Szczerze powiedziawszy nie jest tak źle, zawsze mogło być gorzej :) Czyli mogli wybrać Alexa Pettyffera, którego fani obsadzają w każdej męskiej roli z książek (np. Peeta w Igrzyskach Śmierci, Jace w Darach Anioła, Alex w Delirium czy Tobias) Szczerze powiedziawszy nie mam pojęcia czemu. W moich wyobrażeniach on nie był podobny do żadnego z tych bohaterów i całe szczęśćie nie dostał żadnej z tych roli. Nie którzy mogą być tym zawiedzeni no ale różne są gusta :)
Jeśli chodzi o Tobiasa to moim ideałem do tej roli był Colton Haynes ale Theo James też robi dobre wrażenie, choć nie widziałam go w żadnym filmie więc nie mogę ocenić jego aktorstwa ale jeśli chodzi o wygląd to nie jest zły :)
Tylko jedyne co mnie martwi to to że jest o 10 lat starszy od książkowego Cztery, a nie chcę nic mówić, ale gdy będą kręcić ostatnią część trylogii to on już będzie trochę po 30 więc trochę to dziwnie będzie wyglądać jeśli się bardzo zmieni, choć mam nadzieję,żeby tak się nie stało :)
A myślałam, że to tylko ja nie rozumiem tej obsesji na punkcie Alexa Pettyffera (czemu fani każdej książki dla młodzieży wciskają go jako odtwórcę męskiej roli?!), ani nie jest do dobrym aktorem, ani (moim zdaniem) jakoś specjalnie przystojny tez nie jest.
Zgadzam się, Colton byłby w porządku, ewentualnie Max Irons, ale nie spodziewałam się, że wybiorą kogoś z typowanych aktorów przez fanów. Theo James jest dobrym wyborem - widziałam go w ''Underworld'' i mi się spodobał. Trudno było ocenić jego aktorstwo, ale nie da się ukryć, że jest przystojny. Fakt, jest nieco za stary, ale to chyba nie pierwszy raz, gdy starszy aktor gra o wiele młodszą postać... Ja ogólnie jestem zadowolona. W ogóle większość obsady jest całkiem całkiem, jestem pozytywnie nastawiona.
niby Alexa Pettyffera, wszedzie wciskaja a nigdzie nie zagral, Theo nie wyglada na 18 latka , nie wyglada jak Tobias
Alex Pettyffer to typowe "ciacho" i "każda rola mu się należy". Bzdura. Osobiście na Tobiasa obstawiałam Drew Roya, bo gra całkiem przyzwoicie, a i do aparycji nie ma się co przyczepić. Tak jak Progresywna obstawiałam też Ironsa, ale skoro "wcisnęli" go już do "Intruza" to nie ma co płakać. Jamesa nie znam, nie podoba mi się nic a nic, ale w życiu prywatnym Josh Hutcherson też nie jest klasycznym przystojniakiem, mimo to uwielbiam go jako Peetę ;) Mam więc nadzieję, że ładnie go ucharakteryzują i pokaże się od najlepszej strony.
Może Josh nie jest klasycznym przystojniakiem, ale jak zobaczyłam tą sesję z motocyklem to zaczynam się zastanawiać;)
http://www.youtube.com/watch?v=gIictGI8I_c
w zasadzie brakuje mu tylko kilku centymetrów wzrostu i byłoby całkiem nieźle;p
Ja jestem bardzo ciekawa Theo w filmie, myślę, że da sobie radę. Pettyfer raczej by mi tu nie pasował, a do roli Peety w 'Igrzyskach Śmierci' już zupełnie nie. Cieszę się, że to Josh ją dostał, jest świetnym Peetą i fakt, nie należy do "klasycznych przystojniaków". Delirium również czytałam i tam też nigdy nie widziałam Pettyfera, mimo mojej całej sympatii do niego. Z wymienionych powyżej tytułów, najprędzej dałabym mu rolę Jace'a, ale on sam ją odrzucił. Wracając do Theo, czekam na film i na niego, wygląda świetnie i myślę, że ta rożnica wieku nie będzie się tak rzucać na ekranie ;)
pisząc poprzedni komentarz, o ile moja pamięć mnie nie zawodzi to Theo miał około 275 głosów, ale średniej już nie jestem w stanie sobie przypomnieć :P
Czy to dziwne? musi grać żeby można go było oceniać, a to film skierowany do młodzieży, a jest nas sporo xD
zgadza się musi grać :) ale zapewne większość zwróci na niego uwagę dopiero po "niezgodnej", mi osobiście od razu spodobał się grając przy boku Kate Beckinsale :D
według mnie dobrze, zresztą jakby nie zgarał dla mnie będzie OK, według mnie to jedno z lepszych ciasteczek stąpających po tej planecie. A co do jego strony artystycznej, no to wiadomo, jednemu podoba się taka gra innemu inna, ilość osób wypowiadających się = taka sama liczba różnych opinii :)
yhy, yhy i yhy a i na to " według mnie to jedno z lepszych ciasteczek stąpających po tej planecie" WIELKIE YHY