Jaki jest wasz ulubiony film z Cruisem?
Szczerze goscia niezbyt trawię ale to pewnie ze względu na scjentologiee;D ^^ Ale aktor z niego całkiem niezły. Lubie filmy:Otwórz oczy i Wywiad z wampirem;) CzEKAM NA wasze opinie o Mr Cruise ;D
"Wywiad z wampirem" - genialnie zagrał wampira Lestata i nie wyobrażam sobie w tej roli nikogo innego.
"Top Gun" - kolejna świetna rola młodego pilota.
Mój ulubiony film z Cruisem to "Urodzony 4 lipca" - popisał się tam wspaniałą rolą ofiary wojny wietnamskiej. Wielkie brawa za ten film.
'Wywiad z wampirem'
Dziwi mnie, ze okreslaja jego role jako slaba [patrz:wikipedia, wywiad z wampirem ;/]
Albo nominacja do zlotej maliny za najgorszy duet aktorski.
No Pitt tak, o nie.
Wczesniej byl w miare jako czlowiek, ale scjentologia przewrocila mu w glowie.
1 "LUDZIE HONORU" -
wytrzymać pojedynek z NICHOLSONEM to nie lada sztuka, a Cruise'owi się udało
2 "JERRY MAGUIRE"
3 "MAGNOLIA"
wypada dodać "Ostatniego Samuraja" ;) to, jakim jest człowiekiem czy jakie ma zapatrywania nie znaczy, że nie może być dobrym aktorem... a o to przede wszystkim chodzi w tej branży, prawda? ;)
"Top Gun", wszystkie części "Mission:Inpossible". Zgadzam się z wami jako aktor jest ok, ale ta scjentologia. Dziwne to takie.
Myślę, że nie jestem w stanie wybrać jednej, konkretnej roli Cruisa. Zrobił na mnie ogromne wrażenie jako Ron Kovic, Jerry Maguire i Lestat. Nie mogę także zapomnieć o Eyes Wide Shut, w którym współtworzył idealny duet z Nicole.
No dobrze, niech będzie Jerry Maguire! Free Fallin, Help me help you... i ta scena z siostrą Dorothy:
-You fuck this up, I'll kill you!
-I'm glad we had this talk ;>
Najlepszy jest zdecydowanie "wywiad z wampirem". Lestat był genialny! A już porównywanie go do tego drugiego Lestatna, co zagrał go Stuart (nazwiska nawet nie pamiętam) to żałość i patologia. Nic więcej
Niestety ja tylko widziałam Legendę, Koktajl, Wojnę Światów, Ostatniego Samuraja, wszystkie części Mission Impasyble i Walkirię, ale jak zobaczyłam ile filmów jeszcze nie widziałam, to sądzę, że chyba jeszcze nie powinnam się wypowiadać. Na razie mogę powiedzieć, że najgorzej wypadł w koktajlu (ale nie chodzi mi tu głównie o jego grę, tylko ogólnie nie lubię tego film)a z tego co widziałam, to najbardziej podobały mi się Woja Światów i Mission Impsyble II i III ;>
Bardzo niedoceniany aktor. Wiele wspaniałych ról (Rain Man, Raport Mniejszości, urodzony 4 Lipca, Ostatni Samuraj, Firma, Vanilla Sky).
Dla mnie najlepszy w Rain Manie, w Wywiadzie z Wampirem.
Z nowszych filmów to Jaja w Tropikach i w Walkirii się starał jakoś.
Podobał mi się w Ur. 4 Lipca, Magnolii, Szybki jak błyskawica, Top Gun.
Moim zdaniem powinien dostac przynajmniej 1 Oscara.
Święta prawda. Jeden Oskar przynajmniej się należał. Jest lepszy od drugiego Tomka (Hanksa), który ma o jednego oskara za dużo.
Vanilla Sky na pewno swietnie tam zagral,Jerry Maguire tez dobry film ale bardziej Cuba mi sie tam podobał.
"Walkiria"... Pierwszy film, który z nim oglądnęłam tak "świadomie" :) Wcześniej byłam za mała na filmy z nim albo zbyt głupia^^ I nie wiem, czy bym go dziś lubiła, gdyby nie "Walkiria". Stauffenberg to gośc, którego podziwiam, i żadna produkcja o nim nie mogła mi umknąc. Dzięki temu polubiłam Toma :) Lubię go jeszcze m.in. w "Wywiadzie z wampirem" i "Wojnie światów".
1. Magnolia
2. Raport mniejszości
3. Urodzony 4. lipca
5. Wywiad z wampirem
6. Zakładnik
7. Rain Man
1.Jerry Maguire
2.Wywiad z Wampirem
3. Raport Mniejszości i Za Horyzontem
4.Wojna Swiatów
5. wszystkie części Mission Impossible:)
jak dle mnie Cruise to swietny aktor, pomijam jego życie osobiste i tą cała scjentologie, lae naprawde on jest NIEDOCENIANY. genialnie tworzy swoich bohaterów, sukces "wywiadu z wampirem" jest w 80% zasługa naprawde switnej roli Criusa, no i jeszce naprade świetnemu kilmiatowi filmu, i całej jego plastycznej oprawy.
Najlepszy jak dla mnie film to "Wywiad z wampirem" jednak uważam że najlepszą rolą jest "Urodzony 4 lipca"
-Magnolia
-Ostatni samuraj
-Wywiad z wampirem
-Eyes wild shut
To cztery filmy w których wcielił się w zupełnie różne role, wręcz wykrewał postacie nie do zapomnienia. To udowadnia jak dobrym jest aktorem(nikt nie mówi że wybitnym...)
Cruise to świetny aktor, tylko w głowie mu się pomieszało ;p
jak dla mnie najlepszy film z Tomem to "Wywiad z wampirem"- rewelacyjny ;)
hmmmm....trudny wybór ale w czołówce Cocktail, Rain Man, Top Gun, A Few Good Man, The Firm, Interview With The Vampire, Mission: Impossible, Jerry Maguire, Vanilla Sky:)
Zdecydowanie "Koktajl" - każda dziewczyna chciałaby tak uroczego faceta ;]
Chociaż świetnie wykreował postać z "Wywiadu z wampirem", naprawdę zapada w pamięć.
Urodzony 4 lipca
Ostatni samuraj
Rain Man
Ludzie honoru
Zakładnik
Wywiad z wampirem
Mission Impossible
Jerry Maguire
Ogolnie ma sporo dobrych ról
specjalnie nie przepadam za tym gościem - ot, kolejny przystojniaczek z Hollywood, do tego niezły aktor. Lubie go i nic więcej.
Ale tak naprawdę powalił mnie 'Wywiad z wampirem" - w roli Lestata był niesamowity:)
I jak to jest, że od jego blond wersji nie mogłam oczu oderwać? hihi :-P