dzisiaj raczej podziemie świata filmu ,partyzantka itp Wiec wiesz o co mi chodzi
Moim zdaniem te stare filmy to było coś więcej niżobecne akcyjniaki. Może wynika to z tego, że jak wchodził do kin jakiś nowy Van Damme czy Sigal to emocje sięgały zenitu, a reklamy tych filmów oglądało się z otwartą japą:) Teraz tak nie czekam na filmy.Wspomniałeś o Uprowadzonej 1 i 2 z Neesonem. barrdzo fajne filmy, ale nie odczuwałem takiej niecierpliwości i emocji jak wtedy kiedy pojawiały się nowości z Stevenem, Jeanem czy Stallonem.
No kiedyś to były zupełnie inne czasy .Prawie każdy film czy to akcji ,komedia czy horror oglądany na VHS był super ,miał ciekawą historie ,fajny klimat ,doskonałe wykonanie itp Dziś już mniej kręcą takich filmów ,co prawda zdarzają się też wyjątki ale ogólnie to już nie to samo co kiedyś .A najbardziej z biegiem czasu oberwały filmy akcji ,dzisiaj brak wyrazistych charyzmatycznych supertwardzieli typu Stallone ,Schwarzenegger czy Seagal .Co prawda jest Jason Statham ale on też już nie wzbudza takich emocji jak tamci herosi .Aczkolwiek kiedyś czekajać na jego film ,,Elita Zabójców ,, niecierpliwość i emocje też siegały zenitu jak za dawnych lat .Zwiastun po prostu wymiatał !!!http://www.youtube.com/watch?v=R_XyfGWfdMs
U mnie wzbudza te same emocje nawet powiem, że go bardziej lubię Stallone czy Seagala.
Ale kto wzbudza większe emocje niż Stallone ,Seagal ? Chodzi ci o Stathama ,bo nie bardzo zrozumiałem ?
Emocje takie same, wiadomo jednak że te filmy z Jasonem nie mają tego magicznego klimatu. :)
Dla mnie emocje różnie od filmu ,,Na Niezniszczalnych 1,2 ,Elite Zabójców czy Mechanika równieź czekałem jak za dawnych lat ,na inne już niekoniecznie .No i wiadomo że też brak tego magicznego klimatu .
Co we mnie wzbudzało i wzbudza emocje? Wspaniały, niezapomniany czas królowania VHS-ów i wspomnienia z nimi związane. Tego nie kupisz za żadne pieniądze i za żadne skarby świata.
Zgadza się .Te czasy były niesamowite ,mega zajefajne ,,dzieciństwo ,beztroskie czasy ,wypady w wakcje z kolegami do wypożyczalni ,branie po kilka kaset VHS ,a potem oglądanie u kolegi na Video do póżna wieczorem a czasem nawet do nocy .Albo nagrywanie z telewizji filmów ,z satelity .Ach to były czasy ...
A ile to było zachodu za tymi kasetami i to powodowało, że ich wartość była większa, a radość przeogromna. A teraz zrobisz kilka kliknięć i masz gotowy film do obejrzenia, bez konieczności szukania w wypożyczalniach, czy po znajomych.
.Tak ,to prawda czasami trzeba było mocno się nachodzić żeby obejrzeć dany film ,nie zawsze upragniony film był w wypożyczalni ,czy nawet u znajomych go nie było .Ja sam pamietam jak szukałem bez skutki Kickboxera czy Odział Delta .Dopiero po roku udało mi się dorwać te filmy .
Kiedyś to podobno filmy trudno bardzo było dostać, teraz to bez problemu się je ściągnie, albo wyjdą po pewnym czasie na DVD ;p
"Może, ale bardzo rzadko" - tak powiedział Lekasz Pawłowi o cudach dotyczącego życia jego matki w filmie Wszystko Będzie Dobrze. Pamiętasz te scenę Kasiu?
Ciesze się. Nie chce tu spoilerować, ale myślę, że z Seagalem wydarzy się taki cud, jak w tamtejszym filmie :P
TVP1 znowu zaprasza nas na ,,świąteczne spotkanie ,, z Steven Seagalem .W Sylwestra o 2 .10 i Nowy Rok o 22 .Tym razem bedzię to jednak Steven w najlepszym wydaniu czyli Liberator 2 .Ja obejrzę w Nowy Rok .
,,Obejrzę z ciekawośći ,, To jeszcze go nie widziałeś ?? Przecież ten film esencja kina akcji lat 90 !
Pierwszą część obejrzałem, drugiej nie. Ty też Bradock nie obejrzałeś np. kontynuacji Krwawego Sportu z 1996r. o 3 i 4 częśi nie wspomnę :p
Ale przecież w kontynuacji nie grał Van Damme .Po za tym kiedyś widziałem zwiastun na VHS ,,Krwawego Sportu ,,2 czy 3 .Nie zachecił mnie ...
Mnie też nie chęcą filmy Seagala po 2002r. ale pomimo tego oglądam je mysląc, że Seagal choć trochę polepszył się w swoich ostatnich filmach.
Przecież już się nie polepszy .... Od czasu Niko mineło 20 lat .Ja ostatnio na TVP1 w świeta obejrzałem Prowakcje i nawet fajna była ,w sensie że ten film przypominał mi ,,Nieuchwytnego ,, Steven też miał czarnoskórego partnera i rzuczał zabawne teksiciki ,był cyniczny i arogancki ,sarkstyczny .Lubie jak taki jest .Sceny walki były nie najgorsze choć wiadomo do czasów świetnych dużo brakuje .Nie mniej jednak Prowokacja według mnie jeden z lepszych filmów Stevena po 2002 roku
U mnie był na 5/10 - królował wśród wielu gniotów Seagala. Ostatni jego film maximum Conviction również nie dorównuję chociaż solidnej Mrocznej Dzielnicy. Dlatego jestem przeciwny występowi Seagala w Expendables3. Mimo tego, że był gwiazdą kina akcji lat 90, jego sylwetka, oraz jakość filmów przez osttnie 10 lat nie przynoszą nic pozytywnego.
No tak ale Chuck Norris też przed wystąpieniem w Niezniszczalnych 2 5 lat już nie grał w filmach, a jego ostatni film ,,Zadanie Specjalne,, było w miarę fajne a kulało pod wzglem cheografi walk Chucka ,słabo on walczył .Oczywiśćie z winny wieku Chucka .Natomiast w Niezniszczalnych 2 Chuck się świetnie odnalazł ,dopasowali mu do jego filmowego image role i było super .Z Steven tak samo może być .Wszystko w rekach reżysera i specjalistów .Oni już wiedzą co dobre ,nie mart się Adamie oni nas nie zawiodą ,nawet jesli Steven zagra .
Seagal powinien być w EX3 i basta. Nie tylko za to co zrobił dla kina akcji w przeszłości, ale też z innego powodu. Uważam, że z takim budżetem i sprzętem , jaki oferuje produkcja Expendables 3, Stefan wypadłby zajebiście jako czarny charakter, boss. Kto powiedział, że łotry w filmach akcji mają być śliczni, ulizani i mieć ciałka jak modele z okładek Men's Health ? To się nawet ze sobą gryzie.
Tak więc zgadzam się z tym co napisałeś Bradock :)
W roli głównego czarnego charakteru to bym miał wątpliwośi czy Steven dał by radę ,nie wiem ,musieli by uzgodnić to z rezyserem i producentem .Natomiast ja bym go widział w podobnej roli co Liama czy tej chinki albo Chucka .W sensie ze Steven gra jakiegość Komandosa albo najemnika który dołącza się do ekipy Sylwka albo tak jak Adkins ,pomocnika głównego antagonisty .
Czemu nie ? Mógłby odcinać głowy kataną, haha ;) A tak poważnie, to moim zdaniem sprawdziłby się. Wraz z tuszą nabył też wrednego wyrazu twarzy. Nie sądzę, żeby chciało mu się jakoś specjalnie ćwiczyć do roli, jakby chciał zgubić bebech to pewnie już dawno by to zrobił. Rola najemnika, jak w przypadku Chucka też ok.
Wczoraj i dzisiaj obejrzałem dwa świetne filmy z Billy Blanksem :W służbie sprawiedliwośći i W szponach C.I.A .I musze powiedzieć że Bily fantastycznie walczył ,na prawdę coś niesamowitego .Moim zdaniem miał by naprawdę duże szanse w realu pokonać Van Damma i Seagala .Co sądzisz o tym ?
Pewnie tak, bo oprócz tego, że dobrze walczy to jeszcze jest naprawdę duży. Może przy Huesie wygląda na małego, ale wystarczy obejrzeć z nim Króla Kickboxerów żeby stwierdzić jakie to bydle. Byłby dobry do EX, ale niestety grał w zbyt niszowych filmach, nie zapisał się złotymi literami w kinie akcji. Jego filmy od razu szły taśmowo na rynek vhs. Szkoda.
Ale w Lwie Serce i Ostatnim Skaucie załapał się na króciótkie epizody .A jak myslisz kto właśnie z tych niszowych aktorów typu Blanks ,Hues ,Lamas ,Rothrock był najwiekszy ? W sensie najwiekszą gwiazdą i ikoną kina akcji klasy B z VHS ? Kogo mógł by wzioć Stallone do Niezniszczalnych 3 jeśli by się zdecydował .Mi wydaje się że Rothrock i Lamas ,pamietam jak byłem mały i chodziłem do wypożyczalni kaset video to zawsze z tą dwójką były filmy na półce .Rothrock była jeszcze orginalna bo była kobietą ,śliczną kobietą co nie była spotykane w tym fachu .
Zgadzam się, że Lamas i Cynthia. Dodałbym jeszcze Huesa i Don Wilsona. Hues był bardzo rozpoznawalny jako wieczny antagonista w filmach "karate" klasy B. Niby nisza a każdy zna tego długowłosego niemca :D