W Narnii wygląda okropnie, prawie wszystkie szwedki, szwajcarki i angielki są zimne i odpychające!
bardziej od tego liczy się jej talent aktorski, a w Narnii własnie tak miała wyglądać,jak czarownica...
Trochę racji masz... Ale prawie wszystkie angielki i szwedki i kobiety z krajów skandynawskich są takie zimne.
A przez to takie pociągające....
Tilda Swinton potrafi wyglądać na prawdę pięknie, ale chyba musi akurat tego chcieć, a spodobała mi się już w "Edwardzie II" (mówię tu o zauroczeniu jej fizycznością), w "Niebiańskiej plaży" wyglądała genialnie...
Fajna jest i tyle
http://www.fur-style.com/uploads/tx_useriftfcatwalk/2006_b/TildaSwinton.jpg
http://macdhighprob.blogspot.com/2007/06/beautiful-women-on-screen-tilda-swinton .html
dlaczego FW zawładnęły miliony dzieci?
Tilda jest rewelacyjną aktorką, w Narni wygląda na... królowę śniegu, i chyba dobrze, bo miała chyba taką rolę, hm?
Tilda wg mnie nie jest specjalnie urodziwa, ale jak powiedziałem jest niesamowitą aktorką. Mało takich, mało!!
Jej udział w każdym filmie przynosi korzyści dla tych produkcji!!
a co do typu urody, bezsens generalizować urodę całego narodu, ale jak już to zrobiłaś niepozostane dłużny; szwedki wg mnie są bardzo ładne, jasna karnacja, blond włosy... angielki też. I to o wiele bardziej od amerykanek ,które -uogólniając- są grube. ;]
No i znowu muszę się zgodzić z 'wyloguj się'.
Ona wygląda bardzo zjawiskowo jako biała czarownica.
Ps. Jeżeli ktoś gra wredną/złośliwą/złą postać nie znaczy że taki jest w życiu... Nie wszyscy to wiedzą.
jak dla mnie Tilda jest ładna. ma ten sam typ urody co cate blanchet i obydwie panie według mnie są ładne i oryginalne ^-^
Ja śmiem nie zgadzać się z tym banalnym stereotypem i uważam, że Brytyjki są naprawdę piękne. Warto tu wymienić Vivien Leigh, Merle Oberon, Catherine Zeta-Jones, Catherine McCormack, Claire Bloom czy Julie Christie. Szwedki? Odsyłam do Anity Ekberg, Bibi Andersson czy Ingrid Thulin. Jeśli się nie mylę, szwajcarskie korzenie miała też prześliczna Maria Schell. Więc po co wygadywać takie bzdury? Tilda Swinton dysponuje bardzo oryginalną urodą. Jednemu się podoba, innemu nie.
Tilda ma dosc specyficzny rodzaj urody , ktory na pewno nie podoba sie wszystkim - to juz zalezy od gustu .
nie wszystkim muszą się podobać Ci sami ludzie.
racja.szwedki mają swoisty i różny typ urody ale to nie znaczy ze są be.
wg mnie Tilda moze nie jest śliczną utlenioną blond laską z 2 kg silikonu i talią osy ale jest naprawde dojrzałą z twarzy kobietą.
na ludzi nie patrzy siena wyglad !!!!!!!!!!
zobacz jakie ma swietne umiejetnosci aktorskie
poprostu w opowiesciach z narni genialnie zagrala ;)
eh...;;( jak ja nienawidze stereotypów...To ze ktoś się urodził w Angli czy Szwecji, nie znaczy ze musi być brzydki...Podałabym przykłady, ale Cerrie(przepraszam jak przekręciłam) mnie wyprzedziła.
To tak samo jak z kolorami włosów(co też jest głupotą)blondynka- głupia(tymczasem Sharon Stone ma bardzo wysoki iloraz inteligencji) a rudaa oczywiście wredna (Juliane Moore udziela się charytatywnie)...ludzie zastanówcie się ...
A co do Tildy - nie mogę powiedzieć ze jest cudem natury, bo tak nie jest, ale tez nieprawdą jest też to, ze jest wstrętna. Ma bardzo oryginalny typ urody, co wg mnie jest jej atutem ;)A poza tym ma talent aktorski, co jest najważniejsze...!
Jadąc na hasłach typowy(a) to "trochę" sie zawęża świat, ale uproszczenia jak widać bywają niektórym potrzebne. Świat na szczęście nie kończy się na typowych, choć pokusa życia jak w "1984" była i będzie. A Tilda jest kobietą inteligentną, co nie każdemu musi sie podobać, a że ma jeszcze taki zawód, to tym bardziej poszerza grono potencjalnych czepiaczy. Jak mawiają w Maghrebie: "Psy szczekają, karawana jedzie dalej".
Ludzie inteligentni i ciekawi zawsze mieli i mają pod górę.
A w ogóle to chyba zaczął wymianę jakiś typowy POlak, jak się nie czepia, tzn., że śpi...
Życzę sobie w Polsce równie udanych aktorek, nie tylko celebrytek z uśmiechem dookoła głowy...(zawartość przemilczmy).
CZy ktoś może podpowiedzieć jaki film z Tildą najbardziej zapadł w pamięć? I czy znacie kogoś równie dobrego Aktorsko z mniej znanych PAŃ?