Śleboda: Sezon 1 Śleboda sezon 1, odcinek 3
odcinek Śleboda (2024)

Śleboda | odcinek 3

41m
6,7 477  ocen
6,7 10 1 477
Śleboda
powrót do forum s1e3

Aż dziw bierze, że scenariusz tak odchodzi od tego co autorzy zawarli w książce. Ważne wątki pominięte, dużo szcegółów poprzekręcanych, wprowadzono nowe wątki w ogóle nie występujące w książce, nie wspominająć, że wnuczka Ślebody to była Andżela, nie Majka i na Podhale przyjechała z ojcem i matką z Radomia - a nie z Warszawy, a żadnego stalkera nie było. Zobaczymy w jaki sposób scenarzyści nawiążą do zakończenia książki, bo narazie to kiepsko to widzę. A na dodatek z Józka Kalenicy zrobili geja - to już przegięcie.

ocenił(a) serial na 6
Mirek_Nowak

Właśnie skończyłam czytać książkę. I zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości. Ciekawe czy chociaż zakończenie zostawią. To znaczy to , kto zabił i dlaczego

Barbarra_Ra

To znaczy nie zostawią sobie furtki na drugi sezon ?

ocenił(a) serial na 6
Amfios

Są chyba 4 książki z parą Anka Serafin i Bastian. Tylko dzieją się w innych częściach Polski. Jedna dotyczy chyba Romów, inna Żydów. Nie czytałam jeszcze, więc nic nie mogę o nich powiedzieć. Może jednak podzielą serial na 2 sezony. Nie wiem

Barbarra_Ra

Jeśli możesz, proszę, daj znać po emisji ostatniego odcinka, czy zabójca i motyw pokrywają się w książce i serialu. Jestem ciekawa, a nie czytałam książki.

ocenił(a) serial na 6
AvantQueTuDis

Jasne. Choć opisałam zakończenie książkowe w osobnym poście. Oznaczyłam jako spoiler. Zatem będziesz mogła po ostatnim odcinku sprawdzić:) Ale napiszę