Ville Valo

Ville Hermanni Valo

7,7
14 ocen występów osoby
powrót do forum osoby Ville Valo

Oto jeden z wielu "powalających" fragmentów, z książki o Himie
Nazwałam go "Depresja Burtona czyli karaluch w dupie";D
Z góry, sorry za "kulawe" przetłumaczenie.;p

Burton:" Miałem karalucha w dupie. To było dość straszne.
Spacerowałem z Mige, byliśmy koło okien sklepowych. Nagle, zaczęło padać, więc poszliśmy pod schody, żeby nie zmoknąć. Woda spływała po moich włosach i niespodziewanie poczułem, że coś spaceruje w mojej dupie. Próbowałem złapać to coś i nagle karaluch wypadł z mojego tyłka. To było straszne doświadczenie. Potem, miałem dziwne uczucie i jeszcze przez godzinę zastanawiałem się, czy nie było ich tam więcej. Przez cały dzień swędziało mnie,trochę, między pośladkami, więc kiedy wieczorem wróciliśmy do hotelu próbowałem kopać trochę głębiej(w tyłku). I zrobiłem to już w windzie. Znalazłem tam,jeszcze, nogę karalucha.
Na to Mige powiedział: Biedaczysko (o karaluchu) właśnie próbuje znaleźć sobie dom."

Jak macie coś ciekawego z tej książki to dajcie ;)))

elliv_

Buahahahaha xD Naprawdę było tak w tej książce ? To nieźle xD Mige był ja zwykle uroczy xD

Dziewczyny a jest gdzieś na necie cała ta książka (in english of course xD) ? Bo ja mam tylko na kompie fragment (fakt ze spory) po polsku, ale chciała bym całą przeczytać, a wydaje mi sie ze po angielsku dam sobie rade :)

użytkownik usunięty
Hilarious2

hahahaha naprawdę dobry fragment, ja mam wydanie angielskie, ale tam nie ma chyba takich pikantnych szczegółów, chyba, że niedokładnie przeczytałam xD

Ville:"...Fani zwykle pozwalają mi żyć w spokoju. Chociaż spotkałem kilka trudnych przypadków. Takim jest, jedna laska, nazywamy ją Polish motherfucker. Totalny szaleniec, który kiedy byliśmy w trasie, podążał za nam z jednego miasta do następnego. Kilka razy, kiedy wychodziłem, w godzinach porannych, z mojego pokoju hotelowego, ona była tam, w korytarzu( holu), szalona.
Pewnego razu, siedziałem w barze Reeperbahn, z Mige, on nagle spojrzał z przerażeniem przez moje ramię(na to co było, stało za mną). Usłyszałem... "ciach" i odwróciłem się. Tam była Polish motherfucker, znowu!!! Trzymała nożyczki "Fiskars" i wielki kawał moich włosów. Śmiała się i płakała jednocześnie. Ona była totalnie psychiczna. Nigdy z nią nie rozmawiałem, ale ona zawsze próbowała mnie atakować. A może... przypominałem jej (widziała we mnie) jej nieżyjącą babcie?:D..."

elliv_

aaa koszmar z tą laską. Dobrze, że nie dodał "tylko w Polsce są takie kobiety" czy coś podobnego hahaha :D

Oj ja też chcialabym tą książkę. Szkoda, ze nie ma jej przetłumaczonej :(

MariaWu

http://chomikuj.pl/nashti?fid=69085393

Na tej stronie można znaleźć jej fragmenty, przetłumaczone na j.polski ;))) ( nie wiele tego jest, ale zawsze to coś ;)))))

elliv_

http://sineresi.livejournal.com/
cała książka przetłumaczona na angielski ;)(

użytkownik usunięty
Kiniia_

"Wcześniej w Finlandii uważani byliśmy całkiem za satanistów (...) więc wszystkie te black metalowe dzieciaki kupowały bilety na nasze koncerty, tylko stali z przodu z trupim makijażem i wkurzali nas. To było jak, co ty kurwa robisz? Wydaj swoje 10 funtów na coś innego- jak na kwiaty dla mamusi" xDD

Haha xD

A mi się to podobało:

Viile: " Pierwszy raz kiedy uprawiałem sex, to było tak późno i nie chcę o tym rozmawiać. Jestem pewien, że ludzie myślą o mnie w zupełnie inny sposób i nie chciałbym nikogo rozczarować, będąc Love-Metalowym głosicielem, jakim jestem. Oczywiście mógłbym udawać , że odbyłem stosunek kiedy miałem dwanaście czy siedem lat – tak jak wszyscy chcą wiedzieć, nawet jeśli trudno w to uwierzyć. Powiedzmy, że byłem wtedy już dostatecznie dorosły. Do tego czasu korzystałem z pomocy mojej prawej ręki. "

Szczere xD
A tak z drugiej strony to bardzo zastanawa mnie ile mógł mieć lat kiedy sie rozdziewiczył xD (tak wiem, na chłopców sie mówi prawiczek :P) "dostatecznie dorosły" - to coś jakby ok. 20 lat? Jak myślicie ?

użytkownik usunięty
Hilarious2

nie jestem pewna, ale chyba gdzieś był jakiś wywiad, gdzie mówił, że to było jak miał 18-19 lat, może znajdę

użytkownik usunięty

mam!
Kiedy przestałeś być prawiczkiem?

Byłem już starszy prawdopodobnie miałem 18 lub 19 lat. Z tą dziewczyną byłem długo. Byłem nieco przerażony. Nigdy wcześniej nie przepadałem za pieprzonymi długotrwałymi związkami, ale widziałem ludzi którzy robili to na pierwszej randce i mieli po tym złe doświadczenia. Szczególnie na drugi dzień kiedy musisz w szkole spojrzeć w twarz wszystkim kumplom robiącym sobie z tego jaja. Ja czekałem na właściwy dla siebie moment. Było całkiem nieźle. Byłem pijany, ale to było dobry sposób wpierw wyczyścić stół ze wszystkiego płynnego co tylko na nim jest i potem iść na przód. To pierwszy czas na wszystko i wtedy nigdy nie jesteś panem. Kiedy pierwszy raz bierzesz do ręki gitarę nigdy nie jesteś jej panem.

18-19? I tego sie tak wstydził ? xD
Przecież to nie jest późno, to jest... tak w sam raz xD

Hilarious2

Według mnie 20 lat to w sam raz:D Nie wiem dlaczego, ale mam przed oczami;D przerażonego Ville'go przed swoim pierwszym stosunkiem ;DDD

W jednym z wywiadów pada pytanie "jakiego słowa nadużywasz???"

Kiniia_

dzięki ci wielkie za cynk, chylę czoła :)

Katherinegol

cholera, nie tu wskoczyło :P

to było do Kinii

elliv_

A w ogóle Kiniia dzięki za link :):*
Jak bede miała czas (czyli w wakacje ?) to przeczytam to na pewno :)

Hilarious2

"Ołtarz gówniano-sikowy" ;/

"...Mimo iż do łazienki nie było daleko, jakieś dziesięć metrów, to przywykliśmy sikać do tych pustych butelek, kiedy się wypełniły to do pudełek, aż w końcu przyszła kolej na ściany. Mieliśmy pomarańczowe krzesło w rogu pokoju, na którym narysowaliśmy członków zespołu i to był dla nas Ołtarz Sików. Wysmarowaliśmy go poza tym fusami z kawy, które wyglądały jak gówno, tak więc uzyskaliśmy fajny ołtarz gówniano- sikowy. "Potem zesrałem się na te krzesło, następnie wszyscy je opluliśmy i obsikaliśmy" mówi Ville. Niestety nie był to idealny ołtarz, bo brakowało potu. Fajnie było patrzeć jak to "rośnie" i jak zmienia swój kształt i kolor. Po jakimś czasie było już na nim wiele warstw i postanowiliśmy przykryć go czymś, żeby zobaczyć co z tego "wyrośnie". Po jakimś czasie w pokoju zaczęło tak cuchnąć, więc postanowiliśmy pozbyć się ołtarza. Wyrzuciliśmy to na śmieci..."

P/S. To już maksymalne przegięcie ;/ i mistrzostwo świata w głupocie ;DDDD

elliv_

To jest szczyt obrzydliwości xD
Ale tacy są właśnie chłopcy (jak dziewczyny nie patrzą xD)

Hilarious2

ja też sobie potem poczytam tą ksiazke, ale nie wiem ile zrozumie po angielsku :D

Nie no Ville miał ohydne akcje. mam nadzieje, ze szybko z tego wyrósł :D

MariaWu

z tego co tam można wyczytac to nie tak szybko :P

Katherinegol

Ja mam wrażenie, że Ville i tak na zawsze pozostanie takim dużym dzieckiem
w pogoni za marzeniami...

Bona_Dea

Ostatnio nazwał siebie "romantycznym skurczybykiem" xD
A akcje to ma nadal nieziemskie szczególnie z Mige xD

elliv_

Tak ;D uważam, że Ville i Mige powinni się pobrać hehe xD

Bona_Dea

właśnie zaczęłam zabawę w tłumaczenie z angielskiego na polski, mam dopiero pierwszy rozdział, a tu cholera tyle roboty w najbliższym czasie, że nie mogę się tej przyjemności oddac całym sercem ;(

Katherinegol

czy jako wieloletnia fanka HIMA? moge cos sie dowiedziec, na temat biografii?

użytkownik usunięty
supermarioktos

Napisz do mnie na maila nada.jonna@gmail.com dam Ci adres :)

użytkownik usunięty
elliv_

Fragmenty

Ooh tak, ten wzwód… Zastanawiam się ile miałem lat wtedy na stacji benzynowej gdzie tata ze znajomymi naprawiał swój samochód. Na pewno byłem bardzo młody i tak delikatny, że łatwo by było mnie zranić. Tam na stacji zobaczyłem po raz pierwszy pin-upowy kalendarz i dostałem pierwszego wzwodu. To jedno z moich pierwszych wspomnień.

Moje pierwsze nawalenie składało się z wypicia sześciu piw i leżenia na placu zabaw w Oulunkylä. Drugie było zabawniejsze: ja, Linde i inni zebraliśmy pieniądze i kupiliśmy sześć krat piwa. Oglądaliśmy video Led Zeppelin Song Remains the Same. Miałem dziewczynę w tamtym czasie. Nawaliłem się, rzygałem wszędzie i usnąłem nie wiadomo gdzie. W którymś momencie całowałem się z moją dziewczyną na łóżku i zarzygałem także ją. Wtedy przyszli policjanci bo byliśmy zbyt głośno. Pobiegliśmy do lasu. Tam znowu wypiliśmyi w końcu Linde z innymi chłopakami dowlekli mnie do Itä-Pakila do domu gościa zwanego Joonas, którego rodzice spali na piętrze. Najpierw zwymiotowałem w łazience a potem poszedłem brudzić na schodach, gdzie tata Joonasa mało co nie uderzył mnie w twarz. To była moja druga przygoda z wódką, możecie sobie wyobrazić jakiego miałem kaca.

His Infernal Majesty oczywiście otwarcie odnosi się do Szatana a Ville rzeczywiście interesował się okultyzmem kiedy był w szkole. Przeczytał wtedy książkę na ten temat ale nigdy się w to nie zaangażował. Pekka Siitoin doradzał obedrzeć ze skóry żywego kota i ugotować go ale Ville nie był zafascynowany tym pomysłem. Wyglądało, że trzeba się przy tym sporo napracować a poza tym ciągle mieszkał w rodzinnym domu.

Antto był jedynym singlem a my próbowaliśmy znaleźć mu dziewczynę. Im brzydszą kobietę znalazł, tym lepiej.

(Jeśli ktoś chce przetłumaczoną całą książkę pisać do mnie na priv)

ja mam ja całą po fińsku jakby ktos szukal wyzwań

użytkownik usunięty
elliv_

Jako, że postanowiłam usunąć konto FilmWeb oraz pocztę (nada.jonna@gmail.com), którą podałam wcześniej informuję przy okazji, że niestety przetłumaczonej książki już nie udostępniam.