Tilda Swinton

Katherine Matilda Swinton

8,3
55 777 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Tilda Swinton

masakra widac ze angielka...widzialam ja w "niebianskiej plazy " i juz wtedy mi sie nie spodobala jej postac (wtedy nie wiedzialam ze to ona bo trafilam na ta stronke przypadkiem) nie polubilam jej ani za urode ani za role jaka grala.

Joanna_7

Nudno by było w kinie, jakby same śliczności występowały :) Tilda ma specyficzną urodę, takiej lodowej królowej. Kiedy widzę ją na ekranie to nie mogę oczu oderwać. Według mnie jest fantastyczną aktorką i chwała jej za to!

MAJANDRA

W zasadzie to moja ulubiona aktorka. Nie znając jej jeszcze, a oglądając "Narnia" byłem przekonany, że to Cate Blanchett... (wiem głupie z mojej stron :D) Jednak coś mi nie pasowało i poszperałem. Jest genialna. Potrafi każdej postaci nadać osobisty wyraz. A jej mimika twarzy- jak widziałem ją jalo Jadis to się rozpływałem. Zgadzam się, że ta fotka to nie za ciekawa, ale w "Constantinie" wyglądała przyzwoicie, nie mówiąc o "Opowieściach z Narnii".

P.S Idiotyzmem jest pisanie, że ktoś jest brzydki po obejrzenu zdjęcia. Jak widać w odpowiedziach jest wiele fotek na których wyszła fajowo. Założe się, że każdy ma zdjęcia, którego się wstydzi. Powiedzmy, że to jest to Tildy. Chociaż zależy od gustu, tu i tak wygląda nie tyle, co brzydko, ale egzotycznie (taka ciekawa uroda).

Pozdrawiam

MAJANDRA

Moim zdaniem jest taka 'inna' niż wszystkie kobiety. Zresztą każda jest jedyna w swoim rodzaju.
Ale w "Opowieści z Narnii" jako królowa wyglądała cudownie, tak mroczno jak typowa królowa śniegu i mrozu. I oczywiście zagrała tą role genialnie. To moje zdanie:]

dominika_32

ja jestem dziwczyna i uwazam, ze ona jest piekna:)

MAJANDRA

To fajnie masz, że nie polubiłaś jej za urodę. Wolisz ładne beztalencia? Musisz przerzucić się na inny rodzaj filmów.

MAJANDRA

Poprostu osoba która napisała tego posta jest pusta ;dd

Dla mnie Tilda jest niesamowita i ma nieprzeciętną urode,która mnie oczarowała. Tak samo jak Cate Blanchett-obie są poprostu cudne! <3

MAJANDRA

Nie wszyscy muszą być piękni :)
Ale za to bardzo pasuje do takiej roli jak np. Biała Czarownica w Opowieściach z Narnii ...

syringe

zgadzam się.
nie wszyscy muszą byc piękni.
angielski sa obdarzone taką urodą a nie inną i Tilda należy do osób o tej urodzie za co wcale nie ma u mnie minusów.
przepraszam ale kilka osób jest po prostu pustych.
jeśli ktoś z was ma w ulubionych biuściasta farbowaną blondynkę to sie nie dziwie że wam sie Tilda nie podoba.
i połowa publiczność tutaj stawia oceny za wygląd a nie grę aktorską co wg mnie liczy się bardziej ale dzisiaj w show biznesie trzeba mieć urodę a nie talent niekoniecznie by sie wzbić.
sorry,ale dla mnie wypowiedzi typu 'jest brzydka i taka szkapowata' są niesmaczne.nie trawię ich.
Tilda ma kasę i gdyby chciała mogła by wyglądać jak bogini ale jak widać-jej nie przeszkadza to jak wygląda.
dodatkowo dodam że ma bardzo dojrzałe rysy-widać że to kobieta z doświadczeniem.

MAJANDRA

Ok, Tilda kojarzy mi się z bazyliszkiem, albo jaszczurką, ALE to nie jest ważne, ważne, że jest genialną aktorką i ma wszystko co powinna mieć w tym fachu - charyzmę, osobowość, oryginalność, charakterystyczność, wyrazistość. To ktoś kogo sie pamięta, kobieta, która potrafiła zagrać Anioła, ta jej 'bezpłciowość' to cudowna rzecz, która tylko jej pomaga, zupełnie jak kobieta grająca Szatana w Pasji - fenomenalna. Poza tym szpetota nie jest w aktorstwie czymś negatywnym.

Prawdziwa_Magdalena

stykałam się z róznymi opiniami ale żeby Tilda była szpetna to jeszcze nie xOO i mówie stanowcze nie !

paczek93

Ale ja napisałam o szpetocie generalnie w kinie, a nie o Tildzie.

Prawdziwa_Magdalena

aha no to zwracam honor ;)

[chwilowe ograniczenie]

paczek93

Każdemu się może zdarzyć *pełen zrozumienia uśmiech psychologa*XD

MAJANDRA

ona jest swietna ;)
to co ze ma taki a nie inny wyglad
na czlowieka nie patrzy sie po wygladzie
przedciez ma swietne umiejetnosci aktorskie
dostala oskara 2 zlote globy
i jeszce kilkanadcie innych nagrod
i wiele razy zostala nominowana !!!!!!

MAJANDRA

Dziwne są niektóre odpowiedzi... Pewnie, że ocenianie ludzi tylko po wyglądzie jest lekko mówiąc... Beznadziejne, niedojrzałe i świadczy raczej o ograniczeniu, ale skąd część z Was, którzy piszecie "pustak" wie, że autorka tematu wszystkich tak ocenia? Nie polubiła postaci, nie podoba się fizycznie... W żaden sposób nie ocenia ani aktorstwa ani jej jako osoby... Mnie nie podobają się z wyglądy wymienione wcześniej Teri Hatcher czy Katie Holmes, mam w ulubionych Angelinę Jolie i co też jestem pustak? lol Wszystkich oceniacie tak strasznie dogłębnie? Na fizyczność w ogóle nie zwracacie uwagi? Uważacie, że pisanie o kimś, kogo nie znacie, "pustak" czy "zazdrości, bo pewnie sama jest brzydka albo chce podnieść sobie samoocenę" jest takie dojrzałe i absolutnie na miejscu? Eh... A może jednak dopuszczacie, że pomimo zachwytów Waszych czy generalnie większości, może się ktoś/coś komuś nie podobać? Czy np. absolutnie odwrotnie: większości się nie podoba ale jest ktoś kto uwielbia?

A o samej Tildzie. Uwielbiam ją! W każdej roli, w jakiej ją widziałam była rewelacyjna. Uważam też, że jest w swojej niedoskonałości cudownie piękna, chociaż na pewno nie można o niej napisać, że "obiektywnie rzecz biorąc jest ładna"...

kimy

przepraszam, że jedno pod drugim, ale dopiero teraz zauważyłam :/

"idealna do grania potworow, gnomow i innych straszydel, ale oprocz niej w filmie musza byc jakies ladne kobiety, bo inaczej nie ma po co ogladac :D""
Tego typu wypowiedź już może w jakiś sposób świadczyć o autorze, ale "jaka ona brzydka (...) nie podoba mi się" ma trochę inna wymowę.