U2

7,8
9 ocen muzyki
powrót do forum osoby U2

tytuł jakiejś szybkiej, bardzo rockowej i melodyjnej piosenki U2 bo jak na razie słyszałem tylko one,with or without you i pride(in the name of love) i póki co bardzo jestem tym zespołem zawiedziony...

What_The_Fuck

Jak jesteś zawiedziony Pride, One i WOWY to sugeruję dać sobie spokój. U2 słucha się dla czystej przyjemności a nie na siłę.
Chorzów 2009 niezapomniane przeżycie i najwspanialszy dzień w moim życiu.

zooshe

chodziło mi o to czy ten zespół ma jakiś POWER,piosenkę w której na pierwszym miejscu są przesterowane gitary,itd

What_The_Fuck

http://www.youtube.com/watch?v=hoUmHXzPG3A&feature=PlayList&p=0A9C0142B8474D8A&i ndex=29

spróbuj The Fly. Pozdrawiam.

Drowning_Man

Poza tym może coś z tych:

Until The End Of The World
Gloria
With a Shout
Rejoice
Acrobat
Sunday Bloody Sunday
Elevation
Vertigo
All Because Of You
Two Hearts Beat As One
Desire
Ultraviolet
Exit

Nie wiem czy znajdziesz coś dla siebie, ale życzę powodzenia!

Drowning_Man

Nie. Ten fly też mi nie podchodzi. Chyba dam sobie spokój z tym zespołem,wolę Guns N'Roses,Def Leppard,Bon Jovi,itd.

What_The_Fuck

Bez urazy, ale U2 przewyższa te zespoły w sztuce rockowej.Posłuchaj utworów :BULLET THE BLUE SKY, WHERE THE STREET HAVE NO NAME, NEW YEARS DAY, EXIT a przekonasz się że to grupa gitarowa z krwi i kości a nie jakieś softmetalowe pudle...

Duke

bez urazy ale z tych zespołów co wymieniłem to softmetalowymi pudlami byli tylko Bon Jovi,a kawałków owszem posłucham choćby z ciekawości

What_The_Fuck

To np:
-Gloria
-Rejoice
-Vertigo
-Is that all
-Desire
-I still haven't found what I'm looking for
-When love comes to town

samosia94

11 O'Clock Tick Tock - gitara Edge'a miażdży (ale w wersji na żywo).
I Will Follow też warto posłuchać.

użytkownik usunięty
What_The_Fuck

Where the streets have no name
Beautiful Day
Ultraviolet <light my way>
The Unforgettable fire
Untill the end of the world
Miracle drug
Evelation
i wiele innych.....

What_The_Fuck

Najbardziej rockowy kawałek U2 - Vertigo a wy mu z 11' o clock tick tock wyskakujecie co i tak sie zawiedzie bo znaleźć na internecie poprawną wersję tej piosenki graniczy z cudem.

Konrii3

http://www.youtube.com/watch?v=MEgBZ7cpWoQ
cud(owna) piosenka

Drowning_Man

a słyszał tu ktoś Van Diemen's land ? ;D The Edge powinien spiewać więcej, tak sądze...
http://www.youtube.com/watch?v=ux8qXTZetk4

Stalker56

Jasne, że słyszał:) i zgadzam się, Bono mógłby czasem odstąpić mikrofonu:) chociaż wydaje mi się, że to raczej Edge się do tego nie pali, ale chętnie udziela się jako drugi głos i świetnie mu to wychodzi. Prócz Van Diemen's Land śpiewał jeszcze samodzielnie Numb, zwrotkę w Stuck in a Moment i zwrotkę w Miracle Drug. No i jeszcze w piosence Seconds z płyty War.

Drowning_Man

no własnie ;D a teledysk Numb widziales xD fajnie wykminiony
pozdrawiam

What_The_Fuck

Zależy jaka wersja The Fly. Dla mnie najlepsza to z Bostonu'01 , najlepsze wykonanie. Poza tym jeśli lubisz Gunsów to może trzeba spróbować na wykonaniach na żywo, może dvd z Rose Bowl? A jeśli chodzi o piosenki to zdecydowanie muszą być 'mocne': Bullet the blue sky, Exit z R&H, Vertigo, Elevation i oczywiście klasyki.

What_The_Fuck

Hold me, thrill me, kiss me, kill me
Exit