Tobin Bell

Joseph Henry Tobin Jr.

8,3
12 044 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Tobin Bell

Ja rozumiem 2,3 części, ale 7? To nie "Harry Potter".

garfield_7

7 części ale za to jakich!

Little_Jacob

To,już twoja opinia. Ja tam, nie lubię latających flaków.

garfield_7

A szkoda

garfield_7

czyli znaczy, sie że nie zrozumiałes nic.

michalzawiski

Jego gust jego wola. Michał całego świata nie naprawimy.

Little_Jacob

naprawic sie raczej nie da

michalzawiski

Zawsze da się kogoś nawrócić.

Little_Jacob

to brzmi jak bym był z sekty:P

Little_Jacob

kogoś nawrócić mozna ale, ale naprawić świata chyba jednak nie

michalzawiski

A co miałem zrozumieć ?

garfield_7

jak to co fabułe.

michalzawiski

Jako takiej, brak w całej serii (mowa o fabule).

garfield_7

brak fabuły. chyba jednak nie rozumiesz

garfield_7

MEGA FACEPALM! Czy ja dobrze widzę?! Nie ma fabuły?! LOL! Gościu ile ty części tego filmu widziałeś ?

Little_Jacob

Ja Wam powiem - dziecko obejrzało kawałek pierwszej części i pięc minut drugiej części, a potem rodzice mu wyłączyli. Oczywiście, mówic o filmie Piła, że nie ma fabuły może tylko ktoś, kogo inteligencja nie różni się niczym od poziomu wiedzy muszki owocówki. No, ale co ja tam będę oceniał...skoro Piła nie miała fabuły...faceplam...mega, jak to napisał Jakubek ;]

gothreck69

Gothreck69 dobrze pisze, polać mu!

gothreck69

Z tym "dzieckiem" to grubo przesadziłeś. Ja cię nie obraziłem, więc ty też z łaski swojej, tego nie rób!

garfield_7

Powiem więcej: pokazywanie krwawych scen nie ma żadnych edukacyjnych walorów i może się podobać jedynie socjopatycznym sadystom.

garfield_7

"Powiem więcej: pokazywanie krwawych scen nie ma żadnych edukacyjnych walorów i może się podobać jedynie socjopatycznym sadystom." najpierw dowiedz się kim jest sadysta. Poza nie gadaj tu o przemocy, to nie jest argument. Widać, że nic nie rozumiesz.

michalzawiski

Wiem, kto to "sadysta", mocium panie. Jest to osoba czerpiąca przyjemność z zadawania bólu innym ludziom ( zarówno tego fizycznego, jak i psychicznego) i taki ,wlaśnie jest ten szurnięty dziadyga Jigsaw.

garfield_7

zapomniałeś dodać, że w praktykach seksusalnych

garfield_7

Czyli jednak nie zrozumiałeś filmu i powodu, dla którego Jigsaw to robił.

JackBauer

Kramer chciał, by ludzie "zaczęli doceniać swe życie". Gość sobie ubzdurał, że jest wysłannikiem Mesjasza, mającym zmieniać świat na lepsze. Z tym, że u niego, owo "lepsze" znaczyło tyle co "mniej zaludnione".

garfield_7

nieprawda widać, że nie ogladałeś filmu. zasada jedna nie ogladam, nie wypowiadam się

garfield_7

Może właśnie o to tu chodzi. Film przedstawia faceta, który jest porąbany. Jeżeli w filmie pojawi się np. jakiś jełop to od razu całość jest durna? Może są na świecie dziwni ludzie (tylko, że ten w większym stopniu) i ten film poprostu to pokazuje. Zresztą od gustu zależy.

Little_Jacob

Zero, ale widziałem trailery, które były zwyczajnie niesmaczne. Jakimś cudem jednak udało mi się, nie zwrócić kolacji na stół.

garfield_7

no i po trailerach oceniasz film co za idiotyzm, weź idź najpierw obejrzyj, apotem pogadamy.

michalzawiski

Kto wie? Pomyślę nad obejrzeniem tego "filmidła".

garfield_7

to nie oglądaj haha

adulaaxd

garfield - ewidentnie jesteś uprzedzony skoro nie widziałeś filmu, a oceniasz. Piły to nie tylko tortury, nie o to w nich chodzi.

xavi1991

Żeby ten film zrozumieć trzeba obejrzeć wszystkie części bo w każdej jest jakiś wątek który utrudnia zrozumienie kolejnej części . Ja sam przyznaje oglądałem tylko Piłę 1 ,2 ,5, i 3d . Kawałek 3 i 4 . I powiem wam niektóre rzeczy mnie zdziwiły w 7 czyli 3d o co biega . Planuje w ten tydzień obejrzeć resztę . Bo w 7 fajna akcja była ;d

GanjaCzWa

Fabuła jako taka była ale w pierwszych trzech częściach później to już była sama rzeźnia i nic więcej. A część w 3D to po prostu jedna wielka porażka. Krew, flaki i nic więcej. Aż się płakać chce, że ludzie oglądają takie filmy.

anahita

widac ze nie ogladałes zbyt uwaznie, bo fabuła wciąz jest naprawde dobra nawet w czesci 7...klimat słabszy niz w trójcy ale i tak swietny film..

garfield_7

Potter ciekawszy ;-)

garfield_7

Do Garfield_7...
Na 7 się nie skończy :)

jaguar800i

Tak wiem. Zrobią z tego "Modę na sukces".

garfield_7

"Ja rozumiem 2,3 części, ale 7? To nie "Harry Potter" -> Po 1-sze - w tym wątku oceniasz film, zamiast aktora.
"Jako takiej, brak w całej serii (mowa o fabule)." -> Po 2-gie - widać, że nie oglądałeś, skoro uważasz, że w tej serii brak fabuły.
"Powiem więcej: pokazywanie krwawych scen nie ma żadnych edukacyjnych walorów i może się podobać jedynie socjopatycznym sadystom." -> Po 3-cie - część pierwszą oceniło tylko na filmwebie blisko 85 tys. osób przy czym średnia wynosi 6.9 (jak widać większości się film jednak podoba) - widać jak jest wielu u Nas "socjopatycznych sadystów" xD
"... widziałem trailery, które były zwyczajnie niesmaczne. Jakimś cudem jednak udało mi się, nie zwrócić kolacji na stół." -> Po 4-te widać, że to nie Twój gatunek, rada? Saw nie jest na pewno dla Ciebie.
"Kto wie? Pomyślę nad obejrzeniem tego "filmidła". -> Po 5-te - ODRADZAM
I podsumowując -> po 6-te - proponuję mniej brutalne filmy, chociażby Harrego lub Saga Zmierzch.
Pozdro :)

jaguar800i

Obejrzałem 4 części (I, II, V, 3D) i przyznaję, że się myliłem - całkiem ciekawy film.

garfield_7

na części trzeciej kończy się fabuła Piły, jej edukacyjne walory i oryginalność. a co do 7 części to się myliłeś: to nie przesada - to chwyt marketingowy.

ClarenceBachman

Chyba faktycznie masz rację.