Wojciech Smarzowski

8,2
11 032 oceny pracy reżysera
powrót do forum osoby Wojciech Smarzowski

Na film o homoseksualistach gwałcących adoptowane dzieci. Temat jak najbardziej na czasie i zdecydowanie powszechniejszy niż księża pedofile. Ale czy Smarzowskiemu starczy jaj ? Wątpię. Kler też obejrzę.

malone_lu

Nie doczekasz się.

malone_lu

Przepraszam, ale... Czemu? Jeśli ktoś nakręci film krytykujący jakąś grupę, to potem jego świętą powinnością jest krytykowanie innych grup? Bo inaczej będzie... Nie wiem, tchórzem? Logiki jakoś w tym nie widzę, wybacz. Kilka lat temu Smarzowski popełnił "Drogówkę", gdzie patrzył krytycznym okiem na skorumpowanych policjantów, więc absolutnie powinien nakręcić też filmy o skorumpowanych politykach, biznesmenach czy lekarzach, a skoro tego nie robi, to znaczy że nie ma jaj? Hm, w sumie "Kler" można uznać za taką "kontynuację" "Drogówki", wszak też jest o skorumpowanej grupie zawodowej :)

Jeszcze jedno pytanie: czy jeśli ktoś nakręciłby film stawiający środowisko księży w dobrym świetle, to potem powinien nakręcić analogiczny film o homoseksualistach? Czy też zasada ta obowiązuje tylko w przypadku filmów krytycznych?

Sqrchybyk

Takie logiczne pytania wynikające z konsekwencji głupiej teorii założyciela tematu są za trudne do pojęcia.
Brak odpowiedzi z jego strony pokazuje, że to zwykły pieniacz, któremu w życiu nie wyszło więc czepia się tych , którzy odnoszą sukcesy. Dzięki za ten głos rozsądku.

malone_lu

Powszechniejszy niż księża pedofile? Chyba cię "lekko" ponosi....

paw_2

No i proszę. I jest który uwierzył że pedofile to przede wszystkim księża. A statystyki mówią jasno na 1000 przypadków pedofili ... 1 ksiądz., ... ok 300 homoseksualistów ... Badania były prowadzone w USA. Ogólnie dostępnie informacje tylko trzeba ... chcieć poszukać w necie.

malone_lu

@malone_lu zaciekawił mnie twój temat, który poruszyłeś. Poszukałem i i proszę:

NIEMCY: "w raporcie przygotowanym na zlecenie Konferencji Episkopatu Niemiec wprost stwierdzono, że najczęstszymi ofiarami pedofilów w sutannach byli chłopcy, z których ponad połowa nie miała trzynastu lat, a reszta była na różnym etapie dojrzałości seksualnej"

USA: "Instytut John Jay College of Criminal Justice z Nowego Jorku: 81 procent ofiar molestowania i nadużyć seksualnych była płci męskiej."

Jeszcze nie widziałem "Kleru" ale jeśli pokazani w sutannach pedofile molestują chłopców to Malone_lu masz film po części o homoseksualistach , o który pytałeś.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Mistrzu-1

Dziwię się, że ten temat cię zainteresował. Autor tematu nie wykazuje się elementarną logiką co wykazał użytkownik Sqrchybyk. Krótko i na temat: autor tematu ma jaja bo wysilił się na założenie tematu, ale sam żadnego filmu nie nakręcił (jak mniemam). Smarzowski naraził sie władzy i społeczeństwu swoim filmem - kto ma większe jaja?

armarange

@armarange "naraził się władzy" ;) Miliony widzów i sprzedanych biletów mu to wynagrodzą.
Zdecyduj się czy uważasz, że Smarzol ma jaja czy bronisz autora postu Malone_lu, który właśnie w temacie zaprzeczył że Samrzol stać na inną trudniejszą tematykę bo właśnie jaj nie ma. Przeczytaj uważnie proszę jeszcze raz.

Mistrzu-1

"nie stać" miało być :D

Mistrzu-1

No raczej Ty przeczytaj jeszcze raz. Jeśli piszę , że autor ma jaja to jest to ironiczne
w kontekście tego co zrobił Smarzowski. To jest myślę dość widoczne.
Na końcu zadaję pytanie kto ma większe jaja.
A więc cały twój fragment:
"Zdecyduj się czy uważasz, że Smarzol ma jaja czy bronisz autora postu Malone_lu, który właśnie w temacie zaprzeczył że Samrzol stać na inną trudniejszą tematykę bo właśnie jaj nie ma. Przeczytaj uważnie proszę jeszcze raz." jest kompletnie nieadekwatny do tego co chciałem przekazać w dość klarowny sposób. Przeczytaj uważnie proszę jeszcze raz. Może zbyt późna pora na odpowiadanie na posty ?

armarange

A bo mnie zmyliło do kogo kierujesz te słowa. Sadziłem, że do Malone. Sorrki teraz dojrzałem, że do mnie :D

Mistrzu-1

Nic nie wynagrodzi Smarzowskiemu odcięcia od finansowania przez najbliższe lata.

armarange

Poradzi sobie. Zrobi tak jak w przy produkcji "Drogówki": kampanię w społecznościówkach by --- za satysfakcję udziału w produkcji ---- zgłaszać się na statystów i epizodystów. Albo pójdzie po lekcję do Vegi jak szukać sponsorów.
A propos Patryka V: kiedyś na planie "Stawki większej niż...." podku...rwił całą ekipę z Adamczykiem włącznie zrobieniem 25 dubli, w których eksplodowało bardzo blisko nas piro i obsypywało nas torfem i innym syfem. W końcu Adamczyk nie wytrzymał i z gębą by już dać spokój. Przyleciał Vega i stanowo stwierdził, że będziemy kręcić do 4 rano bo go stać na 100 dubli z użyciem drogich materiałów wybuchowych :)

malone_lu

Na pewno pedofile w sutannach chcą być, a niestety też często są, bezkarni

malone_lu

i moim!

malone_lu

To nie kwestia tego, ze najwięcej pedofili ma KK. To kwestia tego, że kościół to instytucja zaufania publicznego i dlatego tak oburza pedofilia w tym środowisku, a w szczególności TUSZOWANIE takich spraw. A to, że procent pedofili w KK jest odmienny, mniejszy czy większy niż w innych grupach społecznych ma małe znaczenie. Jest tego brudu wystarczająco dużo by nakręcić o tym film.

A kiedy obejrzymy twój film ? Pouczasz innych o czym mają kręcić filmy, a sam czym się możesz pochwalić?

armarange

@armarange za TUSZOWANIE takich spraw powinni być karani Biskupi nie anatemą, nie artykułem w prasie, ale normalnym, tradycyjnym więzieniem.
A film Smarzowskiego gówno za przeproszeniem wskóra. Tylko oblał szambem również uczciwych ludzi w sutannach.

Mistrzu-1

Jeżeli Smarzowski skupił się na ZŁYCH księżach to dlaczego oblał szambem innych ?
Dość ciekawa logika.

armarange

Normalna.

malone_lu

To nie jest kwestia jaj. Masz jakieś wydumane i z tyłka wzięte rozumienie sztuki filmowej. Smarzowski nakręcił Kler bo ten temat go interesuje. To, że nie nakręci filmu na inny temat jaki się tobie akurat podoba o niczym nie świadczy. To co piszesz to czysta demagogia. Natomiast jeżeli homoseksualista gwałci dziecko to jest przede wszystkim PEDOFILEM. Tworzysz szum informacyjny i bijesz pianę, masz swoje 5 minut, rozumiem, że jesteś z siebie zadowolony. ps. A jak tam wirtualni znajomi na fejsbuku, a smartfon działa?

malone_lu

Podaj statystyki i linki do źródeł mówiące , że to temat powszechniejszy.