Nie wiem kto to zaakceptował? Miller i IQ 180? Ciekawe tylko w jakiej skali... Osobiście podejrzewam 180/1000 IQ. To już by nie było takie dziwne:-)
Ps. Może niech Pan Miller stworzy związek z równie inteligentną gwiazdą dzisiejszej młodzieży i mediów, której najnowsza płyta nosi ambitny tytuł: "Diamentowa dziwka"? To by była dopiero mieszanka wybuchowa...
Nie no co jak co - ale ten pan skończył jedeną z bardziej renomowanych uczelni świata. Tu szacuneczek.
"Diamentowa ........pip... pip" to pewnie dla rozgłosu tylko tak mówi, bo ja nie wierzę w jej wysokie IQ.
Wentyl nie sprawia wrażenia 'wybitnie' inteligentnego faceta. Być może i ma wysoki iloraz inteligencji, ale nie wierzę, że jego IQ wynosi aż 180. Nawet Quentin Tarantino ma mniej tych 'punkcików'. Poza tym Miller nie powinien się pchać tam gdzie nie trzeba. Aktorem wielkim to on nie będzie (chyba, że stanie się cud). Chłopak nie ma żadnego talentu.
Dokładnie z tym jego aktorstwem jest różnie.Skończył taka szkołę ale jakoś poszedł na aktora ,chociaż uczył sie na Angielstyke(coś jak Polonista tylko w ich znaczeniu i języku)ciekawy wybór i naprawdę jest różnica w wykształceniu aktorskim pomędzy Prusselem ktory gra w ''Prison Break'' a Wentorthem a co do IQ aa niech sobie ma tyle albo to prawda albo świetnie gra takiego mądrego i tworzy takie wypowiedzi by na to wskazywały :D
Jakby Wentyl był taki inteligentny powinien zauważyć, że nie potrafi w ogóle grać i nie ma najmniejszego talentu... Chyba, że facet myśli, że swoim diabelskim spojrzeniem (ach te zmrużone oczęta...) zrobi coś dobrego i pożytecznego dla świata (nie wspominając o kinie).
Ps. Dzięki za fachowe wytłumaczenie pojęcie anglistyka;-)
A co ma iq do wyboru, ktory przyniosł mu krocie? Nie pomyslałas, ze mogło mu to sprawiac frajde(aktorstwo)? Popisałas, sie pfff
Czepiasz sie babo...
Tak jego IQ wynosi 180, przeczytałam kiedyś to w bardzo inteligentnej gazecie, która nazwę nosi "Bravo", więc nie czepiajmy się szczegółów. xD
heh... ktoś kto skończył uniwersytet Princeton ( czesne 50 000 $ ) nie może być głupi. tam przyjmują elitę amerykańskich szkół prywatnych (średnia 5.9 xD ) , a nie plebs ze szkół publicznych, których poziom nauczania pozostawia wiele do życzenia. skończył literaturę angielską , więc co tydzień pewnie musiał czytać Szekspira i te inne .. respekt xD teraz zarabiałby krocie jako wykształciuch i szczerze dziwię się dlaczego został aktorem..
Skoro mógłby zarabiać krocie, a nie zarabia, to znaczy, że jest głupi :D Poza tym nie przesadzajmy, on ma 180 IQ? Napoleon miał 150 :P Wiesz, kto to był Napoleon, dziewczynko?
Aa nie kłućmy sie :D niech se gra żadnej roli nie ma same takie za przeproszeniem pierdołki jak granie jakiegoś kosmity czy czegoś w buffy... :/ no ale po takiej szkole jak on skończył to bym sie do aktorstwa nie pchał a ci co go tak uwielbiają ,to jak by uwielbiali Mandaryne która uczyła sie tańca całe życie a chciała śpiewać chyba racje mam ? . :D
a czy sam Napoleon wiedział ile ma IQ??
gdyby wiedział może by wygrał pod Waterloo?;)
IQ 180 to ma James Woods i jest najinteligentniejszym aktorem w Hollywood. Ale jakoś to nie uchroniło go od zagrania w kilku badziewnych filmach. Nie wiem ile wynosi iloraz inteligencji Millera. Próbowałam coś znaleźć w internecie, ale wyskakują tylko polskie strony.
RoxXxann : "ktoś kto skończył uniwersytet Princeton ( czesne 50 000 $ ) nie może być głupi. tam przyjmują elitę amerykańskich szkół prywatnych (średnia 5.9 xD ) , a nie plebs ze szkół publicznych, których poziom nauczania pozostawia wiele do życzenia."
Miller nie ukończył żadnej prestiżowej prywatnej uczelni. Uczył się w Midwood High School, w szkole publicznej na Brooklynie i Quaker Valley High School gdzieś w Pensylwanii, również w publicznej szkole.
Czytałem, że miał 150. Jakoś to zbadali na podstawie jego zachowań, rozwiązań strategicznych, listów itp. Podobno miał 150 :D
Szczerze wątpię, bo sam Wentworth powiedział kiedyś w jakimś wywiadzie, że ukończył anglistykę w Princeton, więc nie wiem dlaczego próbujesz zmieniać fakty?! ;/ .. a aktorem został dlatego, że poczuł w sobie powołanie.. wyjechał z miasta, zatrudnił nauczyciela ot i cała historyja... ;)
A aktorem jest dobrym! Oczywiście daleko mu do Anthony'ego Hopkinsa, ale spójrzcie jaka jest pomiędzy nimi różnica wieku.. Wentworth dopiero zaczyna karierę i sądzę, że jeszcze wiele przed nim :)
Czy aktor, grający nawet w mało ambitnych filmach nie może mieć dużego ilorazu inteligencji??? A chce Was uświadomić, że w ciekawostkach jest jaką szkołę ukończył. Nie oglądałam Skazanego na śmierć, ale w Dinotopii bardzo mi się spodobała jego gra aktorska :)
Nie kazdy czlowiek co ma wysokie IQ ma rowno pos sufitem xD czasami na starosc odbija i czlowiek sie chce jakos dowartowsciowac ale my to calkime nie wychodzi. Wentylek moze miec IQ 180 ale moze miec tez cos z deklem xD bo sie pcha tam gdzie nie trzeba. Oczywisice pisze, ze moze bo nie jestem pewna czy na pewno tego nikt nie wie.
Tak tu macie racje jest to osoba która nie poszła odrazu na aktora lecz na angologa czy jak to tam sie odmienia :D ale może gdyby od poczatku planował to ludzie by go inaczej za akceptowali i na niego paczyli dla mnie jest w porządku :D i dobrze że gra w PB bez niego to ja nie widzę tego lub inaczej nikt by tak dobrze nie zagrał genialnego Scotfielda w tym filmie :)
jedyne co mi przyszło do głowy to to,że autorka tego tematu jest pojebaną kretynką.dziękuję za uwagę.
Boże, dzięki takim osobnikom jak kilku wyżej, forum na FW staje na poziomie Onet'owego. Poziom wypowiedzi tutaj jest żenujący, naprawdę wprowadziłbym na poważniejsze serwisy internetowe autoryzację za pomocą tego "waszego" IQ, aby uniknąć czytania postów niewyrośniętych intelektualnie osób, które pogoniłbym na epulsa, czy fotke.pl
nie wiem czy chodzi Ci rowniez o mnie,jesli tak to masz po czesci racje...bo ja raczej reaguje ostro na tempawe wypowiedzi,co zbliza się do poziomu tego kogo zaczynam przedrzeźniam.nie wchodze tu czesto,moje posty sa zazwyczaj krotkie,ale da sie tu zauważyc to o czym piszesz i popieram to calym swoim wkurwieniem.
moze i ma takie IQ kto go tam wie, w kazdym razie niezle ukrywa ta swoja inteligencje... chociaz w skazanym calkiem dobrze zagral madrego Scofielda... coz nie kazdy jest obdarzony olbrzymia inteligencja, ale Wetn sprawia wrazenie takiego troche dzikusa... prznajmniej takie jest moje zdanie....:D
możliwe na pewno zagrał dobrze jak gdzieś tam już serial był nominowany i jeszcze ci fani....skończmy już ten temat z inteligencją niech ma jaka ma sam powiedział wywiadzie do ''exclusive'' w polsacie że nie ma takich matematycznych zdoloności jak jego postać w filmie ale że dobrze mu sie ją gra i bla bla....xD
Niech ma to IQ.
Co do grania i aktorstwa. Hmm... Nie jest czasem tak, że często to reżyser i reszta "ekipy" decyduje o sposobie gry, ekspresji aktora (roli)?
Mnie pasuje jego gra. Pomysł na serial również dobrze zrealizowany. Polecam i tyle...
Ludzie! Przeczytajcie najpierw ze zrozumieniem naukową definicję ilorazu inteligencji (IQ), dowiedzcie się ile jest testów go mierzących i jak radykalnie różnią się między sobą, a dopiero potem piszcie na forach!
Najbardziej rozbawiła mnie chyba wypowiedź nt. Napoleona, z której wypływa wniosek: Napoleon miał 150 i był cesarzem, więc Miller, który jest aktorem nie może mieć 180.
Pomijam już fakt, że iloraz inteligencji został wymyślony jakieś 90 lat po śmierci Napoleona, więc jestem ciekaw jak niby zmierzono IQ Bonapartego.