Tom Hanks

Thomas Jeffrey Hanks

8,8
175 651 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Tom Hanks

Od czasu, gdy oglądnełam w kinie ,,Kod da vinci" nie zwracałam na jego grę specjalnej uwagi, ale po emisji filmu...zrozumiałam, że to był błąd i obiecałam sobie że na pewno nadrobię zaległości:D Niektórzy uważają, że to czy aktor jest dobry czy nie, zależy od urody. Nie wymagajmy za dużo od kolesia, któremu strzeliła już 50. Jest po prostu bedzo dobrym aktorem, który potrafi pokazać coś więcej oprócz docenianej dziś najbardziej, urody.

poprawcia1

Dopiero od kodu da Vinci zaczełaś zwracać na niego uwagę..:|:|:|
napoczątku zabłysnał w komediach potem gdy dostal pierwsza nominacje do OScara zA duzego zauwazyi w nim że nie jest typowym aktorem komediowym potrafi równierz bardzo dobrze zagrać role o tematyce "dramatu" .FIladelifa Pierwszy Oscar, Forrest Gump 2 Oscar dzieki tym filmowm stal sie jednym z najsłyniejszych aktorów swiata, Apollo 13 , 2 komedie romantyczne z MEg Ryan, Szeregowiec Ryan, ZIELONA MILA!! , Cast Away te filmy nic ci nie mówią niewierze ze dopiero teraz go zauważylaś, jego nei dało się nie zauwazyć

gazdus_2

Nie mówię, że te filmy były mi obce:D Byłam po prostu z góry nastawiona na to, że on raczej pasuje do ról komediowych. Nie dostrzegałam w nim również dobrego aktora dramatycznego. Teraz wiem, że to był błąd:/ Spróbuje te filmy oglądnąć jeszcze raz. Bez żadnych uprzedzeń:D

poprawcia1

spoko:):):)
za 2 razem tesh warto sporóbowac przkekonać się w jaki sposób potrafi Hanks nastawić człowieka i myślenia oglanij FILADELFIE gdzie zagrał Homesexualistę mimo ze jestem homo fobem ten film mnei wzruszył... polecam

gazdus_2

Tom Hanks jest aktorem wprost genialnym!!! I nie wybiera samych superprodukcji, żeby tylko sie pokazać... UWIELBIAM GO! A najbardziej ZIELONĄ MILĘ, ten film bardzo mnie wzruszył. a co do "Kodu..." ... kiepski film, mimo wszystko Tom poradził sobie doskonale z tą rolą... jak zawsze zresztą...

poprawcia1

no chyba właśnie nie bardzo udowodnił, bo obejrzałam już w życiu trochę filmów z tym świetnym aktorem i jeszcze zadna jego rola tak mnie nie rozczarowala.nie wiem czy sie nie przylozyl czy scenariusz mu na to nie pozwolil ale zagral po prostu przecietnie

pozdrawiam

poprawcia1

Hanks nic w "Kodzie" nie udowodnił, bo nawet on nie był w stanie udźwignąć na swych barkach tak miernej ekranizacji. Za to jego role w innych filmach- "Forrest Gump", "Zielona mila", "Cast Away", "Złap mnie, jeśli potrafisz"- jak najbardziej, sam miód;)

Damnit

O tak, popieram. Kod jest marny strasznie. Ale w innych filmach Hanks pokazuje klasę ogromną. Nie jest moim ulubionym aktorem, ale są filmy, w których rozkłada na kolana. To jest Forrest, Zielona Mila, innych nie pamiętam, a Filadelfii nigdy nie udało mi się obejrzeć niestety. Bardzo dobry aktor, jeśli nie wybitny.

poprawcia1

A ja z koleji o jego roli w "Kodzie" mogę powiedzieć JEDYNIE, że miał ... fajna fryzurę ;) dość twarzową. Nic poza tym... :/