PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=786525}
7,8 139 tys. ocen
7,8 10 1 139148
7,3 58 krytyków
Ślepnąc od świateł
powrót do forum serialu Ślepnąc od świateł

Serial byłby swietny, ale fatalna gra aktorska głównego bohatera całkowicie zepsuła odbiór. Koles jak tak drewniany, że amatorzy z paradokumentow Polsatu wypadają lepiej. Szkoda wielka, bo serial nie ma słabych stron. Na polskie warunki dalbym 9, ale ten pinokio rozłożył serial na łopatki i daję 6. Kurcze, Więckiewicz genialny jako gangster burak, podobnie Frycz, dugi plan wypada równie wiarygodnie. Nawet ludzie grający epizody wypadli lepiej. Jedynie laska głównego bohatera była rownie niewiarygodna. Pinokio co gębę otworzył, to zęby bolały. Mroczki z "M jak miłość", to przy nim geniusze sztuki aktorskiej. Dialogi w końcu wiarygodne, prosto z ulicy, a ten wypowiadal je jak kloc. Swietna muzyka, sdjecia, klimat. Ale co z tego kiedy męczyłem się do ostatnioho odcinka. Jak mozna bylo wydać tyle hajsu, zatrudnić plejadr gwiazd, stowrzyc wiarygodny, klimatyczny swiat i jako glownego bohatera obsadzic człowieka znikąd o zerowych umiejętnościach? Malo w Polsce aktorów o nieznanych twarzach? To jakis kumpel reżysera czy jak? Bo nir wierzę, żeby reżyser doskonale prowadząc profesjonalnych aktorów, nie widział jak gra ten kloc. Najgorsze, że jest szansa na drugi sezon.

dredjack

Podpisuję się obiema rękami ..Na początku, przyznać muszę, że główny zrobił na mnie wrażanie- nowa, hipnotyzująca twarz, wpisując się idealnie w gęsty, mroczny klimat serialu.Debiut jako rola pierwszoplanowa..pewnie nowe odkrycie.. ;) przyćmiło mi to na chwilę spostrzeżenie jego rzeczywistych możliwości aktorskich.. Ale zmęczę do końca, starając się zwracać większą uwagę na nieporównywalnie lepsze kreacje aktorskie- Więckiewicz, Frycz, Chabior..

ocenił(a) serial na 7
asydonia

Frycz był genialny. Chabiora lubię, nawet bardzo, ale tutaj nic ciekawego nie pokazał imo. Pierwszy plan natomiast - "sztywniutko!" - aż nadto, niemniej emploi czysto wizualne dobrane doskonale.

ocenił(a) serial na 6
dredjack

Jeszcze dodam, ze czytałem kilka recenzji i same zachwyty. Tylko gdzies tam w srodku tekstu polgebkiem wspomniane, ze czasem glowny aktor wypada odrobine slabiej, ale to tylko, że gra z najlepszymi, ale generalnie wszystko super. Wszystkie opinie sponsorowane przez producenta. Zero obiektywizmu. Tu na filwebie też wyczuwam sporo oplaconych troli, bo nie wierzę, że ludzie nie widza jak słabo wypadł glowny bohater i jak położył caly serial.

dredjack

amen.

dredjack

to już lepszy byłby ten co grał w innym filmie Skoniecznego Harkor disko, nie jakiś wybitny aktor ale i tak byłby o niebo lepszy od tego rappera