Tom HardyI

Edward Thomas Hardy

8,8
142 466 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Tom Hardy

W czym tkwi jego fenomen, że wprawia coraz większą masę w taki zachwyt? Śpiewać nie umie, przeważnie gra z jedną miną, śmieszny też nie jest. Lata swoje już ma, a filmografia uboga. Może do tej pory miał dwie dobre role. Możliwe, że jest sztucznie pompowany przez napalone laski, tak jak jest w przypadku Cumberbatcha. Tamten to jak na razie tylko w serialu "Sherlock" dobrze wypadł. Też tylko jedna dobra rola. Ale nie, liczy się tylko i wyłącznie wygląd. Martin Freeman też padł ofiarą tego zjawiska. Może chodzi o to, że są to aktorzy spośród wielu, którzy są fajni dla nastolatków z pokolenia tabletów i innych srajfonów. Więc, w czym tkwi fenomen tego aktorzyny Hardiego?

Popularność jest pompowana tak jak piszesz przez głównie przez malolatow to fakt i też nie należy tego mylić że slawa która dla mnie np oznacza znajomość danego aktora od kajtka po seniora a inna rzeczą jest talent który hardy obiektywnie ma pokazal to paroma rolami okraszonymi nominacjami do nagród typu Oskar poza tym jego talent nie został odkryty niedawno jak to błędnie jest określone przez wielu tylko już na początku kariery filmowej Toma dostał główną rolę w dużym filmie hollywoodzkie krltory był akurat klapa plus doszły do tego różne perturbacje osobiste aktora co zalamalo troch rozwój kariery aż do broń żona.

Obejrzyj sobie jego filmy to dostaniesz odpowiedź. Inaczej szkoda strzępić ryja :]

Widziałeś The Take, Bronsona, Peaky Blinders, Locke, The Drop, Legend (abstrahując od tego, że film jest najwyżej średni, tak Hardy zagrał tam wybitnie), Wojownika? Tak na szybko, czy po prostu szukasz szumu?

Elesshar

tak tak tak
jeszcze Child 44 może recenzje nie zadobre ale Tom spisał sie bardzo dobrze, ino rosyjski akcent mnie wkurzał, no bo jak robić film o czasach stalinowskich w Rosji , i robić go w języku angielskim to pokiego grzyba mu sie akcent ruski zamarzył? no ale Tom lubi sie utożsamiac z bohaterem

Lawless trochę drętwy Shia mnie wk**wia nieprzeciętnie ale jego brat Hardy jest taki wolny , skupiony i oszczędny w uczuciach... nawet Jessica musiała sama sie rozebrać i na niego wleźć , żeby przydziałał coś , ale jest niesamowicie magnetyczny , ściąga uwagę niebywałe...

no i dla mnie hit serialowy tego roku i niech mówią co chcą dla mnie cudo TABOO
główny bohater to mężczyzna skomplikowany, tajemniczy ale nie zły do szpiku kości , choć różnie tam gadają...no i siostrę przecież kocha mimo wszystko ;-)
przygarnia sporą gromadkę potrzebującą jego wsparcia i biletu do ameryki...
historia choć z początku leniwie sie przeciąga , to pożniej leci na łeb na szyję w ostatnich odcinkach...
wystarczająco pomysłowy i zaskakujący, przemyslany, dla mnie bomba a tu jeszcze Hardy...szaleństwo

Locke to majstersztyk , dramat najczystszej wody , oszczedny ale i piorunujący....
The Drop i pies za 10 tysiecy dolarów... świetny zaskakujący , w sumie końcówka wbija w fotel no i pies przeżył...

Też tego nie rozumiem, lubię go ale dla mnie to jeden z bardziej przecenionych aktorów a widziałem z nim 18 filmów. A najbardziej śmieszy mnie ekscytowanie się jego rolą w Bronsonie, przecież od zawsze wiadomo, że wariata najłatwiej zagrać. Ja bardzo czekałem na serial Tabu bo miałem nadzieję na jakiś popis aktorski. Niestety, dostałem mrukliwego i wiecznie chrząkającego, patrzącego spod łba Hardego.

Salmonella

Lubiłem go i lubię nadal czekam na dobrą rolę, choć takich mu nie brakuje. Wg mnie to jest bardzo dobry aktor drugoplanowy i sprawdza się właśnie w takich w filmach kiedy trzeba narobić dużo szumu i zagrać charakterystyczną postać.
Ostatnio mam wrażenie że nie dobiera dobrze ról - ma zagrać Ala Capone totalnie tego nie widzę w tej roli.
Tabu też mi się nie podobało. Po "Gangsterze i Batmanie" zaczął grać tą jedną manierą cwaniaka naburmuszonego choć do tych filmów to pasowało ale w innych tak mu chyba zostało - kiedy wcześniej grywał bardzo fajnie. Choć w Legend i Madmax role bardzo solidne.

Fenomen fenomenem natomiast to chyba Ciebie bardzo zainteresuje https://kultura.onet.pl/film/wywiady-i-artykuly/tom-hardy-niegrzeczny-chlopiec/3 41btdn

Jeszcze to https://film.wp.pl/tom-hardy-skonczyl-46-lat-z-narkomana-stal-sie-gwiazda-hollyw ood-6941746957867712g

https://www.pudelek.pl/tom-hardy-byl-agresywny-wobec-charlize-theron-czula-auten tyczne-zagrozenie-poprosila-o-ochrone-6740454784351136a#x-comment-form