Tomasz wskoczył na tak wysokie miejsce! Dla mnie po badziewiach typu Kod da Vinci to nie istnieje! Al nigdy nie pozwoliłby sobie na taki obciach! Edward Norton to aktor któremu życzę takiej kariery, jak czołówka TOP listy ale Tomasz to WIELKIE rozczarowanie! 1/10!!!!
Wal się! Hahaha. nie no tak serio to o co ci chodzi? przecież to jest naprawdę dobry aktor! Oglądałaś w ogóle jakieś filmy z nim poza "Kodem..."? Widocznie nie. I za nim na mnie nawrzucasz pisząc, że się nie znam i tak naprawdę kocham Zaca Efrona, czy inne tym podobne dziecko z opakowania Kinderków, to wiedz, że poza Tomem uwielbiam jeszcze Ala Pacino, czy Roberta De Niro, lubię również jak ty Edwarda Nortona. Wydaję mi się, tylko , że tacy jak ty wyciągają nazwiska jak "Pacino", żeby wyjść na osoby o świetnym guście. Udajesz ogromną fankę Ala, bo myślisz, że dzięki temu ktoś uzna cię za inteligentniejszą. Takie moje prywatne zdanie po przeczytaniu stwierdzenia: "Dla mnie po badziewiach typu Kod da Vinci to nie istnieje! Al nigdy nie pozwoliłby sobie na taki obciach!".
Boże dziewczyno czy ty w ogóle się znasz na dobrych aktorach? Nie, na pewno nie jak ty pewnie uważasz, że najlepszym aktorem jest Zac Efron a aktorką Hilary Duff...I Tom Hanks zasłużył na takie wysokie miejsce, jak nie wyższe...
To, że nie lubi Tomka oznacza od razu, że gustuje w aktorach wyżej wymienionych przez Ciebie? Przemyśl to.
No, to na serio jest bardzo dziwne. Masz prawo go nie lubić, ale nie możesz powiedzieć, że jest złym aktorem, bo gra świetnie!
Ja mogę powiedzieć/napisać z czystym sumieniem - jest złym aktorem i wcale nie gra świetnie. I co teraz?
Jeśli ktoś uważa, że Tom Hanks jest słabym aktorem to polecam obejrzeć takie filmy jak "Forrest Gump", "Szeregowiec Ryan", "Filadelfia", "Cast Away" czy też "Zieloną Mile". W tych filmach pokazuje swój kunszt aktorski ! 10/10 !
Chłopie, ale ja widziałam te filmy. Bo kto ich nie oglądał? Ma na swoim koncie tylko jedną wybitną rolę w Forreście. W całej reszcie Tomek gra tak samo, jedną miną.
"W całej reszcie Tomek gra tak samo, jedną miną."
Mozliwe, jednak wlasnie to fascynuje fanow. Czasami sam sie zastanawiam czy to zalezy od filmu czy od aktora(chodzi mi tu o dobra gre aktorska), ale pare lat temu rowniez unikalem filmow z Hanks`em w roli glownej, wydawal mi sie poprostu nudnym aktorem, jednakze pewnego dnia z braku laku obejrzalem Cast Away emitowany na TVN, film swietny, rola dopasowana do aktora.
Pozniej skusilem sie na Forresta Gumpa (po uprzednich opiniach i recenzjach znajomych) - i tu rowniez odczulem, ze Hanks w roli Forresta jest nie zastompiony. Nastepnym filmem ktorym sie posluze jest "Zielona Mila" - Tom zagral dobrego klawisza, i tu rowniez nadaje sie do tej roli wprost idealnie. Tom Hanks jako aktor wg. mnie stworzony jest raczej do odgrywania dobrych postaci, chociaz z rola zlego charakteru rowniez by sobie poradzil.
Ale zauwazcie jedno, duzo filmow z jego udzialem sa pozycjami obowiazkowymi.
p.s. jezeli niektore zdania sa zle zlozone badz niezrozumiale lub w poscie znajdziecie mase bledow ortograficznych - wybaczcie, posta pisalem ogladajac talk show, nie chodzilo mi o wyrafinowane wypracowanie, lecz przedstawienie mojego wlasnego doswiadczenia/opinii.
[Voltá] - Mam i to bardzo dużo, ale nie będę gadać z kimś takim jak Ty, co się nie zna na grze aktorów ;).
Dziecko... nie rozbawiaj mnie, bo wpadnę pod biurko ;-). Ty mi coś piszesz, że się nie znam? Najpierw wywal z ulubionych "Szkołę uczuć". Byś sobie też lepiej klasykę Disneya obejrzała: "Król lew", "Mała syrenka", "Piękna i bestia" czy też "Pocahontas", zamiast tego idiotycznego "Alvina".
Bla, bla, bla... żal.pl
To moja sprawa co oglądam i możesz sobie jechać na wszystko, ale ja mam to grzecznie mówiąc "gdzieś".
Tom Hanks - Halo? Tu jest o nim mowa, a nie o bajkach Disney'a, jak chcesz sobie o tym rozmawiać, to idź na inne forum. Krytykujesz go i nie wiem po jakie licho. Patrz lepiej na siebie. Zazdrościsz mu? Haha, załosne.
O Jezus, Maryja i Wszyscy Święci!
Użytkownicy, którzy piszą żal.pl w swoich komentarzach bardzo mnie dołują. Jedno z najgłupszych i debilnych wyrażeń na forum. Zabiłabym takiego gówniarza normalnie!
Okay, okay - przejdźmy do metrum sprawy - czego ja mogę zazdrościć Tomkowi? Aparycji na pewno nie, Oscarów też nie, talentu też nie (bo go nie ma)... Więc czego?
Osoba godna mej zazdrości to np. Audrey Hepburn. To jest dopiero świetna aktorka!
A Tomka krytykować mogę zawsze i wszędzie, bo jest osobą publiczną. I nie wiesz po jakie licho to piszę? Bo po to jest forum.
[Voltá] - "O Jezus, Maryja i Wszyscy Święci!" - To nie kościół :P. Kończę z Tobą te bez sensu gadanie bo to do niczego nie prowadzi.
A ja [nieco z przekory, choć nie tylko] własnie z uwagi na Kod Da Vinci, Zieloną Milę i Philadelphię dam Mu 10/10 i zwisa mi co kto sobie o mnie pomyśli [mam zresztą serdecznie gdzieś czyjekolwiek zdanie] !!!
Hahaha xD O dośććć!! Oglądałaś z nim tylko jeden film i już odrazu dajesz z góry,że beznadziejny aktor?! Tak sie nie robi. Aktora ocenia się po kilku filmach,a wydaje mi sie,że obejrzałaś z nim tylko Kod Da Vinci i juz odrazu ŻENADA! Pooglądaj sobie z Hanksem np: "Zieloną Milę"!
Ja jestem rozczarowana Twoim komentarzem tak naprawdę. I według mnie właśnie Hanks fajnie zagrał w "Kodzie Da Vinci" i przyznaje,że mi się ten film podoba!
A co takiego ten wasz Hanks pokazał w przereklamowanej "Zielonej mili"?
Największym jego osiągnięciem jest Forrest i Forrestem pozostanie dla mnie na wieki wieków kropka
Hanks to gwiazda, postac itp ale charyzmą i ekspresją raczej mnie nie powala...Większośc ról w filmach które widziałam są co najmniej hmmm letnie i tyle
Naprawdę apeluję o wstrzemięźliwośc, autorka temaciku ma prawo dac Tomaszowi 1/10, nie oznacza to bynajmniej,że jest fanką braci Mroczek itp
Przypuszczam, że jest osobą nieletnią, która wyrabia sobie właśnie filmowy gust, i z przypisaną młodości szczerością wypieprzyła bez ogródek co myśli - chwała jej za to!
A szanowne grono ekspertów nie omieszkało zmieszac jej z błotem ehhhh
Tak trzymaj, autorko droga, myślę, że im bardziej będziesz zagłębiac się w klasykę kina, tym mocniej utwierdzisz się w przekonaniu, że Hanks to talent średni...
Pozdrawiam wielbicieli hehehehe oczywiście nie moich:))
a ja uważam, ze ocena filmu, a ocena aktora, to jednak dwie różne rzeczy. w "Kodzie..." rzeczywiście szału nie było, szczególnie jak najpierw przeczytało się książkę. ale to nie znaczy, że Tom jest złym aktorem! mało to jest filmów powszechnie uważanych za nienajgorsze, tylko dlatego że gra aktora ratuje cały idiotyzm scenariusza? i mało jest aktorów powszechnie uważanych za dobrych, pomimo ze mają jakieś role filmowe klasyfikujace się jako potknięcia? pff ;/
Gdyby użytkownikom tego portalu można było przyznawać oceny to powinni zrobić trochę inną skalę. Mianowicie od -10 do 10. Tobie dałabym oczywiście -10 za pusty łeb.
Czy to tylko uprzedzenie za film "Kod da vinci"? Jesli tak to jest mi Ciebie szkoda, że nie potrafisz docenić tak cudownego aktora. Żeby dać mu 1/10 to naprawdę jest z Tobą coś nie tak. Oprócz "Kodu da vinci" zagrał w wielu świtnych filmach. Napisałaś "Dla mnie po badziewiach typu Kod da Vinci to nie istnieje!" napisałaś wyraźnie "badziewiach" a napisałaś tylko jeden tytuł, czemu? Nie znasz innych filmów, które nie odniosły sukcesu?!
Każdy ma prawo do własnej oceny aktora i filmów, w których gra. Takiej surowej oceny nie wystawiłbym nawet takim aktorom jak Lundgren,czy Seagal,których nie trawię.Tom Hanks w swojej karierze był pięciokrotnie nominowany do Oskara.Dwa razy został uhonorowany tą najbardziej prestiżową nagrodą.Moim zdaniem słusznie.Jego role zapadają w pamięć.Nie ma aktora, który nie zagrał w jakimś gniocieNawet Al Pacino i Robert De Niro mieli słabsze role.Dla mnie Tom Hanks to liga światowa.Jeden kicz tego nie zmieni.Pozdrawiam wszystkich kinomanów.