Otwieram plebiscyt na postaci filmowe (i nie tylko), które mogą śmiało konkurować ze Scofieldem pod względem sprytu i inteligencji, a nawet czasem go przewyższać. Moje dwa typy to 2xJB czyli:
*Jason Bourne
*James Bond
Nie dość, że są sprytniejsi niż Krawecki i Scofield razem wzięci to jeszcze umiejętnie potrafią walczyć!
PS. Możecie mnie pojechać, że temat jest bez sensu, że nikt nie jest mądrzejszy od Scofielda, nawet za to, że nie zamieściłem go na forum "Prison Break"'a, ale sugerowałbym podanie jakichś postaci, przynajmniej spróbujcie, myślenie nie boli [wiem, że ktoś się do tego określenia przyczepi] :)
Nie jesteś przypadkiem trochę uprzedzony co do społeczności FW? :) Co do tematu. Ja uważam, że plan Scofielda nie ma sobie równych. Chociaż jest trochę nierealny... :)
owszem, jestem:) Nieraz widzę, jak czepiają się słówek, nie wspominając już o sprzeczce na temat filmu "Silent Hill" :D No dużo jest nierealności w tym serialu
Ale głupoty piszecie! Osobiście uważam, iż sprytniejszy oraz inteligentniejszy jest Mistrz Yoda oraz Luke Skywalker z Gwiezdnych Wojen, prof. Xavier z X-Men, Evan Treborn z Efektu Motyla, Wyrocznia z Matrixa, Kwinto z Va Bank, Odyseusz z Troi. Podążajcie za moim tokiem rozumowania, a nie głupoty wypisujcie :P
CZy Detektyw Monk jest sprytny ? :) Inteligentny jest, genialny detektyw ale mało sprytny raczej ! :D
najsprytniejszy jest Shrek :D :D
a tak na serio moim zdaniem całkiem sprytny
był Indiana Jones oraz Ben Gates <- bohater grany
przez Nicholasa Cage`a w Skarbie Narodów :)
najsprytniejszy jest Shrek :D
a tak na serio mówiąc to uważam iż
sprytny był Indiana Jones i Ben Gates <- bohater
grany przez Nicholasa Cage`a w Skarbie Narodów
Kubuś Puchatek, a jak :P
Michael to serialowy geniusz, fakt, mądry to on jest, ale Bond jednka nadal wymiata :P
Zdecydowanie Gil Grissom...!!! no a co nie? I ta wiedza:):) sexy;p;p
Sawyer... on wie dobrze co robi na kazdym kroku...
to z takich serialowych, ktore mi do glowy przyszly
Jedną z postaci, która mogłaby konkurować ze Scofieldem pod względem, intelektu jest detektyw Herkules Poirot z powieści Agathy Chritie, niestety nie jest tak przystojny jak on... a oto mój mały ranking 5 wielkich umysłów;-)
*Herkules Poirot
*Michael Scofield
*Hannibal Lecter
*John Forbes Nash Jr.
*Pomysłowy Dobromir
Pozdro for all!!!
Powiem wam, że plam Scofielda jest dobry, nawet bardzo, ale i tak wszystko mu fartem wychodzi.
Za dużo jest od niego sprytniejszych żeby wszystkich wymienić.
Według mnie:
** Danny Ocean
** James Bond
** Jack Sparrow ("myślisz, że on to ma wszystko zaplanowane, czy improwizuje?" :))
*Lucjan i Barbara Mostowiak
*Marek Mostowiak
*Małgosia Mostowiak
*Marta Mostowiak
*Hanka Mostowiak
*Natalka Mostowiak
*Mateusz Mostowiak
nie no, a tak na poważnie:
*Danny Ocean
*Jack Sparrow, a niech mu będzie
*T-Bag - sorry ze z Prison Breaka, ale postać jest świetna
*Hannibal Lecter
Tak na chwilę obecną trudno mi wytypować, bo wielu bohaterów przychodzi mi do głowy, zwłaszcza, że mogę wymienić gros filmów ambitniejszych od Prison Breaka i wielu bohaterów bardziej wartościowych od Scofielda. Koleś może i plan miał dobry, ale i tak 50% tej ucieczki to zasługo typowego w amerykańskich filmach, nierealnego w rzeczywistości fuksa. Hmm, moim zdaniem pod względem intelektu to nikt nie przebije Andy Dufresne ze "Skazanych na Shawshank" i dr Lectera z "Milczenia owiec"
"zwłaszcza, że mogę wymienić gros filmów ambitniejszych od Prison Breaka" - bardzo uprzejmie prosimy:)
dKc=> OK, nie chce mi się tego teraz wymieniać (choć znalazło by się i więcej niż 144), ale przyznaj, że PB jest po prostu zwykłym, rozrywkowym i często naiwnym serialem, dlatego też wiele rzeczy jakie się tam dzieją nie da się brać na serio.
Dexter Morgan to naprawdę sprytny i przebiegły bohater i naprawdę inteligentny. Zdecydowanie przebija Scofielda