Po obejrzeniu serialu, zaraz na drugi dzień zabrałem się za słuchanie audiobooka bo też jak większość z Was zaintrygowało mnie zakończenie. Według mojego subiektywnego odczucia wszystko jest to samo w serialu z tym że w końcowej scenie, tej na lotnisku Jacek (Kuba) każe Pazinie uciekać samej z kraju i nie wracać bo postanawia wejść na złą stronę czyli będzie współpracował z Dariem!!! I tu było to jasno przedstawione i za to plus dla autora, bo nie wiem co chciał uzyskać reżyser serialu wprowadzając taki końcowy haos!!! Jeżeli się mylę to proszę o opinię. Tak po za tym serial bardzo dobry jak na polskie warunki. Gra aktorska Mega rola Daria, Jacka, Stryja a przede wszystkim Kuby (wbrew innym negatywnym opiniom) wgniotła mnie w fotel! Przyznam że po pierwszych 15' chciałem wyłączyć tv, ale potem rollekoster poszedł w dół i się zaczęło.... muzyka, zdjęcia i klimat!!! Mroczność i gęstość klimatu, czegoś takiego nie doświadczyłem oglądając polski serial ( nie mylić z filmem np. Dom Zły...) Ogólnie b.fajnie że takie produkcje obok Belfra, Kruka i Watahy powstają ! Brawo !