Yoko OnoI

7,5
85 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Yoko Ono

widziałam taki film dok. o beatlesach. to przez nią sie rozpadli, później znowu chcieli coś nagrać ale Yoko odradziła johnowi.

Nathalia

zawsze jakaś kretyńska kobieta jest wszystkiemu winna! Courtney Love doprowadziła do śmierci (bezpośrednio lub pośrednio) Kurta, Nancy spowodowała rozpad Sex Pistols... do dupy z takimi paniami!!!

ottak

Jasne, wy oczywiście wiecie lepiej... Żenada...

Nathalia

Oskarżacie ją o rozpad zespołu, ale czy słyszeliście może o tym, że to właśnie ONA w 1955 przyniosła pozostałym członkom The Beatles taśmy demo z utworami, śpiewanymi przez Lennona (które nigdy wcześniej nie zostały opublikowane)? Dzięki technice, głos Johna został połączony ze ścieżkami wokalnymi i instrumentalnymi nagranymi przez pozostałych, żyjących Beatlesów. Dzięki temu powstał m.in. utwór "Free As The Bird". To dzięki niej czwórka z Liverpoolu, po śmierci Johna znów mogła razem zaśpiewać!
Pozdrawiam. : )

violet_duck

Przepraszam za powtórzenia. Dopiero teraz je zauważyłam.

Nathalia

ja tam o nic jej nie oskarżam bo nikt nie wie jak to naprawdę było oprócz ich samych ale jest coś w tej Yoko nieciekawego coś złego takie mam wrażenie

Nathalia

1955 mówisz? :P No, no ciekawa teoria nie powiem. A tak serio jasne piosenki Johna, do których miała prawo Yoko i bardzo fajnie, że powstało "Free as a bird", ale ta piosenka nie zmieniła historii The Beatles.

iga_92

Człowiek nawet nie zauważy jakie to herezje powypisywał. 1955 - faktycznie, straszna bzdura. Nie wiem skąd wzięła się w mojej wypowiedzi ta zupełnie idiotyczna data. Dziękuję za zauważenie błędu.

violet_duck

Przepraszam za wielokrotne dodawanie odpowiedzi. Chodziło mi o lata 1995/1996.

violet_duck

A ja widzę w Yoko właśnie coś dobrego, kochali się bardzo, była naprawde piękną kobietą tylko jej śpiew nie podoba mi się. Była jednym słowem fascynująca.

violet_duck

@violetduck, siostrzyczko, pomyślałaś może że przyniosła bo zarobiła na tym na pewno sporo kasy? Lennon mówił że nadawał z Yoko na podobnych falach, cóż miłość jest ślepa - to nieracjonalne, by zakochiwać się w brzydkiej, głupiej kobiecie mając pełno kasy i mnóstwo fanek. Dla mnie jest ścierą, ale John w niej coś widział. @bapoza, co w niej było fascynującego? te głupie heppeningi? że jest zasraną feministką? że mordowała dzieci? że jest posiadaczką tak awangardowego, obrzydliwego ryja jak po wybuchu atomowym?

użytkownik usunięty
niezbedny

zatkało mnie. seriously, pierwszy raz odkąd pamiętam nie wiem co powiedzieć. gratuluję, wielkie brawa.

niezbedny

co jest złego w byciu feministką?

twitchy

Mówiąc feministki, mam na myśli te głupie feministki

niezbedny

Temat rzeka.
Te prostackie postrzeganie jej urody..
To chyba normalne, że będzie wyglądała inaczej niż typowa amerykanka.
Miał się do końca swoich dni męczyć przy swojej byłej żonie - pod publikę? Żeby było wygodnie światu? Zakochał się w Yoko, to ona dawała mu najwięcej szczęścia a każda szanująca go osoba powinna to zaakceptować i cieszyć się jego szczęściem, a nie wytykać jego wybory życiowe. I co to za polackie myślenie, że mając pełno kasy mógł mieć każdą a wybrał ją.. No właśnie to jest do cholery ta 'miłość' o której się trąbi na całym świecie, a może i nawet dalej.
Gdy John związał się z Yoko większość była temu przeciwna, miliony zimnych słów leciały w stronę Yoko, ale ona była przy nim, chociaż inna pewnie by nie wytrzymała presji.
I była przy nim do ostatnich jego dni.
Nadal człowieczeństwo jest zamknięte na wszystko co nowe, inne, niestandardowe. Najlepiej dla Was gdybyśmy chodzili w czarnych spodniach, białej koszuli i mówili to co wypada, a nie to co przyniesie nam myśl.
Według mnie Yoko była kiedyś piękną kobietą i jedyną kobietą która skradła serce Johna.
Cynthii to się raczej nie udało.. ;)

użytkownik usunięty
Nathalia

Jako wielka fanka Johnna szanuję jego wybór, po tylu latach widać że bardzo się kochali i zrobili naprawdę bardzo dużo dla ludzi, zresztą Yoko o tej pory to kontynuuje. Nie oskarżam jej o nic, bo nie wiem jak to było naprawdę, ale szczerze powiem że nie myślę aby bezpośrednio przez nią Bitelsi się rozpadli. Napewno wpłynęło na to wiele czynników, wielka presja, bezpodstawne jest obwinianie kogokolwiek za to. :P Yoko również jest wspaniałą artystką i jedną z moich ulubionych wokalistek. Brakuje takich ludzi...

Nathalia

Wy zawsze coś znajdziecie... Lennon to kretyn to przez niego rozpadło się The Beatles.
To po prostu samolubny idiota, którego denerwowało to, że George się wysunął i tyle koniec kwiestii. Myślał, że jak znajdzie sobie nowy zespół to jego single nadal będą na pierwszych miejscach. On i Yoko się kochali.
http://3.bp.blogspot.com/-4U6UMjpbxZg/Tb2Wu_loiwI/AAAAAAAAACM/nyUIFoEGaeY/s1600/ bed_in_lennon_ono.jpg

Emillia_

No i dobrze, że przez nią rozpadli się Beatlesi, bo Lennon solowo jest zdecydowanie lepszy.

Mr_Myers

Oczywiście "był", a nie "jest":)