William BeckII

6,7
412 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby William Beck

Nie bardzo wiem, czy jest ktoś, kto mnie poprze, ale moim zdaniem Beck kompletnie zepsuł postać Johna Forda w "Opactwie Northanger". Czytając tę książkę, wyobrażałam go sobie jako cwaniaka i taki w rzeczywistości był. Natomiast w filmie zrobiono z niego jakiegoś spitusa spod karczmy, z brudnymi policzkami i twarzą jak u boksera po przejściach. Na miejscu Felicity obawiałabym się, że w każdej chwili po prostu mnie opluje. Zrobili z Becka niechlujnego faceta, którym absolutnie nie był w książce.
Być może przesadzam, ale John nie był ani nachalny w tak widoczny sposób, ani obskurny.
Jednym słowem, nie był przekonujący w tej roli...
Ani trochę...

Bananowe_Kiwi

Chyba John Thorpe chciałaś powiedzieć. Ja także uważam, że nie pasował do tej roli, wyobrażałam sobie go bardziej jakiego takiego bardziej przystojnego cwaniaczka, ale jeśli chodzi o nachalność to dobrze to ukazali, bo on był nachalny i był dupkiem moim zdaniem.

Polilla

Tak, tak, miałam na myśli Thorpe, coś mi się pomieszało.
Moim zdaniem również był nachalny, wręcz namolny i nie do zniesienia, ale na pewno nie wyobrażałam go sobie jako niechluja.

Bananowe_Kiwi

no w jego wydaniu John był wręcz odpychający :PP

Bananowe_Kiwi

Zobacz wersję z 1986 roku , tam Thorpe jest równie ohydny , wręcz obleśny , mam na myśli postać . Aczkolwiek aktor też do urodnych nie należy.