Tom Cruise

Thomas Cruise Mapother IV

8,3
103 309 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Tom Cruise

Zasady Każdy zna. Podajemy aktora i dochodzimy do Toma Cruisa.

np.
Logan Lerman - Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy: Złodziej Pioruna - Pierce Brosnan - Godziny Strachu - Gerard Butler - Prawo Zemsty - Jamie Foxx - Zakładnik - Tom Cruise

Następna osoba ma Leighton Meester

Cartner

..........................................

Cartner

Wybacz że odpiszę tutaj, zależy mi by tamten temat już spadł.. Miałaś pytanie odnośnie tych 3,5 tyś filmów.. To dużo? :) Jeden dziennie (uśredniając, w jeden dzień możesz nie mieć okazji na zobaczenie żadnego, w inny zrobisz sobie maraton z trzema) i w 10 latek tyle się uzbiera:) A to i tak tylko filmy które widziałem od ukończenia dwudziestki (jestem rocznik 82'), strzelałbym ze mam ich co najmniej 2 razy tyle na koncie:) Filmowym maniakiem byłem od dziecka, pamiętam jak już w podstawówce pierwsze kroki po zakończeniu lekcji kierowałem prosto do wypożyczalni VHS i wydawałem tam całą kasę jaką miałem na śniadanie:) (filmy były dużo tańsze niż teraz) Tornister zawsze miałem wypchany jak ostatni kujon, a w środku 1 książka, 2 zeszyty i 5 kaset do zwrotu:) A dziennie wtedy potrafiłem tyle zobaczyć, głównie horrorów bo to ich byłem maniakiem. 1 film po szkole, 4 na wieczór, od 20:00 do 2:00 - jakieś zalety z braku opieki rodzicielskiej (miałem tylko jednego "starszego" którego rodzicem trudno było nazwać) w końcu muszą być.. Uczysz się spania do 5 godzin na dobę i voila, ot cały sekret:)

maybe_i

Domiziano Arcangeli - Brüno - Sacha Baron Cohen - Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street - Timothy Spall - Ostatni samuraj - Tomek

Divya Dutta

NaCpAnY

Divya Dutta - Król Serca - Shah Pukh Khan - Nazywam się Khan - Shane Harper - High School Musical 2 - Lucas Grabeel - Obywatel Milk - Sean Penn - Szkoła kadetów - Tom Cruise

Nastassja Kinski

Cartner

Nastassja Kinski - Gra w serca - Angelina Jolie - Mr. & Mrs. Smith - Brad Pitt - Wywiad z wampirem - Tom Cruise

Ryszard Kotys

NaCpAnY

Ryszard Kotys - Eukaliptus - Adam Ferency - 1920 Bitwa Warszawska - Daniel Olbrychski - Salt - Angelina Jolie - Pan i Pani Smith - Brad Pitt - Wywiad z wampirem - Tom Cruise

Corinne Conley

Cartner

Corinne Conley - Twardziel - Leslie Nielsen - Czy leci z nami pilot - Julie Hagerty - Seks nocy letniej - Mia Farrow - John i Mary - Dustin Hoffman - Rainman - Tom Cruise

Mia Wasikowska

bgolab

Mia Wasikowska - Stoker - Nicole Kidman - Szybki jak błyskawica - Tom Cruise

Hattie McDaniel

Cartner

Hattie McDaniel - Nigdy nie mów do widzenia - Eleonor Parker - Agent mimo woli - Christopher Lee - Złoty kompas - Nicole Kidman - Szybki jak błyskawica - Tom Cruise

Åke Lindström

maybe_i

Åke Lindström - Jack - Gunilla Nyroos - Dobre chęci - Lena Endre - Millennium: Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet - Noomi Rapace - Sherlock Holmes: Gra cieni - Jared Harris - Ciekawy przypadek Benjamina Buttona - Brad Pitt - Wywiad z wampirem - Tom Cruise

Stephen Campenella

Cartner

Stephen Campenella - They're Made Out of Meat - Tom Noonan - Obietnica - Jack Nicholson - Ludzie honoru - Tom Cruise

Johan van der Keuken (jako aktor)

maybe_i

Johan van der Keuken - Letzte Dokumentarfilm - Werner Herzog - Jack Reacher: Jednym strzałem - Tom Cruise

Jennifer Leak

Cartner

Jennifer Leak - Agent on Ice - Matt Craven - Pod presją - Alec Baldwin - Rock of ages - Tom Cruise

Li Hua Li

maybe_i

Li Hua Li - Nu hai qing chou - Sha-fei Ouyang - Czarująca księżniczka - Cherie Chung - Był sobie złodziej - Niecholas Lea - Teoria chaosu - Jason Statham - Zakładnik - Tom Cruise

Montgomery Clift

Cartner

Montgomery Clift - Miejsce pod słońcem - Elizabeth Taylor - Flinstonowie - Halle Berry - Atlas Chmur - Tom Hanks - Masz wiadomość - Steve Zahn - Sexipistols - Penelope Cruz - Vanilla Sky - Tom Hanks

Brendan Fraser

OLbi

Brendan Fraser - G.I. Joe: Czas Kobry - Channing Tatum - Wojna Światów - Tom Cruise

Anthony Steel

Cartner

Anthony Steel - Pęknięte lustro - Pierce Brosnan - Godziny Strachu - Gerard Butler - Prawo Zemsty - Jamie Foxx - Zakładnik - Tom Cruise

Scott Michael Foster

ciwa

Scott Michael Foster - Ashley's Ashes - Willie Garson - Mały Manhattan - Josh Hutcherson - Podróż na tajemniczą wyspę - Vanessa Hudgens - High School Musical - Lucas Grabeel - Obywatel Milk - Sean Penn - Szkoła kadetów - Tom Cruise

Alan David Lee

Cartner

Alan David Lee - Wieczór Trzech Króli - Geoffrey Rush - Frida - Antonio Banderas - Wywiad z wampirem - Tom Cruise

William Powell

dorota10

William Powell - Jak poślubić milionera - Marilyn Monroe - Pół żartem, pół serio - Tony Curtis (I) - Hrabia Monte Christo - Richard Chamberlain (I) - Państwo młodzi Chuck i Larry - VIng Rhames - Mission: Impossible - Tom Cruise

Douglas Sebern

Cartner

Douglas Sebern - Northfork - Anthony Edwards - Tom Gun - Tom Cruise. Dobrze? Jak tak to:

Byron Deidra

lesstman1

Byron Deidra - Giallo: Kolekcjoner piekna - Adrien Brody - O polnocy w Paryzu - Kathy Bates - Walentynki - Jamie Foxx - Zakladnik - Tom Cruise

Daryl Mitchell (I)

Cartner

Pierwszy segment niepotrzebny, Byron Deidra to Adrien Brody, wystarczy poprzekładać literki:) Taki żart pewnego reżysera, może kiedyś Ci się przyda jakbyś szukała fikcyjnego aktora..

Daryl Mitchell - Plan doskonały - Willem Dafoe - Urodzony 4 lipca - Tom Cruise

Matthias Hues

lesstman1

Tak, właśnie się zdziwiłam jak popatrzyłam na wypowiedzi pod spodem. ;)

Matthias Hues - Gwardia Królewska - Ron Perlman - Drive - Carey Mulligan - Nie opuszczaj mnie - Andrew Garfield - Ukryta Strategia - Tom Cruise

Ingo Neuhaus

Cartner

Ingo Neuhaus - Tajemnice Los Angeles - David Strathairn - Firma - Tom Cruise

Sally Field

dorota10

Sally Field - Niesamowity Spider-Man - Andrew Garfield - Ukryta Strategia - Tom Cruise

Elisabeth Fraser

Cartner

Elisabeth Fraser - Absolwent - Dustin Hoffman - Rain Man - Tom Cruise

Adam Garcia

holly13

Adam Garcia - Chłopaki mojego życia - Drew Barrymore - Aniołki Charliego - Cameron Diaz - Vanilla Sky - Tom Cruise

James McDaniel

Cartner

James McDaniel - Miasto słońca - Timothy Hutton - Autor widmo - Ewan McGregor - Miss Potter - Emily Watson - Czerwony smok - Philip Seymour Hoffman - Wątpliwość - Meryl Streep - Sprawa Kramerów - Dustin Hoffman - Rain Men - Tom Cruise

Maria Hofstätter

Lotta_Rosie

Maria Hofstatter - Kat - Peter McDonald - Oportuniści - Christopher Walken - Człowiek w ogniu - Dakota Fanning - Wojna światów - Tom Cruise

Mindy Kaling

Cartner

Mindy Kaling - Jeszcze dłuższe zaręczyny - Jacki Weaver - Stoker - Nicole Kidman - Oczy szeroko zamknięte - Tom Cruise

Aleksey Kravchenko

Lotta_Rosie

Aleksey Kravchenko - Leningrad - Alexander Beyer - Monachium - Geoffrey Rush - Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach - Penelope Cruz - Vanilla Sky - Tom Cruise

Franziska Petri

Cartner

Franziska Petri - Świat cieni - Eva Mattes - Wróg u bram - Jude Law - Holiday - Cameron Diaz - Wybuchowa para - Tom Cruise

Jakub Gierszał

holly13

Jakub Gierszał - Milion dolarów - Andrzej Grabowski - Boże skrawki - Haley Joel Osment - Willem Dafoe - Urodzony 4 lipca - Tom Cruise

Jean-Michel Correia

Cartner

Jean-Michel Correia - Biała noc - Joey Starr - 22 kule - Jean Reno - Mission: Impossible - Tom Cruise

Bette Davis

holly13

Bette Davis - Fortepian dla pani Cimino - Eda Reiss Merin - Szalone wakacje - Eric Edwards (I) - Blade-Wieczny łowca - Donal Logue - Jerry Maguire - Tom Cruise

Kamil McFadden

Cartner

Kamil McFadden - Peacock-Feathered Blue - Janie Haddad Tompkins - Drones - Samm Levine - Inglourious Basterds - Brad Pitt - Joe Black - Anthony Hopkins - Human Stain - Nicole Kidman - Golden Compass - Daniel Craig - Layer Cake - Sienna Miller - Stardust - Robert De Niro - Sleepers - Dustin Hoffman - Rain Man - Tom Cruise
:D starałam się nie iść na łatwizne :D

Billy Connolly

levonpire

Billy Connolly - Ostatni samuraj - Tom Cruise
Poszłam bardzo na łatwiznę :d Chyba ciężko byłoby mi znaleźć jakąś okrężną ścieżkę.

Peter Bygott

Cartner

Peter Bygott - Hamlet - Kate Winslet - Holiday - Cameron Diaz - Wybuchowa para - Tom Cruise

Aaron Eckhart

22madzia221

Aaron Eckhart - Życie od kuchni - Katherina Zeta-Jones - Rock of Ages - Tom Cruise

Lou Rawls

Cartner

Lou Rawls - Don King - król boksu - Ving Rhames - Mission: Impossible - Tom Cruise

Aksel Hennie

surfice

Aksel Hennie - Czas bohaterów - Sean Bean - Wilcze prawo: 1983 - Andrew Garfield - Ukryta strategia - Tom Cruise

Robert Fucilla

Cartner

Robert Fucilla - Bonded by Blood - Vincent Regan - Troja - Brad Pitt - Wywiad z wampirem - Tom Cruise

Richard Ulfsäter

surfice

Richard Ulfsäter - Wspaniała i kochana przez wszystkich - Reine Brynolfsson - Nędznicy - Liam Neeson - Gangi Nowego Jorku - Cameron Diaz - Wybuchowa para - Tom Cruise

Marie Matiko

Cartner

Marie Matiko - Suma wszystkich strachow - Ben Affleck - Miasto złodziei - Chris Cooper - Capote - Philip Seymour Hoffman - Magnolia - Tom Cruise

Bogusław Linda

surfice

Bogusław Linda - Letnia miłość - Val Kilmer - Top Gun - Tom Cruise

Daniel R. Gerson

Cartner

Daniel R. Gerson - Getting in - Andrew McCarthy - Tajemnice Zoey - Cliff de Young - Agentka o stu twarzach - Bradley Cooper - Walentynki - Jessica Biel - Drużyna A - Liam Neeson - Batman: Początek - Morgan Freeman - Niepamięć - Tom Cruise

Hrithik Roshan

Chandramukhi_smp

Hrithik Roshan - Czasem słońce, czasem deszcz - Shah Rukh Khan - Nazywam się Khan - Shane Harper - Dziewczyna i chłopak-wszystko na opak - Rebecca De Mornay - Ryzykowny interes - Tom Cruise

Mary Carlisle