Coś w tym jest. Choćby nie wiem jaka rola, i jak dobrze przez niego zagrana, coś mi w nim nie pasuje. Jako aktor jest nieszczególnie przeze mnie lubiany. Ponadto, nie odpowiada mi rodzaj filmów w jakich gra - większość to takie "filmy czynu" pokroju "Mission Imposible". Nie wiem od czego to zależy, ale ja po prostu jakoś nie jestem do niego przekonana.
Ja wiem dlaczego - za dużo pudelka, klakierka i tych innych
Za mało filmów typu Wywiad z wampirem czy Magnolia
Przykro mi bardzo, ale nie zgadłaś. Ale swoją drogą kpiną jest wydawanie osądów dotyczących aktorów, opierając swoje opinie na jakiś żałosnych portalach. Poza tym ja nie twierdzę, że jest on złym aktorem. Oglądałam "Wywiad z wampirem" wielokrotnie i uważam, że to Brad Pitt swoją grą aktorską zasłużył na uwagę, przysłaniając tym samym Cruise'a. Cruise nie wykorzystał wszystkich swoich możliwości.Jak już pisałam - ja za nim nie przepadam, więc może nie jestem do końca obiektywna, ale co ciekawe krytycy filmowi również słabo ocenili go za rolę w "Wywiadzie z wampirem", twierdząc, że zagrał kiepsko.
Cóż... mam zdanie totalnie odwrotne. Brad Pitt jechał na kilku cierpiętniczych minach... zdecydowanie nie. Ja Pitta cenię za Fight club czy Siedem, ale w wywiadzie był po prostu średni. nijaki.
Swojego zdania nie opieram na opiniach krytyków, bo mam własny mozg.
I według mojego mózgu to Cruise przyćmił Pitta i ukradł cały film ;P
No może trochę na spółkę ze świetną Claudią
Ja też nie lubiłam Cruisa. Też wydawało mi się, że to taki sobie gwiazdor, kojarzył mi się z filmami czynu, głównie z mission impossible i też za nim nie przepadałam, nie wiedząc dlaczego...
do czasu przyjrzenia się bliżej jego filmografii, obejrzałam filmy takie jak Magnolia, Urodzony 4 lipca, Oczy szeroko Zamknięte, Vanilla sky, far and away.....
I doszłam do wniosku, ze nie doceniałam, go wcześniej.
Prawda jest taka, że większość ocenia go za to kim jest prywatnie i powszechne:
"Nie lubię tego scjentologa" "jest zerem"
to jest troche nie fair, gdyż cholera wie jakim on jest człowiekiem ... jest bardzo dobrym aktorem i za to go oceniajmy.
Nie twierdze, że jesteś jedną z tych, które się naczytały bzdur i dlatego go nie lubisz. Ale tak jest bardzo często.
tru tru.. co jak co ale "Wywiad z wampirem" to był Cruise + Dunst, reszta aktorów, mimo, że dobrze się spisali, byli bez wyrazu.. ta dwójka rządziła na ekranie..
Też Cruise'a nie lubie... po prostu działa mi na nerwy... chociaż ostatnio
oglądająć Walkirię, dawniej Raport Mniejszości czy nawet Jaja w Tropikach -
spodobał mi się.
no to moze chociaz uzasadnisz dlaczego tak uwazasz, ale nie tylko rzucasz wyzwiska? która rolą Cie tak zniesmaczył?
Mnie się podobał w "Wywiadzie z Wampirem" tylko i wyłącznie, może dlatego, że był mocno ucharakteryzowany xD.