Pilkarz z wyzszej polki, ale porownywanie go do Maradony, Di Stefano i innych WIELKICH jest nieodpowiednie, po prostu swietny pilkarz ale wcale nie WIELKI, co media potrafia zrobic z czlowieka...z Ronnim podobnie. REKLAMA>>PIENIADZE wszystko.
A niby czemu porównywanie go do Di Stefano czy Maradony jest nieodpowiednie??? Według mnie i nie tylko mnie zapewne to najlepszy piłkarz ostatnich lat, utrzymujący w tym czasie bardzo wysoką formę i sięgający ze swoimi drużynami po najwyższe trofea... Każda piłkarska epoka ma swojego króla i Zizou właśnie takim "królem" jest (co do Ronaldinho to na pewno za wcześnie jeszcze na wielkie peany na jego cześć)... poza tym nigdy wprawdzie nie widziałem w akcji Di Stefano czy Pele, a Maradonę tylko w archiwalnych filmach, ale robienie z nich futbolowych Bogów jest nie na miejscu... Świat się zmienia, piłka też, kiedyś głównie atakowano i strzelano gole, teraz większy nacisk kładzie się na taktykę i obronę własnej bramki, więc trudno porównywać umiejętności. Ważne, żeby dany "artysta futbolu" potrafił odnaleźć się w swojej "piłkarskiej rzeczywistości" i to Zidane'owi z pewnością się udało
to tyle, pozdrawiam
Ronaldinho był lepszy od Zizu ale mówię o czasach 2002 do 2005 wtedy Ronaldinho nie miał sobie równych.