Wiesław Paluch

4,9
28 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby Wiesław Paluch

Tak jak wyzej napisalem nalezy sie WIESKOWI pelen szacun za kawal dobrej roboty piszac scenariusz i rezyserujac film MOTÓR. Zrobil tak naprawde cos z niczego a oglada sie to przyjemnie. Zauwazylem tez jak ten rezyser swietnie czuje klimat lat 80tych w ktorych dorastal. Smuci mnie tylko to ze ktos z takim talentem jak on jest praktycznie niezauwazalny i niedoceniony w swiecie polskiego kina. Uwazam ze osoby z takim talentem jak on powinny byc promowane i powinny miec szanse na WIELKIE filmy gdzie szeroka publicznosc je zobaczy. Nie mam nic wiecej do dodania w temacie WIESLAWA PALUCHA.

punisher822_filmweb

To ucieszy cie fakt, że Wiesiek pod koniec września wypuszcza do kin pełnometrażowy film o kulturze punkowej z połowy lat 70.

gortat

Z checia poczytam o jego nowym filmie.Domyslam sie ze jesli Polska i punki to czasy JAROCINA itp?

punisher822_filmweb

No Rejczel, że coś o Jarocinie będzie. Na tę chwilę z opisu wiem, że będzie o Radiu Wolna Europa puszczającym punk i inspiracją Sex Pistols:

https://gcf.org.pl/kino-studyjne/idz-pod-prad/

gortat

Zamierzam isc na ten film bo po1 bedzie na bank tez grany w malych studyjnych kinach a po2 mam ogromny sentyment do WSZYSTKO CO KOCHAM a tam tez byl motyw mlodych chlopkow ktorzy zalozyli zespol punkowo rockowy o nazwie WCK.Wszystko dzieje sie w roku bodajze 1981.Jesli go widziales to jak wrazenia Twoje???