Minusy:
- dopiero w połowie serialu zaczyna się jakaś akcja
- za dużo przekleństw, naprawdę za dużo. Wychowałem się na blokowisku i nawet mi to przeszkadzało, ale niestety w dzisiejszych czasach muszą być przekleństwa, bo inaczej film nie osiągnie sukcesu, gdyż patusom ciężko coś inaczej przedstawić
- akcja dzieje się w Warszawie a przez cały serial przewija się tylko kilka widoków, a zwłaszcza most po którym jeździ główny bohater. Równie dobrze mogliby go nakręcić w jakimś 5-tysięcznym mieście
- prawie każdą scenę widziałem już w innym filmie albo serialu, a główne to chyba wszystkie
- tak samo z postaciami - zero oryginałów, wszystko już było
- bardzo nudne psychodeliczne wstawki, tak naprawdę bez nich niewiele by się zmieniło, w dodatku są bardzo długie
- impreza u Pazury była strasznie oderwana od rzeczywistości, zwłaszcza przez tą sztuczność. To mnie dziwi najbardziej, bo inne warszawskie imprezki były w miarę pokazane, a tu przecież było kilka gwiazd i bywalców takich zabaw, więc mogli doradzić jak to rzeczywiście zrobić.
- sceny z Fryczem strasznie naciągane, ale nie można tego serialu traktować jak rzeczywistości, więc do wybaczenia
- główny bohater bierze towar niewiadomego pochodzenia i zaczyna go sprzedawać - parodia skoro mówimy o "szanowanym" dilerze
- przez cały serial ciągnie się kwestia tego, że jego mieszkanie jest tajne - w XXI wieku...
- z bogacza w kilka dni zostaje z długami - zero zabezpieczenia się na przyszłość itp, a niby taki inteligentny
- jak zwykle - problemy z dźwiękiem
- zachwycanie się tym BMW, podczas gdy po Warszawie pewnie jeździ z 10 tysięcy lepszych aut (a na pewno droższych)
na plus:
- dobra gra aktorska
- brak większych wpadek
- muzyka
- mimo że przez większość serialu nic się nie dzieje w związku z główną akcją to nieźle się ogląda
- dobre poboczne wątki
Ogólnie to 6/10, ale obniżam ocenę, bo naczytałem się zachwycających komentarzy. Jeśli byłbym w gimnazjum albo wcześniej nie oglądał filmów to by mi się bardzo podobał, a tak to niestety jestem zawiedziony. Mimo wszystko podoba mi się opcja wybrania co lepszych rzeczy z innych produkcji, więc może następnym razem się uda porządnie