Szeregowiec Ryan, Forrest Gump, Zielona Mila, Cast Away, Philadelphia, Apollo 13 i wiele więcej, zawsze w głownych rolach, z których wywiązywał się bez zarzutu (2 Oscary, 3 nominacje), filmy, których tytuły dla wielu fanów kina mówią same za siebie ... Dla mnie jest on legendą kina i jego miejsce poza TOP 10 aktórw to wg mnie nieporozumienie, a juz w szczególnosci bycie za kimś kto zwie się Ken Watanabe o_O, również Bruce Willis niezbyt zasłuzył, aby być w top 10
Zgadzam się z Tobą, aczkolwiek na dzień dzisiejszy jest w TOP 10 - na ostatnim bo na ostatnim. Zdecydowanie jest on żywą legendą kina. Każda jego rola, czy to główna czy drugoplanowa jest niesamowita.
Ahhh,w pełni się z Tobą zgadzam,wcześniej także poruszyłem problem dlaczego Hanks nie znalazł się w TOP 10,dla mnie jest to co najmniej dziwne,ale na szczęście żyjemy w wolnym kraju i każdy może wyrażać swoje zdanie(czasami nie do końca słuszne).
Aktor bardzo dobry, można nawet śmiało rzec, że świetny... Z legendą kina bym się jeszcze wstrzymał :), poczekajmy, może ma jeszcze przed sobą jakieś ciekawe role do zagrania. Kto wie. Świetnie potrafi wykreować postać, którą gra, czego żywym przykładem są tytuły takie jak, "Forrest Gump", "Zielona Mila", "Anioły i Demony", "Szeregowiec Ryan", no i oczywiście znany nam "Cast Away". Co do kwestii rankingu, zdania są i będą zapewne bardzo różne... W moim przekonaniu Tom Hanks powinien łapać się do pierwszej 10.
Pozdrawiam