Zdecydowanie najlepszy współczesny aktor. Pomimo tego, że szanuję zdanie innych ludzi, to jednak czuję zażenowanie, czytając nieuzasadnione, bardzo negatywne opinie na jego temat. Osobiście bardzo go szanuję i darzę sympatią. Każdy film z nim w roli głównej jest po prostu genialny. Myślę, że Oscary, które zostały mu przyznane, są zdecydowanie zasłużone, w szczególności w "Forreście Gumpie" chwycił mnie za serce. Z niecierpliwością czekam na kolejne filmy z nim w roli głównej ; )
nie napisałeś nic o jego aktorstwie i uwierz mi jest wielu lepszych współczesnych aktorów
i JA uzasadniam swoją opinie
Tak właśnie uważam. Jego rola w 'Filadelfii' jest bardzo przejmująca i autentyczna zarazem. Generalnie film jest piękny, a to za sprawą Hanksa właśnie. I według mnie, to on jest aktorem najlepszym, cenię go, szczególnie za rolę w "Forreście Gumpie" (jego najlepsza kreacja) i w "Filadelfii", także obydwa Oscary są zasłużone. Oprócz tego "Cast away", "Zielona mila" , które także są na wysokim poziomie. Nie dość, że Hanks idealnie sprawdza się w ambitnych dramatach, to potrafi także zagrać w bardzo przyjemnych komediach (moja ulubiona - 'Terminal'). Filmy, w których grywa można spokojnie nazwać klasykami, a 'Forresta Gumpa' wręcz arcydziełem.
lotr12345 - gdzie to twoje uzasadnienie? :)
Ja osobiście za Hanksem nie przepadam jednak potrafię docenić jego aktorstwo dlatego też dałem mimo lekkiej niechęci 8/10. Role w Forreście i Filadelfi znakomite. Rewelacyjnie oddał te postaci a poza tym filmy też Bardzo Dobre. Oprócz tego podobała mi się jeszcze w miarę rola w Terminalu.
Dla mnie był dobry jedynie w Filadelfi. Reszta jego ról do mnie zupełnie nie przemawiała, ostatnio zacząłem po prostu omijać filmy w których gra. Jak dla mnie 3/10
czyli według Ciebie Hanks jest na poziomie Zakościelnego, Milowicza. A tak poza tym dałeś mu 2 czyli według Ciebie poziom Karolaka....