Terry Pratchett

Terence David John Pratchett

8,5
178 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Terry Pratchett

Marzy mi się serial na podstawie serii o Świecie Dysku. Jeśli wziełyby się za to odpowiednie osoby, byłby dobry budżet a aktorzy byliby dobrze dobrani to mogłoby to być na prawdę świetne widowisko.

Dysia1118

Wróżbitka jaka czy co?
http://www.filmweb.pl/news/BBC+szykuje+serial+osadzony+w+%C5%9Awiecie+Dysku-1272 68

Ludo

Nie trzeba być czarodziejem, aby domyślić się, że coś takiego nastąpi. Pratchett był niezwykle poczytnym, wielokrotnie nagradzanym pisarzem i ma rzesze fanów na całym świecie. Jeśli dodamy do tego fakt, iż obecnie szeroko rozumiana fantastyka jest w pełnym rozkwicie, jedyną przeszkodę mogłyby stanowić jakieś aspekty praw autorskich. Mnie wręcz dziwi, że od ostatniej ekranizacji minęło tyle czasu oraz że dotychczas nie powstał żaden film kinowy na postawie jego powieści. W eterze krążyły informacje na temat "Wolnych Ciutludzi", ale póki co chyba ten projekt stanął w miejscu. Ma być serial "Dobry omen", obsada już jest znana i świetnie się zapowiada, ale wydaje mi się, że w dużej mierze zawdzięczamy to Gaimanowi.