Moda na filmy o losie imigrantów dopiero się rozwija. Szkoda, że nawet z tego filmu (słabego reżysersko) żadne lewackie aktywiszcze nie wyciągnie wniosków. Choćby takich, że takich właśnie bandytów ściągamy do Europy i oni zamieniają ją w Afrykę. Widzimy na filmach dokumentalnych i w reportażach, na amatorskich nagraniach - kobiet i dzieci jest wśród nich niewiele. Granice Europy szturmują prawie sami czarni i śniadzi faceci. Czym się zajmowali w takiej Nigerii, Somalii, czy Syrii? Dlaczego wieją zostawiając rodziny? W końcu kim może być rzekomy "uchodźca", który ma w ogóle odwagę rzucać w ludzi kamieniami i zabijać ich dzidami? To jest wyszkolony zabójca, gwałciciel i bezmózgi sadysta. I żadna Ochojska nie wmówi mi, że to "inżynierowie".
Druga rzecz. We Włoszech 50% kobiet na ulicach to właśnie Nigeryjki. Kraj, w którym handel imigrantami kontroluje mafia i Unia Europejska te mafie jeszcze dotuje! Cały czas chcą więcej imigrantów, nie licząc się w ogóle z przyszłością Europy. W samej Nigerii rodzi się rocznie tyle dzieci, ile w całej UE! Ale do upośledzonego lewactwa nic nie dociera. Lewactwo unijne dopłaca rolnikom za hodowlę rasy świni puławska, żeby ratować ją przed wymarciem, ale ludzką białą rasę skazuje na wyginięcie. Lewactwo to jednak upośledzenie umysłowe, nie ma wątpliwości.
Moim zdaniem z serialu wynikało raczej to że do Europy próbują się przedostać osoby które mają trudna sytuację w Nigerii czy innych afrykańskich państwach. Bandyci dobrze sobie radzą u siebie i nie czują tak bardzo potrzeby wyjazdu (chociaz moze wieksze zyski w Europie?). Nawet byl taki dialog między ta dziennikarka a Femi który ja sprzedał do burdelu, kiedy zapytała się go czego on nie wyjedzie, nie skorzysta z pomocy koleżanki dziennikarki
Oglądając to jak ciężka jest to przeprawa, po drodze moze Cie ktoś zabić zgwałcić sprzedać, nie wydaje mi się tak dziwne ze raczej mężczyźni są wysyłani w podroz(często zrzuca się rodzina).