Śleboda
powrót do forum 1 sezonu

jak w tytule - po 3 odcinkach widać klasyczną robotę w serialu z zagadką kryminalną, więc są schematy nie do naruszenia:
1. skoro w połowie sezonu sugerują nam że zabija Groń - wiedz, że na pewno Groń nie jest zabójcą.

Zatem.......

Mój typ w połowie sezonu to Żur (postać Karolaka) - dziwny, za wspaniały bohater, nakierowuje uwagę na Romusia, więc po coś to robi.
A że nie znamy na razie żadnego jego motywu - okaże się pewnie w ostatnich scenach ostatniego odcinka :)

mecenas17

No nie wiem tanie to będzie. Na tą chwilę to jest epizodyczny występ. Jak to nie jest jakaś postać biorąca udział w wydarzeniach i zrobią z niego mordercę po 6 minutach czasu ekranowego bo ma znaną twarz to będzie mega słabe.
Jak dla mnie to pierwsze morderstwo i potem dwa następne to może być osobna sprawa. Trochę za oczywiste ale Majkę i jej ojca mógł zabić ten stalker a na starego Ślebode jeszcze nie mam teorii postać Lichoty za oczywista. Dwie oczywistości to trochę za dużo. 

mecenas17

No nie wiem tanie to będzie. Na tą chwilę to jest epizodyczny występ. Jak to nie jest jakaś postać biorąca udział w wydarzeniach i zrobią z niego mordercę po 6 minutach czasu ekranowego bo ma znaną twarz to będzie mega słabe.

reese

fakt, po 4 odcinku nic się nie wyjaśnia, poza tym, że Groń ma chyba mocne alibi :)

ocenił(a) serial na 4
mecenas17

Ja obstawiam Bożydara. Mój drugi typ to Babońka

ocenił(a) serial na 6
mecenas17

Czytałam książkę i znam zakończenie książkowe. W serialu na bank będą to Hyrny z Pysiorem. SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Poszło o ziemię Ślebody z gorącymi źródłami. Jestem pewna na 99% . W książce motyw był ten sam, ale zabił ktoś inny

Barbarra_Ra

no ekstra, zepsułaś zabawę jak nic :(

ocenił(a) serial na 6
mecenas17

Napisałam SPOILER! I umieściłam z tysiąc wykrzykników oddzielających rzeczony spoiler od reszty tekstu, by ktoś kto nie chce to nawet przypadkowo nie przeczytał. Jak nie wiesz, co to SPOILER i po tym słowie czytałeś dalej to już nie moja sprawa

ocenił(a) serial na 6
mecenas17

A to co napisałam przed słowem SPOILER to tylko moje przewidywania, które tyle mogą mieć wspólnego z prawdą, co wróżenie z fusów. Inni też pisali swoje typy, a do nich pretensji nie masz. W książce było inaczej i to ktoś inny niż moje zgadywanki. Nie wiem, co wymyślili scenarzyści? Niby skąd miałabym wiedzieć. Z książką się rozjechali na maxa, więc tylko zgaduję, jak inni. Za tydzień wszyscy się przekonamy, kto zgadł. W książce postaci Hyrnego w ogóle nie było

Barbarra_Ra

to "troszeczkę" chyba nie rozumiesz kiedy stawiać te wykrzykniki i krzyczeć "spojler" :DDDDDDDDDDDDD

ocenił(a) serial na 6
mecenas17

Oświecisz mnie, kiedy pisać SPOILER i stawiać te wykrzykniki, by oddzielić to co jest Spolierem od reszty teksu? Jak zaczynam nowy wątek to zaznaczam okienko Spoiler i sprawa zamknięta. Jednak, gdy pisze to w dyskusji, która nie jest oznaczona jako Spiler to tak ostrzegam tych, którzy Spoilera nie chcą by nie czytali. Jak znasz lepszy pomysł to słucham. Bo szanuję filmwebowe dyskusje i chętnie się dostosuje

ocenił(a) serial na 8
Barbarra_Ra

A kto zabił w książce?

ocenił(a) serial na 4
mecenas17

Nie Żur :) nie Groń :)

ocenił(a) serial na 5
mecenas17

Okaże się, że cała wieś zabiła go :)

sztorm

po 5 odcinku rzeczywiście wygląda że Hyrny pewnie z pomysłu Pysiora żeby się tą ziemią podzielić czyli pomysł Pysiora a Hyrny bierze na siebie brudną robotę za dopuszczenie do interesu

mecenas17

Albo Chyra, albo Karolak, innej opcji nie ma. Takie nazwiska w małych rolach? Pewnie cały szósty odcinek poświęcą przynajmniej jednemu z nich i on będzie mordercą. Albo jeden (Karolak) kropnął starego, a Chyra spadkobierców starego (dla gruntu).

caramilla

Dla mnie zabójcą jest Chyra

Andrzej_Rachwalski

A zabójca jeździ samochodem o numerach rejestracyjnych KTT3BES napisał to na kartce od tyłu ten opętany w szpitalu

ocenił(a) serial na 6
caramilla

No i zgadłeś/łaś:)

Barbarra_Ra

Poniekąd tak :)