zaskakująco głupi ... widzialem wywiad w którym pan pszoniak powtarzał zanussiego , pewien krytyk filmowy (który też bronił polanskiego) powiedzial ze polanski ma nasrane w głowie ,wystarczy obejrzeć jego filmy żeby dostrzec jego pogiętą seksualność .Wówczas Pan pszoniak sie oburzył ,zaczął wyzywać rozmówce i zarzucać mu płytką filozofie ,szczeniactwo(chyba P.pszoniak nie widział gorzkich godów) itd .gdybyście kur... widzieli jak on wyglądał w tym swoim zielonym (bez skojarzeń proszę ) szaliku,buahahahaha jak klasyczny pozer intelektualista , a nie miał niczego sensownego do powiedzenia poza jakimś idiotycznym bełkotem.byłem bardzo zaskoczony bo myślałem ze to inteligentny facet.
Wówczas przypomniał mi sie wywiad z znanym rezyserem który bez ogródek powiedział ze 90% aktorów to puste wydmuszki ,które nic nie mają do powiedzienia,pozerzy których inni pytają o zdanie w sprawach w których nie powinni sie wypowiadać ...może miał racje? ostatnio tez oglądałem wywiad z charlize theron i też nie brzmiała za dobrze (infantylnie)
Tylko że Gorzkie gody to znakomity film a Polański znalazł w tej historii jeden ze swoich ulubionych tematów kiedy to ofiara staje się katem.
Gorzkie gody to film faktycznie wybitny i nie wiem czy świadczy o pogiętej seksualności. Reżyser chciał tutaj wyraźnie pokazać zatracającą się i pełną seksualności miłość. A co do postaci Pszoniaka to zgodzę się że dla mnie jest tępym trepem. Strasznie drażnią mnie jego wypowiedzi, a szczególnie ten szalik. Wiąże go tym już niemodnym systemem i szpanuje. Widziałem go w tvn24 w programie ONAiON i też się zawiodłem. Pieprzy od rzeczy i tyle. A wypowiedzi odnośnie polańskiego były wybitnie kretyńskie i uzasadnianie jakąś bezsensowną papką. Kretyn i tyle.
tak naprawde to brak mi słów aby wyrażić jak bardzo jest ohydna reakcja
na aresztowanie polańskiego tych wszystkich polskich speców od moralnego
niepokoju. jedyne co ich moze usprawiedliwiać to niewiedza. Nie uważam
Polańskiego za pedofila- był tylko spełnionym, sławnym, bogatym i
bezkompromisowym artystą który lubił ładować nastolatkom w dupę.Przecież
wiadomo że wszyscy męzczyżni o tym marzą. To wszystko. natomiast dziwią i
smucą mnie wyroki jakie dostają w usa nauczycielki
za romansowanie z uczniami. dostają
wyroki po 20(jak ostatnio ashley jo beach z idaho, chociaż ona akurat ma
mozliwosc zwolnienia po 4 latach) a nawet 25 lat lub wiecej jak w
przypadku jennifer leigh rice ze stanu waszyngton. akurat te dwie to
niestety dopusciły sie pedofilii, jedna z 13 latkiem a jedna z 10 letnim
chłopcem, ale z tego co wyczytałem w anglojęzycznych stronach
nauczycielki skazane za seks z uczniami nie robią fizycznej krzywdy tym
chłopcom. zdarzają sie też przypadki kar więzienia dla nauczycielek za
seks ze starszymi chłopcami, nawet z 17 latkami, gdzie raczej nie ma mowy
o pedofilii. nie musze chyba wspominać ze kobiety ty często są zwyczajnie
chore (bo seks z dziećmi zdrowy nie jest) i wcześcniej nie były karane i
często mają własne dzieci a traktuje sie je surowiej od największych
zwyrodnialców w większosci krajów świata nie mówiąc o polsce. to smutne
ze takie rzeczy dzieją sie w usa, kraju który chce uchodzić za kolebkę
sprawiedliwości i uważa sie za rozjemcę w sprawach ogólnoświatowych.
jakkolwiek moralnie paskudne jest uprawianie seksu z uczniami to przecież
te nauczycielki siłą ich nie mogły wziąć, a jak pomyślę o tym ile zbirów
mijam codziennie na ulicy to czuje się po prostu żle.
wysłalem pare maili do ministra sprawiedliwosci usa , do obamy i do
amerykańskich oddziałów amnesty internatinal. napisałem je swoim
niepoprawnym angielskim, ale mogę zrobić jedynie to.
W piątkowej gazecie wyborczej jest notka o Polańskim. Grozą mu
maksymalnie dwa lata odsiadki. A jednak ręka sprawiedliwosci go sięgneła
BOŻE BŁOGOSŁAW AMERYKĘ
zgadzam sie , gorzkie gody to b.dobry film, ale to nie zmienia niczego co dotyczy mojej wczesniejszej wypowiedzi,filmy wybitne sa zawsze b.indywidualne,polanski jest swietnym rezyserem,i jego zycie prywatne nie wpływa na moja interpretacje jego filmów,jak GG widziałem kilka lat temu od razu pomyslałem ze tego filmu nie zrobił ktos normalny:)
No tzw. "Artyści" lubią się ponapinać i pozgrywać "nie z tego świata". Aktor bardzo i owszem świetny, tylko jak to bywa zupełny głąb w tzw. życiu (politycznie, historycznie, prawniczo itp.).
jak dla mnie to aktor MOŻE być kompletnym idiotą. Rozgrzeszam jeśli jest świetnym aktorem. Jeśli gra niesamowicie to przecież właśnie o to chodzi i nieważne jest jaki jest prywatnie. Niech po prostu nie zapraszają go do przeróżnych programów, niech swój talent pokazuje na scenie. Tylko, że dziś trzeba wszystko pokazywać. Wszyscy chcą wszystko wiedzieć. Czy jeśli Al Pacino byłby kompletnym kretynem to umniejszałoby to jego kreacjom ??......