Yôko KannoI

8,9
209 ocen muzyki
powrót do forum osoby Yôko Kanno

Ennio Morricone znacznie bardziej zasługuję na nie. Wystarczy spojrzeć tylko do ilu filmów dał on muzykę i do jakich. "Pewnego razu na dzikim zachodzie", "Dawno temu w Ameryce" czy chociażby "Dobry, zły i brzydki" to tylko mała część muzyki Morricone, która jest tak wspaniała. Nic do pani Kanno nie mam, ale nie rozumiem czemu ona jest na pierwszym miejscu. Jeżeli możecie to mi wytłumaczcie...

użytkownik usunięty
Kumas576

Wiesz, co to jest dupokracja? To co się czepiasz?

Kumas576

widac wiekszosc woli jej muzyke od morricone
ja wole morricone ale co zrobic
nie przeszkadza mi ze jest 1 w rankingu,widocznie wiecej ludzi ja lubi

El_Magiko

Ludzie nie mają lubić jej a jej muzykę.

El_Magiko

El Magiko - rewelacyjne podejście. I niestety na filmwebie bardzo rzadkie. Naprawdę, dlaczego te rankingi wzbudzają tyle niezdrowych emocji w ludziach?

Kumas576

Nie liczy się, do "jakich" filmów komponuje się muzykę, tylko jaką muzykę się tworzy. Widać sporo jest tu fanów, więc i ocena wysoka. Jeśli znasz jej twórczość, a Ci się nie podoba, to przecież możesz dać nawet 1/10, nikt się raczej nie obrazi (przynajmniej nie ja;)). Nie wiem, skąd ta mentalność - jak coś się podoba nam a reszcie również, to jest cacy, jeśli nie, to od razu trzeba jechać (vide tych tematów a'la zepchnijmy japończyków). W każdym razie - nie jestem jakimś fanatykiem pani Kanno, ale lubię soundtracki z Stand Alone Complex i Cowboy Bepop, kto wie, czy nie bardziej niż te od Morricone, który pewnie od razu po trafieniu na 1 miejsce powitałby posty w stylu "Czemu Morricone jest przed XYZ", "Dawajcie 1, żeby spadł" itd.

puzzle_maniak

Kurde, miesiąc temu miała 3000 głosów, a wcześniej to chyba z piętnaście.

MR_ciachciach

Robi ładną muzykę ale...
po pierwsze - jest jej strasznie mało
po drugie no po prostu nie miesci mi sie w glowie ze jest pierwsza...

Kumas576

zeby skumać co to za osóbka, musiałem wejść na YT, bo nigdy wczesniej nie miałem okazji usłyszeć jej muzyki... no i też się dziwie ze ona jest na pierwszym miejscu bo to wcale nie jest coś zachwycającego i takiego co można pamiętać latami... no ale gratuluję pierwszego miejsca ;)