Tilda Swinton

Katherine Matilda Swinton

8,3
55 777 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Tilda Swinton

była po prostu jedyna. Świetnie zgrała swoją rolę, aż ciarki przechodziły po plecach...wg mnie jako jedna z najlepszych aktorek

milo_12

Taka aktorka jest genialna. Np - gdyby nie jej rola w "Constantine" (jako anioł, Gabriel), ten film prócz efektów specjalnych nie miałby prawie żadnych plusów :/ Tilda jest znakomita w każdej roli. I bardzo charakterystyczna.

milo_12

Zgadzam się, gdyby nie ona ani nie zapamiętałabym Opowięści z Narnii, ani Constantin'a (Revees niech się schowa). W obu filmach wypadła genialnie, co zachęciło mnie do zapoznania się bliżej z jej filmografią :) pozdro :)

milo_12

Jako Biała Czarownica rzuciła mnie na kolana. Nie wiem, czy ktokolwiek mógłby zagrać lepiej od niej. Ten spokój, stanowczość i głos! Niesamowite!

milo_12

Popieram!!! Tilda Swinton to jedna z najlepdzych aktorek na świecie!!! A rola w Opowieściach z Narnii była super! Raz gra czarownicę, raz anioła, ale zawsze jest wspaniała!!!

milo_12

ONA Powinna dostać oskara za rolę w Opowieściach z Narnii... jej gniew, wściekłość i charekteryzacja zdominowała ten film, a także kino, a akademia tego nie doceniła (paranoja), nawet nie dostała nominacji do Oskara. Trzeba się przerzucić na złote globy i BAFTA...pozdro