Tom Hanks

Thomas Jeffrey Hanks

8,8
175 651 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Tom Hanks

Zdecydowanie najlepszy współczesny aktor. Pomimo tego, że szanuję zdanie innych ludzi, to jednak czuję zażenowanie, czytając nieuzasadnione, bardzo negatywne opinie na jego temat. Osobiście bardzo go szanuję i darzę sympatią. Każdy film z nim w roli głównej jest po prostu genialny. Myślę, że Oscary, które zostały mu przyznane, są zdecydowanie zasłużone, w szczególności w "Forreście Gumpie" chwycił mnie za serce. Z niecierpliwością czekam na kolejne filmy z nim w roli głównej ; )

Marvels

nie napisałeś nic o jego aktorstwie i uwierz mi jest wielu lepszych współczesnych aktorów
i JA uzasadniam swoją opinie

lotr12345

Dobry żart z tym uzasadnianiem. Wróżę ci karierę w stand-upie.

neo_angin

pisałem o jego aktorstwie w wielu wcześniejszych postach więc nie będę tego robił znowu

użytkownik usunięty
Marvels

co, może Oscar za rolę w Filadelfii też był zasłużony?

Tak właśnie uważam. Jego rola w 'Filadelfii' jest bardzo przejmująca i autentyczna zarazem. Generalnie film jest piękny, a to za sprawą Hanksa właśnie. I według mnie, to on jest aktorem najlepszym, cenię go, szczególnie za rolę w "Forreście Gumpie" (jego najlepsza kreacja) i w "Filadelfii", także obydwa Oscary są zasłużone. Oprócz tego "Cast away", "Zielona mila" , które także są na wysokim poziomie. Nie dość, że Hanks idealnie sprawdza się w ambitnych dramatach, to potrafi także zagrać w bardzo przyjemnych komediach (moja ulubiona - 'Terminal'). Filmy, w których grywa można spokojnie nazwać klasykami, a 'Forresta Gumpa' wręcz arcydziełem.
lotr12345 - gdzie to twoje uzasadnienie? :)

Marvels

Ja osobiście za Hanksem nie przepadam jednak potrafię docenić jego aktorstwo dlatego też dałem mimo lekkiej niechęci 8/10. Role w Forreście i Filadelfi znakomite. Rewelacyjnie oddał te postaci a poza tym filmy też Bardzo Dobre. Oprócz tego podobała mi się jeszcze w miarę rola w Terminalu.

neo_angin

Dla mnie był dobry jedynie w Filadelfi. Reszta jego ról do mnie zupełnie nie przemawiała, ostatnio zacząłem po prostu omijać filmy w których gra. Jak dla mnie 3/10

użytkownik usunięty
bachan

czyli według Ciebie Hanks jest na poziomie Zakościelnego, Milowicza. A tak poza tym dałeś mu 2 czyli według Ciebie poziom Karolaka....

Poziom Karolaka, jak najbardziej trafne porównanie.

bachan

Czyli mam rozumieć, że to tylko kwestia czasu jak Karolak zgarnie 2 Oscary i 3 inne nominacje ? ;]