Tom Cruise

Thomas Cruise Mapother IV

8,3
104 551 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Tom Cruise

Szkoda, że ludzie tu wchodzący oceniają go tylko z powodu jego wiary. Ktoś taki przy swojej ocenie w ogóle nie pamięta, jak podobały mu się: Top gun, Urodzony 4 lipca, Jerry Maguire, Wywiad z wampirem, Mission impossible, czy Vanilla Sky. Albo w ogóle tych filmów nie widzieli.
Taka postawa jest głupia. Nie dodam "moim zdaniem", bo to jest fakt. Muszę dodać, że nie sympatyzuję ze scjentologami i nie znam dokładnie tej sekty, czy jak to tam nazwać.
Oceniam go za jego umiejętności aktorskie i za filmy, w których zagrał. Uważam, że to świetny aktor.

A tak na marginesie, bardzo podobała mi się "Walkiria" i rola Toma, który wg. mnie nie zagrał wcale tak źle, jak piszą niektórzy.

NickError

No cóż... Ja np. nie lubię Cruise'a jako osoby, ze względu na jego wiarę i w ogóle, ale przyznaję, że minimum filmów z jego udziałem, które widziałam była naprawdę ciekawa, godna uwagi. Masz rację, że powinniśmy za jego umiejętności, a te naprawdę dobre.

użytkownik usunięty
NickError

Zgadzam się z założycielem tematu, świetny aktor, bardzo go lubię i szanuję go za filmy, a nie za jego wiarę. Niech sobie wierzy w co chce, olewam to, ale jest świetnym aktorem i za to należą mu się brawa. Dam mu 10/10 żeby mu trochę ocenę podnieść :P

NickError

Dodałbym jeszcze : "Ostatni samuraj". Filmy pamiętne, które dobrze się ogląda, może i banalne, ale ciężko o nich zapomnieć nawet jeśli ktoś tego bardzo chce :)

nd39

Aktor, który potrafi sprawić, że nawet takie banalne filmy dobrze się ogląda. Może nie jest jakimś arcymistrzem, ale na pewno dużo dał kinu sensacyjnemu.