PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=811024}

Łzy Cennet

Cennet'in Gözyaşları
2017 - 2018
6,9 482  oceny
6,9 10 1 482
Łzy Cennet
powrót do forum serialu Łzy Cennet

...dlaczego nagle w telewizji będą tylko 116 odcinków? 18.01 będzie osttani, a miało być 150 pare, wtf? Strasznie polubiłem ten serial

ocenił(a) serial na 10
piotrekpawlukiewicz

151 to była prawdopodobnie zwykła pomyłka. Raczej wiadome było że z 36 odcinków tureckich nie powstanie aż 151 odcinków polskich.

ocenił(a) serial na 10
piotrekpawlukiewicz

Wszystko jest w porządku. Była pomyłka - podawali, że ma być 151, a miało być 115, ale dostaniemy odcinek więcej i będzie 116.

ocenił(a) serial na 8
Horny

Dzięki wszystkim za info, tak to bym się nie domyślił. Ale z drugiej strony wydaje się, że specjalnie skrócili bo widziałem zagraniczny zwiastun tego serialu i jest tam sporo akcji jakiej do tej pory nie było, ale nie jestem pewien.

ocenił(a) serial na 9
piotrekpawlukiewicz

Właśnie ,aż taka pomyłka jest ,co liczyć nie potrafią,a ja się cieszyłam ,że mi serial wypełni wieczory do WIELKANOCY ???

ocenił(a) serial na 10
emherzig

Polecam zatem inne seriale tureckie, dostępne w grupach na Facebooku. W grupie Turecka Serialomania można jeszcze raz obejrzeć Łzy Cennet, również serial pod tytułem Trzymaj się serce moje, który kręcono tuż przed Łzami, a który bardzo polecam. Zagrał tam Selim z Łez, a historia tam ukazana jest zarazem bardzo piekna, jak i bardzo smutna. Poza tym z lepszych seriali dostępnych z napisami na Facebooku mogę jeszcze polecić ten, który obecnie oglądam w grupie Turcja Polish Fans. Nazywa się Elimi Bırakma (Nie puszczaj mojej dłoni). Ten serial zaczęto kręcić zaraz po zakończeniu Łez Cennet, reżyser jest ten sam. Poza tym gra w nim wielu aktorów z Łez, tylko tych epizodycznych. Ale ci główni też są bardzo dobrzy i grają bardzo ciekawe postaci. Na stronie ZJEDNOCZONE GRUPY TURECKICH SERIALI na Facebooku można się dowiedzieć co jeszcze jest dostępne w poszczególnych grupach. Polecam, najbardziej te dwa seriale, które wymieniłam.

ocenił(a) serial na 8
joanka288

Jak któryś odcinek przegapiłem to oglądałem go na VOD. Z tureckich seriali bardzo lubiłem jeszcze "Tylko z Tobą". Trzeba przyznać, że fajne są te tureckie seriale, trochę bajkowe, ale przynajmniej nie ma tych codziennych problemów jak w tych polskich. Codziennie życie kopie Cie pod dupie i musisz jeszcze podwójną dawkę tego oglądać w polskich serialach :D Tylko "Czarna perła" coś mi nie wchodziła

ocenił(a) serial na 10
piotrekpawlukiewicz

Ja Czarną perłę oglądałam przez ostatnie trzy tygodnie, moja mama się nią zachwycała, a mi się nie podobała. Ale dzięki temu zauważyłam, że aktor, który grał ojca Hazal, Aziza, gra w Nie puszczaj mojej dłoni ojca Azry (Alina Boz), która w Rozdartych sercach grała Hazal. Co ciekawe jej postać z Nie puszczaj mojej dłoni całkowicie różni się od Hazal z Rozdartych serc. Tylko z Tobą, jak i np. Cenę miłości również można obejrzeć w grupie Turcja Polish Fans.

ocenił(a) serial na 9
joanka288

Dziękuję serdecznie ...

ocenił(a) serial na 9
joanka288

Chętnie skorzystam ze wskazówek i dołączę do grupy na FB.Zachęcają mnie napisy ponieważ średnio słyszę. ZOBACZYMY CZY MI SIE UDA...

ocenił(a) serial na 10
emherzig

Nie ma za co i naprawdę zamiast oglądać 500 odcinkowy "Więzień miłości", polecam dołączenie do tych grup i zobaczenie tych seriali, o których pisałam w tym temacie i w tym z linkami do seriali, w których grali aktorzy z Łez Cennet.

ocenił(a) serial na 10
joanka288

Myślałam o dołączeniu do jakiejś grupy z serialami tureckimi, bo informacja o tym, że po Łzach Cennet poleci tasiemiec mnie zniechęciła. Serial bodajże po polsku będzie miał tytuł ,,Więzień miłości'' i jest to -> Adini Sen Koy. Nie znam tego serialu, ale widziałam, że ma chyba ponad 300 tureckich odcinków, u nas będzie ich pewnie ponad 500 i czas emisji rozłożony na dwa lata (czy jakoś tak). Obejrzałam zwiastun i szczerze mówiąc nie mam chęci się za niego zabierać i nie wyobrażam sobie oglądać go przez tyle czasu.. a opinie o tym serialu w internecie są średnie, dużo osób mówi, że flaki z olejem. Szkoda.

ocenił(a) serial na 10
Horny

Ja też jestem zdegustowana tym tasiemcem i nie będę go oglądać. Łzy Cennet obejrzałam już na jesieni na Tureckiej Serialomanii. A potem na stronie Turcja tv oglądałam serial z Esrą - Zdradzę Ci pewien sekret. Później oglądałam też na Tureckiej Serialomanii krótki serial pod tytułem Trzymaj się serce moje. Bardzo go polecam jest bardzo piękny - zagrał w nich Selim z Łez. Bardzo ale to bardzo polecam również serial Elimi Bırakma w grupie Turcja Polish Fans. Opisy tych seriali dodałam w innym temacie na tym forum. Jestem zła na telewizję ponieważ nawet gdy nie mogą wyświetlić jeszcze Elimi Bırakma, ponieważ się nie skończył i nadal kręcą, w tym czasie powinni puścić kilka krótszych, obowiązkowo Trzymaj się serce moje i jeszcze jakieś bo bardzo dużo jest takich do 10 odcinków tureckich. A gdy mogliby kupić już Elimi Bırakma, to konieczne powinni to zrobić. Bo ten serial dla wielbiciel Łez Cennet jest gratką, ponieważ jak napisałam w tamtym temacie ma bardzo dużo podobieństw do Łez. Zapraszam do dołączenia do grup Turecka Serialomania, Turcja Polish Fans i Kosem Wspaniałe Stulecie, zobaczenie najpierw tych, o których napisałam, a potem gdy spodobają się Wam aktorzy, a gwarantuję, że tak będzie, to będziecie szukali dalej. Do oglądania z napisami można się przyzwyczaić. A potem to już bardzo ciekawe bo ciągle zapamiętuje się nowe słowa. Ja tym sposobem po kilku serialach z napisami, mogę obejrzeć i bez. Oczywiście prawie nic nie rozumiem, ale pewien "szkielet" na którym opiera się serial wyłapuję. Oglądam wszystkie produkcje, w których grała Esra Ronabar. W tamtym temacie są linki do wszystkich seriali z Esrą. Jakimś łudem szczęścia są dostępne na YouTube, jeden czy dwa to urywki, reszta wszystkie, ale poza Łzami Cennet, które są na Tureckiej Serialomanii, tylko dwa są dostępne z napisami.

ocenił(a) serial na 10
joanka288

Dziękuję za tak obszerną odpowiedź. Nie ma jakiegoś większego problemu z dołączeniem do tego typu grupy?
A tak wracając.. oglądałam w sumie trzy tureckie seriale. Meandry uczuć, Czarna Perła no i teraz Łzy Cennet - akurat tak się składało, że te seriale nie są zbyt obszerne, leciały jeden po drugim i jakoś tak co kończyłam jeden to następny z chęcią zaczynałam. Do tego momentu. Nie wiem kto to będzie oglądał, pewnie jakieś starsze kobitki - one łykają takie tasiemce jak pelikany ryby. Jak sobie wyobrażę ile seriali mogłoby być w tym czasie to naprawdę. Muszę koniecznie zobaczyć te tytuły co polecasz - czytanie mi nie przeszkadza, lubię słyszeć dokładnie dany język. A do czytania szybko się można przyzwyczaić. ;) Myślałam, że obędzie się bez oglądania w ten sposób, ale zakupy TVP chyba do najlepszych nie należą. Ciekawa jestem co będzie po Wiecznej miłości na TVP1, ale to jeszcze chyba trochę czasu zanim serial się skończy. A ten serial na TVP2 Miłosne potyczki (Ask Laftan Anlamaz) ogladałaś? ;) ja zerknęłam na jeden odcinek i po dramacie w postaci Łez Cennet jakoś dziwnie mi się komedie oglądało :D i się tak zastanawiam: oglądać czy nie oglądać?
A ten tytuł co piszesz, że Esra Ronabar gra to koniecznie muszę zobaczyć. Widziałam temat odnośnie tej aktorki. Zgadzam się, gra wybitnie. Jej się po prostu wierzy w każde słowo, w każdą emocje. Łzy Cennet dzięki niej stają się wyjątkowym serialem. :)

ocenił(a) serial na 10
Horny

*te tytuły

ocenił(a) serial na 10
Horny

Ja tego serialu w telewizji na TVP1 nie planuję na razie oglądać. Do tych grup dostałam się bez problemu. Jak się wchodzi pierwszy raz, to jest opcja "dołącz do grupy" i od razu wyświetlają się pytania odnośnie tego dlaczego się chce dołączyć. Trzeba napisać, że po prostu się chce oglądać seriale. Jest to po to, żeby nie wpisywały się "jakieś roboty" i tym podobni spamerzy ;) Potem jak przyjmą do grupy, to można oglądać do woli :) Aha - trzeba jeszcze zaakceptować regulamin. Bardzo polecam najpierw zacząć od Zdradzę Ci pewien sekret, potem Trzymaj się serce moje i Elimi Bırakma. A po tych wszystkich serialach, czytając napisy automatycznie wchodzą do głowy słówka tureckie, te najprostsze, np. zrobił, poszedł, przyszedł, wiem, nie wiem i dużo innych. Dlatego później łatwiej jest oglądać seriale bez napisów. Ja tym sposobem obejrzałam już niektóre seriale z Esrą, np. A.G.A, który opisałam w tamtym temacie. Wszystko, co o nim napisałam wiem z oglądania bez napisów, na żywca :-), trochę z tego co widać, trochę z tych kilkudziesięciu znajomych słówek. Oczywiście 80% tego, co mówili nie rozumiałam. Teraz oglądam tym sposobem jej serial z 2012 r. Odchłań. Bardzo ciężki - dramat, thriller i horror w jednym. O mafii zajmującej się prostytucją. Oglądam tylko ze względu na Esrę i jej brawurową grę. Ale musiałam się długo oswajać z tym serialem ponieważ jak pierwszy raz zobaczyłam bo oczywiście byłam ciekawa jak i kogo gra, to byłam w totalnym szoku. Ciekawa tylko jestem o której w Turcji puszczali ten serial bo był puszczany przez tą samą telewizję w Turcji i realizowany przez ta samą wytwórnię Surec Film, co Łzy Cennet, a one były puszczane w Turcji w niedziele o 20.

ocenił(a) serial na 10
joanka288

No to super :) dzięki takim grupom nie jesteśmy skazani tylko na to co leci w tv. W takim razie jak skończą się Łzy Cennet (bodajże w poniedziałek będzie ostatni odcinek) to zobaczę ten serial Zdradzę Ci pewnien sekret na turcja tv :) a potem się zabiorę za kolejne!

ocenił(a) serial na 10
Horny

Tylko uprzedzam, że w Zdradzę Ci pewien sekret Esra Ronabar gra tylko do końca 12 odcinka, ponieważ jadąc na plan serialu miała bardzo ciężki wypadek i nie była w stanie grać dalej. Potem ten serial nie jest już taki ciekawy. Ja, gdy jeszcze nie wiedziałam o co chodzi, bardzo przeżyłam jej brak w tym serialu. Cześć z nią jest bardzo dobra, a potem jak zaginie, to jest trochę smutno. Więcej o tym pisane było w temacie Esra Ronabar i o tych linkach do seriali. Życzę miłego oglądania ;)

ocenił(a) serial na 10
joanka288

Słyszałam o tym wypadku :( i czytałam temat o Esrze. Rewelacyjnie doszła do siebie - oglądając Łzy nigdy bym nie powiedziała, że ta aktorka miała kiedykolwiek jakiś wypadek. Dobrze, że jest z nami i dalej może zachwycać talentem! :)