Yôko KannoI

8,9
208 ocen muzyki
powrót do forum osoby Yôko Kanno

Spójrzcie na to i spróbujcie uwierzyć w przypadek

TOP (reżyser): #1 Isao Takahata - Miejsce urodzenia Japonia
TOP (reżyser): #2 Hayao Miyazaki - Miejsce urodzenia Japonia
TOP (reżyser): #3 Akira Kurosawa - Miejsce urodzenia Japonia
TOP (scenariusz): #1 Isao Takahata - Miejsce urodzenia Japonia
TOP (scenariusz): #2 Hayao Miyazaki - Miejsce urodzenia Japonia
TOP (scenariusz): #3 Akira Kurosawa - Miejsce urodzenia Japonia
TOP (producent): #2 Hayao Miyazaki - Miejsce urodzenia Japonia
TOP (kompozytor): #1 Yôko Kanno - Miejsce urodzenia Japonia
TOP (montaż): #1 Akira Kurosawa - Miejsce urodzenia Japonia

Pragnę dodać że o ludziach powyżej i ich "dziełach" nie słyszało ponad 98% polaków

chowder

Mnie również niespecjalnie się to podoba. Ja osobiście nie obejrzałem żadnego filmu, w którego tworzeniu brały by udział wymienione wyżej osoby. Nie uważam się za jakiego wybitnego filmoznawcę ale nie mogę powiedzieć, żebym szczególnie niewiele widział.

chowder

Kurosawę można jeszcze przeżyć, znany i ceniony reżyser, ale reszta - pierwsze słyszę...

użytkownik usunięty
chowder

Jeśli o filmach Kurosawy piszesz, że są nieznanymi "dziełami", to nie mam pytań, najlepiej nie zabieraj głosu w kwestiach, o których nie masz pojęcia.

chowder

Japońce rządzą... Akira Kurosawa... to jest jedyna postać (z tych tutaj) na zasłużonym miejscu... he he może rząd Tokio włamał się na polskiego Filmweba i głosują na swoich, albo (co bardziej wiarygodne) jest na tym portalu mnóstwo fanów anime...

stasinocox

"Jeśli o filmach Kurosawy piszesz, że są nieznanymi "dziełami", to nie mam pytań, najlepiej nie zabieraj głosu w kwestiach, o których nie masz pojęcia."
Pewnie przeoczenie. Ale zgadzam się, że tyle japońców to nie zbieg okoliczności.
Myślę, że po prostu jakiś przychlast bez życia czuje w ten sposób jakąś namiastkę władzy.
Godne współczucia....