Naprawdę nie chcę nikogo tym urazić co powiem, ale uważ że Vivien nie jest ani ładna ani zbytnio utalentowana.
Rzeczywiście, Vivien nie jest ładna. Ona jest olśniewająco piękna. To chyba najkrótsze określenie oddające w jakiś sposób majestat jej urody. A co do talentu, to jest moim zdaniem jedną z najwybitniejszych aktorek, jakie stąpały po ziemi, genialna w dramacie i komedii, perfekcyjna.
Mam nadzieję, że moja wypowiedź także nikogo nie uraziła. ;)
Co do urody ma nietypową urodę jest piękna. Co do talentu obejrzyj kilka filmów z jej udziałem polecam Tramwaj zwany pożądaniem czy Pożegnalny walc .
Pozdr.
zle robisz oceniając ją tylko po Przemineło z wiatrem. w innych filmach jest także rewelacyjna no i mozna szerzej spojrzeć na jej gre. z reszta mnie nie przekonasz ze nie ma talentu ani urody... :D
oglądfałam z nią tylko przeminęło z wiatrem i się zgadzam, może nie jest obrzydliwa ale i ona i film są przeciętne
"Przeciętne"... a to ciekawe. ;-) Wskaż mi proszę choć jedną aktorkę, która zagrałaby tę rolę równie "przeciętnie".
Nie jest ładna??Brak jej talentu???...Zatkało mnie po prostu...To jest według mnie(i milionów innych ludzi krytyków filmowych fanów itp)jedna z największych aktorek jaka kiedykolwiek się urodziła.Jest po prostu przepiękna...być może ma zbyt subtelna urodę jak dzisiejsze czasy, gdzie za ideał piękna uważa sie silikonowe blondynki:/A co do talentu to się nawet nie będę spierac bo nie ma sensu...Była Gwiazdą przez duże G i na dodatek miała klasę, której brak dzisiejszym aktorkom...Uwielbiam ją:-)
silikonowe blondynki? Ech ona ma na serio subtelną urodę. Ja tam nie powiem żźe jest brzydka ale nic w niej nie ma poza tym mniej więcej tyle samo milionów zgadza się ze mną i paroma osobami wcześniej
Vivien Leigh jest symbolem piękna dla milionów ludzi, którzy obejrzeli "Przeminęło z wiatrem" i inne jej filmy, a zresztą skąd możesz znać zdanie milionów ludzi? Vivien nigdy nie była symbolem popkultury, ale genialną aktorką, która wciąż zachwyca swoim wielkim talentem aktorskim i urodą nowe pokolenia wrażliwych na piękno sztuki widzów.
To prawda.Vivien nie można uznać za piękną gwiazdę.Ona jest zbyt piękna.Nie da się jej opisać.Zgadzam się z tobą, ładna to ona napewno nie jest, jest przepiękna.A co do talentu-jedna z najbardziej utalentowanych aktorek!!!