Tom Cruise

Thomas Cruise Mapother IV

8,3
103 336 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Tom Cruise

Tom Cruise jest jedynym znanym mi aktorem, o którym z góry powiedziano,że nigdy nie dostanie Oscara i...nie pomylono się.
:)

Grzesiek_filmweb

Może dlatego, że nie jest poprawny politycznie i nie da się go kontrolować,..

Grzesiek_filmweb

Według mnie z Cruise problem polega na tym że jest związany z kościołem scjentologicznym, a Oscar w końcu zdobędzie lecz musi zagrać w czymś naprawdę świetnym i świetnie tam tez zagrać.

milosz_7

odnośnie twojej opinii, według mnie kościół scjentologiczny nigdy nie miał większego wpływu na jego karierę, chociaż odkąd stał się kluczową postacią tej religii, to trochę mu "odbiło"; m.in. koniec współpracy z spielbergiem, paramount i inne. nakrecenie vanilla sky, filmu propagującego niejednoznacznie, ale zauważalnie scjentologię.

Co do ról to w kilku zagrał naprawdę świetnie, nawet był nominowany, bodajże dwukrotnie, nie uzyskał nagrody.

Trzeba też trzeźwo spojrzeć na to czym stała się ta nagroda, Oscar; od wielu ładnych lat jest to zdecydowanie polityczno-medialna sprawa w której chodzi przede wszystkim o pieniądze. Złoty Glob jeszcze jakoś się trzyma, a co do złotych malin- tejże tą nagrodę stworzył jakiś sfrustrowany pseudo-krytyk, który zna się na filmie tak samo jak pacyfista na prowadzeniu wojny...

Nie ilość nagród świadczy o talencie, niestety większość ludzi tego nie dostrzega (nie mam tu nikogo konkretnego na myśli)

pozdro

_aLEXander_

Złote Maliny są przyznawane przez normalnych ludzi. Każdy może się zapisać i za uiszczeniem opłaty głosować. Ale rzeczywiście wiele ludzi ma za wysokie mniemanie o aktorskich nagrodach.

neo_angin

no tak, ..
"przez normalnych ludzi"?
za kase, każdy może zgnoić film który mu się nie podoba.... :)