Ciekawe czy to kolejne gówno pokroju Najcięższego Wyroku. Gatunek: Thriller wow nareszcie Seagal bierze się za coś innego.
Niezły to był Wybraniec śmierci, ale nie to coś gdzie Seagal ledwo się ruszał. :)
Jako film akcji to jest to dobry film ale jako sam film to żadne z tego arcydzieło czy wybitny film.
Wiem że to trochę dziwne pytanie i śmieszne ale kto twoim zdaniem był najlepszy aktorsko i miał najlepsze filmy akcji z tych aktorów :
Jean Claude Van Damme
Steven Seagal
Dolph Lundgren
Chuck Norris
Oczywiście mówimy tylko o ich najlepszych latach czyli 80/90 .
W sumie aktorsko to oni wszyscy są na jednym poziomie, plus dla Lundgrena za to że grywał także czarne charaktery i całkiem nieźle mu to szło (Rocky 4, US)
Każdy z tych aktorów ma dobre filmy akcji i te słabsze także ciężko jednoznacznie wskazać kto miał najlepsze.
W sumie masz racje ale szłyszałem też takie twierdzenia że np Van Damme jeśli chodzi o grę aktorską to bije na głowe np Norrisa .Ale chyba masz racje oni wszyscy są na takim samym poziomie .Sylwek i Arni trochę lepsi
No Van Damme się trochę wybił aktorsko co podobno potwierdził w filmie "JCVD". Ale by lepiej jego grę aktorską ocenić to niech lepiej zagra w czymś ambitniejszym, jakimś dramacie wtedy łatwiej będzie powiedzieć , bo w prostym kinie akcji wiadomo nie trzeba być aktorskim prymusem.
Aha .Bo ja właśnie myślałem że w takim prostym kinie akcji jak Niko ,Podwójne Uderzenie ,Mroczny Anioł czy Samotny Wilk McQuade też idzie dojść do wniosku który z tych twardzieli był najlepszy aktorsko ale masz chyba racje ,w prostym kinie akcji zagrać to nić wielkiego ,szczególnie że w latach 90 grywali też w filmach akcji wyłacznie sami mistrzowie sztuk walk np Oliver Gruner ,Jeff Speakman czy Cynitha Rothrock a ich filmy akcji też były świetne .
raczej nie sa oni tuzami aktorstwa,sylvek zreszta tez jedynie arnold dobrze wypada z tych najwiekszych.
To że piszę Thiller to nie znaczy że tak musi być .Jak na TVP2 leciał Zabójca z Chuckiem to w TeleTygodniu napisali że thiller a tak na prawdę to raczej była sensacja lub gansterski .
Trochę szkoda bo przyda się odmiana, nie oszukujmy się do kina akcji się już nie nadaje.
Po Najwyższym Wyroku pokazał jak upadł nisko. Bez jaj w wieku 60 lat przy takiej wadze wiarygodnie w takim kinie nie wygląda.
ale dobrze walczył, nie było żadnych szybkich ujęć, nie widziałem dublera, i austin na +
niektorzy sa jeszcze starsi jak sylvek np,nisko nie upadł bo film jest całkiem przyzwoity i ss jak zawsze swietnie walczy.
Ten co wcześniej miałam, a jak nie, to znajdę coś ciekawego w tym temacie - z resztą ja zawsze znajduję ciekawe avatary z Brunem. ;-)
Zamiast zachwycać się jakimś gniotem typu najwyższy wyrok zajmij się Szklaną Pułapką, a nie pożałujesz. :)