Tilda Swinton

Katherine Matilda Swinton

8,3
55 777 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Tilda Swinton

bo nie ma klasycznej urody? za to przed nią uplasowały się:
- Sandra Bullock - ostatnio zagrała w paru lepszych filmach, ale jej dorobek to wciąż głównie średniej rangi komedie
- Angelina Jolie - parę przekonujących ról, np. w "Przerwanej lekcji muzyki" + mnóstwo nominacji do Złotej Maliny i sława raczej ze względu na atrakcyjność i działalność charytatywną, gdzieś w tyle ze względu na talent
- Rachel McAdams - romansidła + przeciętna rola u Allena
- Anne Hathaway - tak, wiem, że ma śliczną buzię...
- Dianna Agron - a kto to? :)
- Marcia Cross - dziwne, przecież Longoria jest ładniejsza!
- Emma Stone - ostatnio zagrała w "Służących", jeszcze nie widziałam, ale nawet jeśli wypadła dobrze, to jest to dopiero pierwszy film "z wyższej półki" w jakim zagrała. "Easy A" było spoko, może inaczej - nie odmóżdżało aż tak jak większość amerykańskich produkcji dla młodzieży
- Mila Kunis - w "Black swan" była dobra
- Uma Thurman - uwielbiam Umę, uuuuuwielbiam, nie mogę się doczekać "Kill Bill vol. 3", ale próbując patrzeć obiektywnie - jest raczej słabszą aktorką niż Tilda
- Amber Heard - "a kto to? :)" 2
- Leighton Meester - "a kto to? :)" 3
- Katherine Heigl - eh, nawet nie chce mi się wciskać ctrl + V...
- Summer Glau - ?
- Zooey Deschanel - nie lubię jej za to jak jej bohaterka potraktowała postać Levitta-Gordona w "500 dni miłości", ani w ogóle tego filmu, więc nie umiem ocenić jej warsztatu w zbliżony do obiektywnego sposób
- Liv Tyler - no, grala u Bertolucciego i ma tatę-muzyka, jestem w stanie to zrozumieć
- Keira Knightley - ...
- Gemma Arterton - widziałam tylko 1 film, "Uprowadzona Alice Creed", przeciętny
- Milla Jovovich - nic do niej nie mam, wiem, że na filmy akcji jest duży popyt, "Piąty element" jest całkiem fajny, ale to jednak zupełnie inna klasa aktorska jest...

jest mi strasznie smutno, ranking aktorek jest jeszcze bardziej niedorzeczny niż aktorów...

kickyourdaddy

Niestety. Miara mierze nie zawsze równa. Tilda gości na planie w filmach o trudnym odbiorze, mniej popularnych, to już coś mówi.

miewam__koszmary

Zgadzam się. Większość zna ją pewnie z roli w "Narnii", a oceniana jest przez pryzmat wyglądu. W filmach gra trudnych, 'ciężkich' - nie na każde gusta

kickyourdaddy

podpisuję się pod większością.. Tilda - świetna aktorka, kobieta kameleon, z charakterem i wyrazem jest niestety niedoceniana przez tutejszą społeczność..

kickyourdaddy

okej okej każdy ma swoje zdanie i swój własny subiektywny gust ale myśle że w conajmniej kilku przypadkach aktorek byłaś niesprawiedliwa w swojej opini mi np, zupełnie nie podoba się Milla Jovovich, Uma Thurman, Mila Kunis (też mi wielka aktorka), a Hathaway wcale nie ma ładnej twarzy no chyba ze komuś poodoba się kaczor donald z wyłupiastymi oczami i właściwie w czym wielkim ona zagrała. Natomiast zgadzam się że Swinton jest w notowaniu może i za nisko ale myśle że w Polsce jest to aktorka mało znana przez większość ludzi chyba wogóle. Więc tak to jest ale Tilda jest moją ulubioną najbrzydszą najciekawszą aktorką.

miksztuwka19

mi się wydaje, że Tilda wcale nie jest brzydka, tylko nie jest po prostu symbolem seksu, nie pociąga facetów

kickyourdaddy

Popieram rozczzrowanie taką pozycją, chociaż z drugiej strony, filmwebowych rankingów na serio brać nie można.
Przeważnie są bez sensu.

użytkownik usunięty
kickyourdaddy

Zgadzam się absolutnie z każdym Twoim słowem. Tilda ma nie tylko fascynującą urodę, ale jest też fenomenalną aktorką.

kickyourdaddy

Tilda jest piękna! Boska, niczym Gabriel z "Constantine"!:) To druga aktorka, obok Audrey Hepburn za którą szaleję!:)

kickyourdaddy

Nie zgadzam się z tobą. I co wy z tą Tildą dla mnie jest dobrą aktorką ale nie jest ładna... Może nawet była by ładna gdyby miała rude dłuższe włosy no ale cóż ...

doma1600

eee, ale z czym się nie zgadasz? bo właśnie o tym pisałam, że jest oceniana przez pryzmat wyglądu, a nie gry aktorskiej, a Ty sama potwierdziłaś moją tezę...

kickyourdaddy

Z twoją opinią na temat innych aktorek.

kickyourdaddy

też mnie to boli, że jest tak nisko, bo naprawdę, jeśli ktoś widział ją w trudnych, wymagających filmach, to wie, że ta pani zasługuje na bycie w pierwszej piątce ze względu na swoje niesamowite umiejętności aktorskie, wykreowanie bohatera i umiejętnosc wczucia się w rolę. gra po prsotu niebiańsko.